23.9.2013

KoivisCup selätetty!

Postaus on todella myöhässä omien kiireiden vuoksi sekä siitä syystä etten ollut Suomessa viikkoon ;) Joten antakaahan anteeksi!

Pari viikkoa sitten meillä oli Koivukylän koiraharrastajien KoivisCupin viimeinen osakilpailu. Meille luotiin jo vähän leikkimielisesti paineita tulevalle koitokselle - olemme sijoittuneet kahdessa edellisessä osakilpailussa, joten mahdollisuus koko Cupin voittoon oli mahdollinen.
En ole yleensä näitä jännittänyt, koska tunnelma on ollut aina ihanan rento kaikkien kannustaessa toisiaan ja tuomarit arvostelevat hyvin mölliluokan sekä ottavat olosuhteen hyvin huomioon. Tällä kertaa kuitenkin jännitin aika paljon.. Samalla kentällä, vain pienen aidan toisella puolella oli jälleen agility menossa samaan aikaan. Kouluttajatkin olivat sitä mieltä, että häiriö on aivan liian suuri möllitasoiselle nuorelle koiralle, jolla on agility pääharrastuksena, mutta tälle järjestelyllä ei voinut mitään. Näillä eväillä oli mentävä.
Kisapaikalle tuleminen aiheutti jo hämminkiä kun Nita paineistui aivan liikaa katsoessaan toisen koiran leikkivän - meni aivan haukkumiseksi ja hihnassa riepomiseksi. Olisin voinut kääntyä jo kotiin.

Luoksepäästävyys oli ihan hyvä, Nita nousi kyllä, mutta iloisesti heilutteli häntää. Tuomari kosketteli vähän ihmeellisesti kuonosta ottaen kiinni, josta Nita ei oikeen pitänyt sietäen sen kuitenkin.
Paikkamakuu järjestettiin onnneksi niin, että agilityssä oli rataantutustuminen käynnissä. Saatiin häiriötön ympäristö. Nita ei noussut paikkamakuusta, mutta meni tuplakäskyllä kun nousi kerran sieltä ylös.

Yksilöarvostelussa agility pyöri tehokkaana vieressä ja voin sanoa, että kyllä jännitti! Kaikki jännitys onneksi katosi kun astuin kentälle ja ensimmäisen liikkeen aikana huomasin, että Nita ei ole häviämässä minnekkään. 
Nita suoritti parasta seuruuta ikinä siltä, oli hyvin innokas eikä taluttimettakaan lähtenyt haahuilemaan. Pientä epäselvyyttä oli yhdessä vaiheessa tuomarin kanssa mikä tehtävä suoritetaan, koska liikkeenohjaajaa ei jostain syystä ollut eikä tuomarin huuto kuulunut kentälle asti.

Piste taulukko näyttää tältä ja voin sanoa olevani hirmu ylpeä Nitasta! Ketkä eivät muista aiemminsta postauksista niin mölliluokassa sai jättää kaksi liikettä pois ja paikkamakuu on minuutin.

Luoksepäästävyys               10
Paikalla makaaminen            8
Seuraaminen kytkettynä       10
Seuraaminen taluttimetta       9,5
Luoksetulo                           10
Seisominen seuruusta            9
Kokonaisvaikutus                 10

Kokonaispisteet kertoimineen olivat 140,5/150, josta napsahti ykköstulos.Fiilis tuon koitoksen jälkeen oli uskomattoman hyvä! Kyllä sai olla tyytyväinen! Sain itsekkin opetuksen vain luottaa koiraan eikä aina pelätä pahinta.

Ilta oli jo pitkällä ennen kuin saatiin tulokset. Ja kappas! Meille napsahti tämän osakilpailun 1.sija TOKOssa ja lisäksi koko KoivisCupin voitto TOKO puolella. Hirmu hyvä ilta! Super nahkatyttö!

KoivisCupin voitosta saatiin hieno punottu hihna sekä 25e lahjakortti Musti ja Mirriin

2 kommenttia: