1.1.2014

Kulunut ja tuleva vuosi

Vuoteen on mahtunut taas paljon enkä kyllä hetkeäkään vaihtaisi pois. Muiden innoittamana taidan itsekkin hieman listata viime vuotisia merkkipylväitä ja hieman tavoitteita tulevalle vuodelle 2014.

Tähän vuoteen mahtui paljon hauskanpitoa, niin lumiset riehat mökillä kuin uimayritykset kesällä. Kaikista hetkistä on nautittu! Toukokuussa Nita täytti vuoden ja otti huiman askeleen kohti aikuisuutta - murrosikä tosin oli vain edessä päin.

Viime vuonna en vuodelle 2013 listannut mitään tavoitteita, mutta kuinkas sitten kävikään. Treenattu ollaan sitä ei voida kieltää. Kuitenkin ollaan rennosti yritetty treenata ilman otsaryppyjä.


Innostuttiin tokosta ja päästiinkin koko kesäksi ohjattuun ryhmään. Kerrytettiin taitoja ja käytiin muutamissa mölleissä. Sijoituksina oli KoivisCupissa koko kilpailun voitto sekä osakilpailuissa tuplasti 1.sija ja kerran 2.sijaKesällä rally-tokoakin kokeiltiin ja napattiin muutamissa mölleissä 1. ja 3.sija. Startattiin myös "virallinen" ALO-luokka, mutta se jäi yhteen kokeeseen.
Muutamissa näyttelyissäkin kävimme kokeilemassa miten kehässä homma menee. Hienoja tuloksia sieltäkin ja koira on virallisesti ERInomainen puikkokuono SA:lla varustettuna. Tämänhän jo emäntä totta kai tiesi!

Suurimmat onnistumiset ovat olleet agilityssa. Nousukiitoon lähdettiin saatuamme vapun jälkeen treenipaikan Helsingin Agility Urheilijoista, parempaa en voisi toivoakkaan! Penturyhmä oli aivan huippu ja pääsimme yhä syvemmälle lajiin. Ryhmän hajottua siirryimme mölliryhmään, joka on antanut vielä aivan uutta potkua tähän lajiin. Treenit ovat koostuneet meille sopivan vaikeista radoista, joissa koira loistaa enemmän kuin perässä läähättävä ohjaaja. Muutamat pienet möllihyppäritkin startattiin, yhdestä jopa nappaen 2.sijan!

Ennen kaikkea koen taas kehittyneeni koiran omistajana ja ohjaajana. Treenaaminen on väistämättäkin parantanut suhdettani koiraan ja yhteistyömme on alkanut toimimaan oikein mukavasti. Ne lämpimät fiilikset päälinmäisenä kuinka hauskaa olemme Nitan kanssa pitäneet ja kuinka paljon tuo karvalapsi on tuonut taas iloa elämäämme. Olen nauttinut täysillä tästä vuodesta. 


Tavoitteet vuodelle 2014

Saada kepit kuntoon
Korkata agilityssa 1.lk ja ottaa monta starttia alle
Halli- ja odotuskäyttäytyminen kuntoon

Eksyä takaisin tokon pariin
Kenties mölliALO tai jopa virallinen

Rally-tokon virallistuttua RTK1

Käydä Helsingin Koirauimalassa!2 kommenttia:

  1. Hei mennään koirauimalaan yhessä! Me vuokrattiin se viimeksi 4 chihun kanssa, joten miksei kolmekin onnistuisi. Ei ollut kallis ja kaikki ehti hyvin uida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo!! Pitää olla vaan se opetusvuoro kun meidän neiti on aivan ensikertalainen :)

      Poista