Sandcastle's Cocktail Girl

Sandcastle's Cocktail Girl, "Nita"

Sileäkarvainen collie
Narttu
Syntynyt 8.5.2012
Koko n. 55cm / 22kg
Kasvattaja: Kirsi Rautiainen, Sandcastle's Collies

KoiraNet / Collikka

Viralliset tutkimukset 23.10.2013
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia

Maksi 1
ERI2 SA
Nita on aivan valloittava ja utelias persoona. Suipponokan tempuille ei voi olla nauramatta, se tuo hymyn huulille joka ikisenä päivänä.

Höpsö kuvaa Nitan luonnetta parhaiten. Sillä on paljon hassuja ja persoonallisia tapoja, jotka jaksavat naurattaa. Tyttö on kuitenkin koetellut myös rajojaan pennusta lähtien, pehmeä se on, mutta osaa olla kyllä hyvin itsepäinen.

Harrastustavoitteita - etenkään kilpailutavoitteita meillä ei alkuun ollut. Toisin kuitenkin kävi kiitos oman kunninahimon ja kilpailuhenkisyyden. Montaa lajia ollaan kokeiltu, mutta Se yksi on meitä varten.

Agility - on meille THE laji, josta emme pysty enää luopumaan.

Aloitimme harrastuksen pentuagilitykurssilta ja siitä jatkokurssille. Saimme treenipaikan HAU:sta ja täsä lähtien ollaankin vain noustu ylöspäin. Hankaluuksia oli alkuun Nitan vireen nousemisen kanssa, hermot ei kestänyt muiden treenejä ja koira oli erittäin häiriöherkkä. Kovalla treenillä ollaan saatu tämä pikkuhiljaa kuriin ja koira rauhoittumaan. Muiden treenejä ei kuitenkaan Nita kestä katsoa.

Kesällä 2014 startattiin ensimmäiset viralliset agilitykilpailut omassa seurassa ja tästä nyt vain kivutaan ylöspäin.
Nita pentuna, paras kaveri oli tallin poni

11 kommenttia:

 1. Ihana kuva tuo tuon ponin kanssa. ^^ Muutenkin nätti nahkalapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo oli jotenkin niin hellyyttävää nähdä miten varovainen poni oli Nitan kanssa, alkujärkytys oli tietysti että pentu on liiskana. Ei noin hellyyttävää paria voinut erottaa :)

   Poista
 2. Anonyymi21.2.13

  voi hurja tuo poni kuva! :D mitä vinkkejä sulla olisi antaa meille kun koirani ei ota minkäänlaista kontaktia koiran tulessa vastaan vaan riuhtoo itseään sinne suuntaan, mikään maailman herkku ei meinaa tehota. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hurjan näköistä se tosiaan oli! Onneksi poni oli tosi varovainen Nitan kanssa :) Niillä oli joku ihan erityinen juttu.

   Hmm.. Vaikea tilanne. Nita meinaan teki tuota samaa, eli vaikka nakkia/lihapullaa hieroisia hampaita vasten niin ei kiinnosta. Nitan kanssa ollaan tehty niin, että kun koira tulee vastaan, siirrän Nitan ulkoreunaan kävelemään hihna lyhyenä, mutta löysänä. Aina kun Nita näyttää ja tuntuu siltä, että kohta nykäsee toisen koiran luokse - nyppäsen vähän hihnasta tai oikeastaan otan painetta siihen ja sanon jämäkästi "Ei mene".

   Tuolla tekniikalla ollaan saatu Nita rauhoittumaan ohitustilanteissa ja se on alkanut ymmärtää, että ohi mennään vaikka kovasti kiinnostaisi mennä leikkimään. Eli agressiivinen ei ikinä ole ollut :) Jos olen hölkkälenkillä ni toimii pelkä "vieressä" -käsky ja Nita helpommin seuraakin kun juostaan.

   Toivottavasti tuosta oli apua :) Tapoja on niin monia eikä yhtä ainutta oikeaa. Nitalla kun ei auta namilla hieromiset. Pitkään sinnittelin tuon kanssa kunnes tajusin kieltää koiraa menemästä. "Ei mene" -käsky on meillä tosi vahva muutenkin :) Positiivisesti toki koulutetaan, mutta olen sitä mieltä, että kaikkea ei voi opettaa nameja heiluttamalla.

   Kannattaa ensin opettaa vastaava käsky (ei mene, ei sinne) muissa tilanteissa. Esim, jos ei haluta koiran menevän eteiseen. Jos koira pysähtyy tai kääntyy takaisin niin paljon kehuja ja nami. Kun koira tuntee "ei mene" -käskyn niin sovellat samaa ulkona ohitustilanteessa.

   Tule ihmeessä kertomaan miten edistytte ja auttoiko vinkki? :)

   Poista
 3. Anonyymi21.2.13

  Pitää kokeilla jos ottaa tosiaan tuon käskyn mukaan. Uskallus ei vielä riitä tuohon että ohittaessa hihna lyhyellä mutta löysällä sillä vaikka mulla on collie niin sen voimat on jtn niin suurta verrattuna mun voimille että se ois nopiasti toisen tykönä :s Täällä vielä kaikenlisäks ku korvessa asuu nii koiria tulee vastaan meitä ehk kerran viikossa ku käydään ns keskustassa lenkillä. Pitkä haaste tästä tulee mutta toivottavasti onnistuis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankalaahan se on, colliellakin on suuret voimat. Täytyy vaan muistaa, että oma jännittyneisyys menee kireää hihnaa pitkin koiraan :) Kyllä se siitä, koittakaa vaikka koirakavereiden kanssa tavata ja harjoitella? Meillä myös kaikenlaiset koiratapahtumat kuten mätsärit ovat auttaneet tähän ongelmaan.

   Poista
 4. Anonyymi22.2.13

  jep, pistän koiran istuun ja käytän käskyä paikka ja tarpeeks kauas koitan päästä toisesta koirasta sitä harjottaessa, mätsärit uskosin että auttas jonku verran asiaan ja ekoihin mennään tutustuunki nyt ens kuussa :) toivottavasti saan tosta mätsäri koiran ja muuten onnistuiski paitsi se ku on koiriin nii kiinnostunu mutta harjotellaan :)

  VastaaPoista
 5. Parasta on etsiä nimenomaan se omalle koiralle sopia tapa :)
  Mätsärit ovat todella hyvää harjoitusta, koska siinä koira menee jopa vähän hämilleen kun toisia koiria on joka puolella. Eli se kiinnostus ei kohdistu vain yhteen koiraan :) Harjoitusta, harjoistusta niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 6. Sievä koira sulla!:) Meillä pari pk collikkaa samasta kennelistä!

  www.wiwalyol.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Kiitos! :) Käyn vilkaisemassa blogisi!

  VastaaPoista
 8. Pakko munki on tulla sanomaan, että ihan huippu toi vika kuva! :) Muutenkin kaunis nahka.

  VastaaPoista