28.12.2013

Pitkästä aikaa agilityliitoa

Vesisadetta piiloon Purina Areenalle - kerrankin hovikuvaaja kera. Valitettavasti kuvien laatu on aika kamala, ei yksinkertaisesti riitä kalusto kuvamaan hallissa nopeaa koiraa ja salama on ainoa mikä edes "pysäyttää" liikkeen.

Tänään otettiin tehtäväksi harjoitella neliörataa, jossa koko ajan vaihdellen tein valsseja, välistävetoja ja takaakiertoja. On muuten erittäin hyvä tehtävä! Nita oikein loisti tänään ja luki hyvin pienestä ohjaukset. Ja luulin, että nämä olivat niitä meidän ongelmakohtia! Muutamia kertoja otin eri variaatioilla, mutta en viitsinyt hyviä suorituksia enempää hinkata. Oli neidilläkin motivaatio tänään kohdillaan, pieni tauko ei ole tehnyt pahaa kummallekkaan :) Omaa ohjausta kun saisi vielä rauhallisemmaksi.Otettiin lisäksi myös pientä estetreeniä kohteina keinu, A-este sekä kepit. 
Keinua olen harjoitellut naksuttimen kanssa "paiskausleikillä". Nitalla on nuo kontaktit aika lempijuttu jatkuvan palkkauksen takia, joten keinun pohjaharjoitukset sujuivat nopeasti. Niitä on tehty aina välillä. Olen siis opettanut ensin tassulla koskemaan keinun alastuloa kun toinen pää on tuettuna siivekkeen päälle. Sitten vaikeutettu pyytämällä sivusta hyppäämään alastulolle, jotta keinu pamahtaa maahan. Tämä on ollut Nitalle huippujuttu ihan tuon ääniherkkyydenkin kanssa. Sille on huomattavasti helpompaa, jos se saa itse tuottaa äänen. Tänään sitten muisteltiin ensin tuota alastuloa ja sitten varovasti koko keinua Samulin hidastaen alastuloa. Muutamia toistoja ja homma lähti sujumaan todella hyvin. Nitalla on hyvä vauhti keinulle, aluksi pitää kyllä erillisillä kerroilla treenata keinua ja puomia etteivät ne "sekoitu" keskenään. Muutaman kerran hölmö tajusi vähän liian myöhään keinun tulevan alas.. En voi olla muuta kuin tyytyväinen tuon keinun tämän hetkiseen tilanteeseen, alla pieni videopätkä :)Otettiin vielä muutama toisto A-esteellä, joka siis aivan ensimmäisiä kertoja kokonaisena. Esteelle on toistaiseksi valkkautunut simppeli sana "aaa". Saa nähdä jääkö se vai keksinkö jonkun järkevämmän.. Puomi kun on meillä "kiipee" ja alastulo "koske".

Kepit meillä on hyvin, hyvin alussa eikä oikein tulosta tule. Olen joutunut muuttamaan taktiikkaa kun yksinkertaisesti ei 2by2 -tekniikka meillä luonnistunut. Tästä teen ihan erillisen postauksen turhautumispatoutumisista :)

Maanantaina lyhyet treenit seuraavan kerran sekä tiistaina iltapäivällä ennen ilotulituksia. Tavoitteena väsynyt ja rauhallinen koira. Saa nähdä!
Huomenna onkin itselleni hyvin jännitävä päivä! Ei tosin liity koiraharrastukseen ;)


2 kommenttia:

  1. Taitava Nita! :) Tässähän tulee jo ihan agikuume. Meilläkin jo ties kuinka monta kuukautta viime aksauskerrasta...

    VastaaPoista
  2. Haha radalle vaan ;) Itselläkin motivaatio on kasvanut entisestään kun saadaan pikkuhiljaa vaikeampia ratoja alle, Nita oppii ja minä opin.

    VastaaPoista