21.1.2014

Agilityepikset Lohjalla

Bongasin yhtäkkiä lauantaina ilmoituksen sunnuntaina järjestettävistä epiksistä. Saatiin ilmoitettua itsemme hieman viime tinngassa ja päätin osallistua molempiin luokkiin - mölliagility sekä möllihyppy.

Tiedostin, että A-estettä Nita ei ole radalla mennyt ollenkaan, mutta ajattelin ottaa tämän aivan harjoituksena. ja suunnittelin ottavani hylyn kontaktin korjaamista varten mikäli on tarpeellista.


Noh se HYL tulikin paljon aikaisemmin :)
Nitalla oli vähän ihme päivä, taisi olla vähän liikaa pöllöily energiaa vaikka tuntui hyvin lämmittelyssä ym keskittyvän. Alkuradasta meni hyvin, Nitan erehtyminen muurille oli aivan oma moka kun katsoo videota. Oma rintamasuuntani oli täysin muurille Nitan hypätessä edellistä - totta kai sen se myös lukitsi. Seuraavaksi tuli moka A-esteellä. Ikinä ei ole Nita kääntynyt noin siltä pois :D Taisi vähän vierastella... Ja karkasi vielä kontaktilta. Seuraava aita ohi... Jotenkin Nita tuntui radalla olevan hukassa ja vierastavan tuollaisia tupla-aitoja, jotka olivat vielä todella korkeita (kuka laittaa mölleihin makseille 65cm??) Ja mikäköhän tuo putkessä kääntyminen oli?! Sen laitan kyllä aivan koiran piikkiin, miten se edes mahtui kääntymään siellä?
Loppu rata sujui hyvin ja puomin kontakti oli vallan mainio.


Hyppyrataan piti tsempata vähän ettei aivan mene hösläykseksi.


Nita kun tuntui olevan vähän ei niin skarppina niin päätin varmistella kovasti kolmoselle ettei lähde kaahottamaa väärälle. Noh eihän siitäkään tullut mitään. Note for myself - lopeta "tässä"-sanan jatkuva huutaminen. Olen yrittänyt jättää hyppy-sanoja pois, mutta etenkin vierailla esteillä Nita ei ole yhtä estehakuinen kun kotikentällä niin jään varmistelemaan eikä ohjaus ole niin kaunista kuultavaa kun koko ajan huudetaan esteet. Noh.. Videota katsellessa saisin vielä liikkua itse paremmin.
Hypäriltä napattiin vielä toinen kielto kymppiaidalta. Tuloksena 10vp ajalla -27s - tämä riitti 3.sijaan.


Kisat olivat mukavasti järjestetty, mutta kritiikkiä antaisin rimojen korkeudesta. Itse kun HAU:n kisoissa olen ollut töissä ja melkein aina kolmosluokassa - tasan kerran on rimat olleet 60cm, mutta ei ikinä 65cm. Ja se, että tuolle korkeudelle ne laitetaan mölleihin? Hypäriltä ei tullut kuin yks puhdasrata ja se oli jonkun uusintarata. Monesti möllitasoisilla koirilla ei hyppytekniikka ole kehittynyt vielä tarpeeksi, joten tuntuu mielestäni turhalta laittaa rimoja aivan tappiin harjoitusluokassa.

Olen tyytyväinen ratoihin siinä mielessä, että on taas yksi harjoitus alla ja tämä vahvisti päätöstäni mennä vielä pitkään epiksissä ennen virallisia. Nita tarvitsee vielä varmuutta itselleen uusilla esteillä kun se selkeästi niitä vähän vierastaa. Mutta Nita teki mielellään ja se on tärkeintä.

8 kommenttia:

 1. Kiva, että tsemppasitte noin paljon paremmin tuolle hypylle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, melkein kyllä hävettää katsoa noita videoita :D Aivan erilaista meininkiä kun treeneissä..

   Poista
 2. Täytyy kyllä korjata. HAU:n kisoissa on 3-luokassa ovat hyppyesteet 65cm, joskus on voinut olla 60cm, mutta itse en kyllä muista kuin kerran.

  Mutta jos mölleissä on rimat todella olleet 65cm niin sitä en kyllä ymmärrä, oliko heillä perusteluja tähän? Halli näytti olevan todella pieni joten en ihan ymmärrä miksi ovat laittaneet rimat niin korkealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tietysti muistaa väärinkin :) Muistaisin vain itse niissä kisoissa missä töissä olen ollut niin korkeuden olleen 55cm-60cm.

   Halli oli tosiaan pieni, ei mitään perusteluita tullut rimoille - en tosin niitä kysynytkään. Kuulin vain, että siellä oli muutama muu huomauttanut asiasta, medeillä oli rimat olleet myös aivan tapissa. Harmi tosiaan sisänsä kun möllitasoisella ei välttämättä hyppytekniikka ole niin hyvä (esimerkiksi Nitalla hyvin vähän kokemusta noin korkeista) niin kyllähän se syö vauhtia ja motivaatiota.

   Poista
 3. Joo en kyllä ymmärrä että mölleissä on rimat tapissa, olisi ollut kiva kuulla heidän perustelunsa :) Mutta hyvää harjoitusta on käydä mölleissä, näkee missä mennään kun usein saa itsekkin siellä jännityksen päälle. Tsemppiä vaan jatkoon :)

  HAU:n kisoissa on joskus joku tuomari laskenut vähän rimoja sen pohjan takia, mutta en muista näin tapahtuneen useaa kertaa... rimoja on tullut nosteltua tuolla enemmän ja vähemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mölliluokat ovat meille oikein passelit juuri nyt, saadaan kokemusta ennen kuin virallisiin uskaltaa mennä :)

   Poista
 4. Ai katos, tekin olitte täällä! Itsekin hieman ihmettelin hyppyjen korkeutta, oliko ne oikeasti 65cm?! Olin ihan varma, että ne oli jotain 55-60cm... Aika hyvänkorkuiset tosiaan mölliluokkaan. Kyllä siellä joku taisi mineissä tai medeissä niuhottaakin asiasta, toivottavasti laskevat ainakin kymmenellä sentillä seuraaviin kisoihin.
  Mutta näitä aksavideoita on aina niin mukava katsoa, hyvännäköistä menoa teillä! Varsinkin kontaktit on tosi nätit, myö ollaan ihan kateellisia :(

  VastaaPoista
 5. Osa oli kyllä sen 65cm, ihmettelin kovasti radalle päästyäni kun näyttivät niin korkeilta. Nitankin hypyt tulivat aika pohjaan kun ei nuorella koiralla maksikorkeutta ole hypätty. Ohjatuissa treeneissä meillä on 55cm, joskus 60cm. Mäkin kuulin kun joku valitti, vissiin muurin korkeudesta medeissä tai mineissä.

  Kiitos! Kontaktit on tosin meillä vaiheessa, kuun asennosta vähän riippuen miten menee ;)

  VastaaPoista