3.12.2013

Valmistautuminen Uuteen Vuoteen

Nyt kun ollaan jo virallisesti joulukuunpuolella niin on varmasti jo sallittua aloittaa Jouluhössötys? Lunta saisi jo pikaisesti tulla, sillä ajattelin joulukortit sukulaisille ja ystäville lähettää ja suunnitelmana olisi ottaa Nitasta jouluinen kuva lumenkeskellä.
Ennen kaikkea itseäni kuitenkin huolestuttaa Joulun jälkeinen Uusi Vuosi. Uudet kujeet ja tähän tyyliin, mutta ilotulitteet eivät olleet aivan Nitan mieleen. Muistatteko postauksen viime vuodelta, käy kurkkaamassa se tästä mikäli ei muistu.
Haluan nyt valmistutua paukkeeseen hyvin, jotta Nitalla olisi mahdollisimman hyvä olla. Todennäköisesti olemme menossa kavereiden luokse Vihtiin viettämään Uutta Vuotta, siellä ilotulitukset ovat toivottavasti hieman hillitympiä. Kotona talomme vieressä on niitty missä oli porukkaa todella paljon ilotulitteiden kanssa. Helsingissä kun aukeat alueet ovat vähissä.
Nita kuitenkin viime vuonna säikähti niin pahasti, että paukkuarkuutta sille on selkeästi jäänyt. Tätä ongelmaa kun ei esiintynyt ennen kyseisestä tapahtumaa. Harmittaa.
Olen siedätellyt sitä koviin ääniin ja tarkoituksena olisi nyt joulukkuussa extra paljon naksutella ääninauhan kanssa ilotulitteiden ym. kovia ääniä.
Olen lueskellut noista rauhoittavista tuotteista mitä esimerkiksi Mustilla ja Mirrillä myydään. En koiraa halua rauhoittaa sillä tavalla fleguksi vaan joku tuollainen tuote tavallaan rentouttamaan sitä. Mustilla ja Mirrillä olisi tarjolla esimerkiksi Serene-UM sekä Vet's Best Comfort Calm. Itselläni ei ole kokemusta vastaavista ja hieman arveluttaa vastaavien tuotteiden käyttö. Kuitenkin positiivisia kokemuksia olen lukenut netistä ja hevosille on paljon luonnollisia "rauhoittavia"/tasaannuttavia tuotteita, joilla esimerkiksi ei ole mitään dopingkarenssia ym.

Serene-UM:in tuoteselosteesta napattu seuraava:

"Ravintolisä kaikille lemmikeille stressiä aiheuttavien tilanteiden yhteydessä (ukkonen, ilotulitus, ahdistuneisuus, matkustaminen jne).
Aloita hyvissä ajoin.
Serene-UM on luontainen täydennysravinto, joka sisältää ainesosia jotka maksimoivat elimistön serotoniinintuotantoa. Serotoniini on keskushermostossa esiintyvä mieltä tasapainottava aine. Elimistö siis itse tuottaa serotoniinia ravinnon mukana saamistaan ainesosista. Juuri nämä ainesosat ovat Serene-UM valmisteen perusta. Serotoniini on mukana myös elimistön muiden mielihyvää tuottavien aineiden vapautumisessa. Esimerkiksi koiraa, joka ei arvosta palkitsemista tarpeeksi on vaikea kouluttaa, koska palkitsemisen tuottama mielihyvä ei ole tarpeeksi suuri ja siten oppimista motivoiva. Serene-UM sopii siis erinomaisesti myös näille eläimille lisäämään palkitsemiseen liittyvää tyydytystä, ja siten motivoimaan oppimaan tehokkaammin.

1 tabletti sisältääL-tryptofaania 48,5 mg, Akaasiakumi 20 mg Kalsium (karbonaattina) 14,90 mg Inositoli 12,1 mg, Niasiini 42,80 mg Tauriini 12,10 mg B6-vitamiinia 16,17 mg D3-vitamiinia 9,35 KY luonnollinen makuaine 6,6 mg sinkkiä 0,107 mg, E-vitamiinia 0,825 KY, seleeniä 0,00022 mg  "

Ja Vet's Best Comfort Calm:

"Rauhoittava ja tasapainottava valmiste auttaa helpottamaan jokapäiväisistä stressin aiheuttajista, kovista äänistä ja isoista tapahtumista. Tryptofaani ja virmanjuuri ovat tunnettuja luonnon rauhoittajia. Jo antiikin Kreikkalaiset käyttivät virmajuurta moninaisiin ongelmiin, kuten hermostuneisuuteen ja unettomuuteen

Tuotetiedot: 5-Hydroksitryptofaani 25mg Rohtovirmajuuri (valeriana) 25mg

Muut ainesosat: Omenajauhe, omenapektiini, oluthiiva, kalsiumkarbonaatti, maksa (sianliha, josta rasva on poistettu), magnesiumstearaatti ja luontaiset aromit."Kuulisin mielelläni, jos jollakin lukijoista on kokemusta kyseisistä tuotteista tai olisi ehdottaa jotain muutta vastaavaa tuotetta.

