Sandcastle's Calamity Jane

Sandcastle's Calamity Jane, "Vicky"

Sileäkarvainen collie
Narttu
Syntynyt 13.9.2014
Kasvattaja: Kirsi Rautiainen, Sandcastle's Collies

Nopeasti Nitan kasvaessa haaveiltiin miehen kanssa toisesta koirasta - rotu hyvinkin todennäköisesti sama suippokuono. Agility on alkanut olemaan lähellä sydäntäni ja kovasti harkitsin myös vähän rivakampaa mallia olevaa koiraa kaveriksi harrastukseen. Totesin kuitenkin nopeasti, että koska elämääni kuuluu toivottavasti ensi vuonna jo oma hevonen, ei välttämättä se kaikista vaativin rotu ole paras. Onneksi meitä on taloudessa kaksi.

Päätös pentueesta kävi loppupeleissä nopeasti kun kuulin Nitan täysveljen Arvon astuvan mukavan kuuloisen nartun. Pentu olikin sitten varattu jo ennen syntymäänsä :)

Pentuaika toistaisksi (11/2014) on ollut hyvin raskas. Vicky on todella riehakas ja luonteen omaava pentu. Voi olla, että samat piirteet ovat olleet Nitallakin, mutta nyt ne vain pennussa korostuu kun perheessä on toinenkin nuori koira. Äänenkäyttö on kyllä voimakasta ja Nita pitää käskyttää haukkumalla..
Vicky on kuitenkin hirmu rohkea ja ybersosiaalinen pentu, parempaa ei voisi sillä saralla toivoa. Varmasti on tekemistä ja treenaamista itsehillinnän kanssa, mutta eikös meillä kaikilla ole ;)

Tavoitteena on saada Vickysta harrastuskaveri tokoon ja agilityyn erityisesti, katsotaan kuitenkin mitä ominaisuuksia pennusta kumpuaa. Tarkoituksena on myös näyttelyitä kiertää sillä kasvattaja teettää Vickylla yhden pentueen sovitusti.

Joulukuu 2014

2 kommenttia: