8.4.2014

Maiju Korhosen tekniikka 6.4

Koulutuksia pukkaa!

Maiju Korhosen ohjaustekniikkakoulutuksessa oli mukavan haastava rata, jota en todellakaan ajatellut että suoritetaan kokonaan tai edes suurinta osaa. Jo rataantutustumisessa tuli muutamia tenkkapo kohtia kun yritin pähkäillä omasta ohjausvarastostani sopivaa pyöritystä. Hankalissa kohdissa homma tyrehtyi aina huonoon linjaan seuraavalle esteelle.

© Maiju Korhonen /ikiTempo
Saimme tosiaan ensin itse tutustua tai porukassa rataan ja pohtia ratkaisuja. Ryhmämme yleinen taso oli noin mölli-1.luokka - noin suurinpiirtein? Kävimme sitten radan osissa läpi yhdessä Maijun kanssa, hän aina ensin kysyi jonkun näyttämään omat ajatuksensa ja korjasi sitten tai pyysi muita vaihtoehtoja.

Kannattaa laittaa videossa äänet päälle, kuuluu hyvin Maijun vinkit ja korjaukset. 
Valitettavasti siirryttyäni W8-maailmaan on edelleenkin pahoja ongelmia videon muokkaamisen kanssa, joten muokkaamatonta materiaalia siis tiedossa. Ja tällä tiedostomuodolla videonlaatu on ihan kauhea.
Rata aloitettiin päällejuoksulla ja muurin jälkeen persjättö olisi parhain vaihtoehto. Jotenkin tuo ohjaus on omalle kropalle ja päälle luonnoton, että täysin huomaamattani vedän ne helposti valsseiksi. Ehkä tuonkin saa joskus hakattua päähäni? :)
Sama juttu nro 7 putkelle. Aluksi ajattelin takaaleikkausta siihen, koska se on itselle niin helppo. Ongelma on kuitenkin putkelle takaaleikatessa, ettei koira juuri saa informaatiota mihin putken jälkeen mennään, koska olen pimennossa vaihtanut puolta. Tähän siis persjättö toimii huomattavasti paremmin. Kuitenkin tämä oli yhä vaikea päähäni laittaa, joten se sitten vaihtui välillä valssiin. Sekin ihan toimiva, jos on itse vain ajoissa liikkeellä. Jäin tässäkin niin helposti putken suulle jumittamaan.

Nro 8-9 kohtaan opin "uuden" ohjauksenkin! Tähän siis flippi (=valssi + persjättö). Erityisen tärkeää tässä oli jäädä odottamaan valssin kanssa ja vetää koira ohjauksella tuon näkymättömän linjan yli ja tämän jälkeen nopea persjättö. Videossa huomaa hyvin tuon kerran kun tämä vetäminen jäi ja jätin koiran yksin suorittamaan -> tulos: väärinpäin hypätty este. 
Nro 11 pyöritys, jota itseasiassa tehtiin ensimmäistä kertaa Nitan kanssa. Hommassahan ei siis ole mitään vaikeaa, muistaa vain itse pysyä alhaalla ja liikkua koko ajan kolmannesosan koiraa edellä sujuvan siirtymisen sekä koiran tiukan käännöksen takaamiseksi. Tämä luonnistui yllättävän hyvin!
Nro 16:sta tehtiin valssi, mutta piti ennen ponnistusta näyttää vastakäsi, jotta saadaan vihje koiralle kääntyä. Tämänkin Nita tuntui lukevan kuin ajatus, vaikka kirkasta muistikuvaa ohjauksesta ei ole. 
Pakkovalssit ovat alkaneet meillä toimimaan kummasti, kun siirrettiin jo Timo Rannikon tekniikkakoulutuksessa sekä tässä omaa paikkaa siivekkeen viereen ponnistuspaikkaa näyttämään.
Nro 22-23 opittiin taas uutta, eli saksalainen. Tämä siis lähettämällä koira takaakiertoon, ottamalla vastakädellä esteen yli päällejuoksun tavoin (huom jalat menosuuntaan!) ja tämän jälkeen persjättö. Kaikessa komeudessaan ja hankaluudessaan saksalainen. Tätä jo hinkattiinkin muutamaan kertaan, jotta saatiin sujuvaksi. Onneksi Nita peilaa ohjauksen niin hyvin, että kun itse vain onnistuu niin yleensä onnistuu koirakin.
Lopussa ei ollut mitään ihmeellistä, niistosokkari nro 24, valssi 25 jälkeen ja pakkovalssi 27.
Pakkovalssi on meillä toiminut ok kun se tapahtuu heti lähdössä ja haen paikkani rauhassa sekä kohdistan koiran oikein. Nyt piti se tehdä heti putken jälkeen kauhessa vauhdissa! Taisin kirjaimellisesti nauraa, kun Maiju ehdotti tätä loppuun. Kappas niin se vain menikin!

Fiilis on aivan mahtava!

Nita sai hurjasti kehuja Maijulta. Kuulemma lukee ohjausta hämmästyttävän hyvin ja omaa nopeimmat käännökset tämän rotuisella mitä hän on nähnyt. Voiko parempaa fiilistä tulla?
Kritiikki kehittää ja kehut motivoi, etenkin kun on ensimmäinen koira kyseessä ja täysin uusi lajikin meille. Vuosi ollaan treenattu suunnilleen ja tässä pisteessä ollaan, en voisi olla ylpeämpi neidistä!

Voin lämpimästi suositella Maijun koulutuksia, saimme itse ainakin erinomaisia vinkkejä :) Hänen yrityksensä nettisivuille pääset tästä linkistä.

2 kommenttia:

 1. Mun mielestä oli kiva kattoa videota kun sieltä ei oltu pätkitty niitä neuvoja pois :) Ja hirmu mukavan olonen kouluttaja, mä tarttisin kans nimenomaan tommosia "JUOKSE, JUOKSE, SE VALSSI, AJOISSA..." huutoja radalla :D

  Ja Nita menee kyllä tosi näppärästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti tulee omaan tahtiin vauhtia kun joku huutaa JUOKSE JUOKSE :D Ja nimenomaan videolta sen näkee kouluttajan silmin, itse aina luulen olevani kauempana esteestä kuin oikeasti olen, jää kauheasti varmistelemaan vaikka pitäisi jo luottaa koiraan.

   Tykkäsin koulutustyylistä hirmuisesti ja harkitsen kyllä joskus yksärien ottamista esimerkiksi :)

   Poista