4 kommenttia:

 1. Mä oon kokeillu vaan tota Serene-UM:ää mut yleisesti jos tuotetta myydään eläinkaupassa tms niin se ei sisällä mitään lääkeainetta. Toi Serene-Um on B-vitamiinin eri osista valmistettu eli uskaltaisitko itse syödä B-vitamiinia? Entä astaa sitä koiralle? Eli musta on ihan turha suhtautua kamalan epäillen niihin luontaistuotteisiin. Ne ei ole vaarallisia. Mutta jos haluat tota Serene-Um:ää kokeilla niin aloita se nyt. Ja syötä sillä ohjeen annoksella ja sit viikko ennen uutta vuotta nosta sitä annosta viel vähän. Eli osta sitä isojen koirien tuotetta. En tiedä mitä se M&M:ssä maksaa mut netistä saa n. 25e/paketti ja varmaan pari pakettia tossa menee ainakin. Toihan ei siis ole edes doping aine joten ei todella ole mitenkään koiralle pahaksi. Ja siitä on sit hyötyä tai ei mut kannattaa kokeilla. Ja olla ulkoiluutamatta sitä koiraa sit koko iltana siis sen vika käytön jälkeen vasta aamulla/aamuyöllä kannattaa päästää ulos koks ajos taas sen edessä pamahtaa niin sit kyl saat tehdä töitä et siitä pääsee yli. Nyt se voikin olla ihan ok mut en ottais mitään riskiä..

  Ja ite en siis ole mihinkään pelkoihin kokeillut ko. tuotetta vaan tommoseen yli-innokkuuteen eli et sais koiraan enemmän kontaktia.

  VastaaPoista
 2. Tuota ajattelin tosissaan lähteä kokeilemaan toimisiko. Pitäisikö todella aloittaa tuote jo nyt? Hirmuisen kalliiksi menee.. :D

  Oletko todennut sen rauhoittavan? Tiedätkö kuinka paljon tuota annosta sitten uskaltaa nostaa? Vai tarkoitatko ensin antaa normaalia pienempänä annoksena?

  VastaaPoista
 3. Siinä alkuperäisessä ohjeessa mikä oli ainakin ennen sen päälle liimatun kotimaisen alla käskettiin aloittaa n. 3 viikkoa ennen haluttua vaikutusta. Suomeks se olikin sitten 3 päivää.. Ja onhan se nyt maalaisjärjelläkin selvä et paremmin se vaikuttaa pitkällä käytöllä kun ei ole mikään lääke kuitenkaan.
  Ja en tarkoittanut et alkottais pienemmällä annoksella vaan sen ohjaan mukaan ja sit siitä nostat ennen H-hetkeä. Sehän on siis vitamiini et ei se siihen kuole ;) Mä oon syöttäny normaalilla ja korkeammalla annoksella ja ei sillä mitään näkyviä rauhoittavia vaikutuksia ole mut niitä mä en ole hakenutkaan. Mut luulisin et sitä "hyvää mieltä" mitä serotoniinilla haetaan siitä saa lisää. Ja jos sillä eläimellä on hyvä mieli niin sitä myös luulis pelottavan vähemmän. Et ei toi ole siis todellakaan mikään rauhoittava. Kannattaa lukea siitä serotoniinista lisää niin homma varmaan aukeaa paremmin kun et mä yritän selittää :) Ja kallis on suhteellista. Mä kyl jo vähän maksaisin jos saisin sen "ongelman" poistumaan. Se kun tuppaa myöhemmin pahenemaan ja vaikuttaa sit kaikkeen muuhunkin. Jos nyt sais sen hyvän kokemuksen niin sil voi olla pitkät vaikutukset. Ja se naksuttelu on kans kyl hyvä ajatus niiden ilotulitusäänten kans kun siinä voi sitä ärsykettä säädellä ite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon taas tietopaketista :) Täytyypä tuota hakea kaupasta ja toivoa, että sillä olisi vaikutusta. Mielelläki kyllä sen maksan, jos se Nitan oloa helpottaa. Yhdistää tähän naksutteluun niin toivottavasti tilanne olisi parempi kuin viime vuonna.

   Poista