5.9.2013

Tokohirmu

Mites on nyt niin käynyt, että olemme innostuneet tokoilusta? Eihän näin pitänyt käydä.
Nita on osoittanut selkeitä lahjoja kyseistä lajia kohtaan ja kaipa olen niitä saanut koulutuksella kaivettua esiin. Aikaisemmin olin hylkäämässä koko lajin, koska en saanut motivoitua Nitaa tarpeeksi enkä saanut intoa siihen tekemiseen. Laji on kuitenkin pikkutarkkaa hiomista, josta täytyy tehdä koiralle kivaa ja mieluista tekemistä. Muuten tulos on lahna. Enkä nyt tarkoita kalaa :)
Kuten mainitsin aikaisemmin olemme tehneet läpimurron seuruusta maahan menossa! Nyt Nita menee seuruusta maahan yhdellä suullisellä käskyllä aika vahvasti painottaen ja kroppaa käyttäen apuna vaikkakin hieman hitaasti. Mutta selkeä muutos kuitenkin :)
Seuruu on myös lähtenyt paranemaan, etenkin kun olen tajunnut piilottaa lelun vasemman kainalon alle, josta se sitten "vahingossa" putoaa innokkaalle tytölle palkaksi. Nita on saanut ihan uutta potkua :)
Estehyppy on meillä todella alussa. Nita kuitenkin hyppää tokoesteen yhdellä suullisellä käskyllä "este" enkä tarvitse enää käsiliikettä mukaan. Olemme vasta palkanneet sitä suorasta hypystä. Vahvistan sitä vielä reilusti, jotta saadaan hyppyliike kunnolla pitkälle eteen, jonka jälkeen aletaan jatkamaan harjoitusta pidemmälle.
Voisin viikonloppuna ottaa videota meidän ALO-luokan liikkeistämme!

Kesän noutokapulatreeniä

Ohjatuissa treeneissä oli aiheena häiriö. Treenasimme paikkamakuuta, että toinen koira pujottelee ja juoksee ohi metrin päästä. Nitalle tämä oli vaikeaa seisoin itse todella todella läellä palkkaamassa , mutta saatiin kuitenkin hyvä tuloksia. Otettiin myös luoksetuloa, että matkalla oli ripoteltu leluja maahan häiriöksi. Ensimmäisellä kerralla Nita jäi nuuskimaan leluja jätti ne rauhaan kyllä nopeasti , mutta toisella kerralla vain hyppäsi niiden yli iloisena :D
Meitä kovasti tsempattiin treenaamaan, mutta ei ylitreenaamaan ensi keskiviikkoa varten -silloinhan koittaa KoivisCupin kolmas ja viimeinen osakilpailu. Me kamppailemme seuramestaruudesta tasapistein kouluttajamme kanssa pisteet on suhteuttu, koska kilpailemme eri luokissa ja nyt on aika tsempata! En kuitenkaan ota tuosta stressiä, koska Nita on vielä niin nuori ja herkkä häiriölle. Agilitykisat pyörivät kuitenkin taas samaan aikaan, joten en todellakaan odota kummoista tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti