18.1.2014

Weave poles

Me ollaan epäsäännöllisen säännöllisesti aina mahdollisuuksien mukaan treenattu keppejä - ne monesti murhetta aiheuttavat pahamaineiset kepukat. Täytyy kyllä myöntää, että eniten kärsivällisyyttä vaativa este meillä. Tekniikoita on monia opetteluun - käsiohjaus, verkot/ohjurit, kakkoskepit ja väli kerrallaan. Jokainen varmasti löytää itsellensä ja koiralle sopivan tekniikan, me ei aivan kerralla osuttu oikeeseen.

En halunnut käsiohjauksella opettaa ihan sen oleellisen takia - koira on kädessä kiinni ja itsenäisten keppien suorittaminen on vaikeaa. On kuitenkin paljon koiria, millä on hyvät kepit tällä tekniikalla opetettuna. Sanoisin kuitenkin sen olevan aika vanha tapa.

Verkkoja ja ohjureita käyttävät monet, itse en halunnut tähänkään lähteä, koska koen pitkäksi prosessiksi verkkojen poistamisen. Tykkään opettaa koira aika operantisti, tuntuu ainakin Nitan kohdalla toimivan  - oppimiskehitys on sillä huomattavasti nopeampaa kun se sisältää naksuttimen ja itse toiminnon tarjoamista. 

Ostin keppisarjan Hööksistä syksyllä, katso tuote tästä! Maahan tökättävät kepit ovat olleet aivan loistavat, mutta näin pakkaskelillä eivät oikein toimi..Aloitettiin harjoittelu 2 by 2 -keppi-idealla. Halusin mahdollisimman itsenäiset ja sujuvat kepit Nitalle. Tämä taktiikka tietääkseni vie aika kauan aikaa, mutta yleensä tulos onkin sitten jo todella hyvä. Saatiin koutsien vinkkien lisäksi youtubevideo avuksi kotiharjoitteluun, videon läydät tästä. Nyt kun olen lähtenyt treenaamaan tätä, melkeimpä valitsisin harjoitteluksi tämän videon tyylin. Asiaa tutkiessani huomasin, että monet 2 by 2 tai weawe poles -nimikkeellä treenaavat yllättävänkin eri tavalla. Olen nyt aloittanut ensimmäisen videon mukaisesti, mutta mielestäni toisen videon mukaisella tyylillä saa ehkä nopeammin ja selkeämmin opetuksen tavoitteen ulottuville. Etenkin sisäänmeno kepeille voisi tulla tuolla tekniikalla paremmin.

Tuon postaus-osan olen aloittanut loppusyksystä ja postaus on jäänyt luonnokseksi. Meillä ei yksinkertaisesti kakkoskeppi-idea toiminut. Jämähdettiin totaalisesti. Nita keskitti ajatuksensa kyllä hyvin keppien väliin - ei siinä mitään. Se haki sinne hienosti monesta suunnasta, mutta kun olisi pitänyt lisätä toiset kepit niin ei. Haettiin tähän myös apua koutsilta, mutta jotenkin tapa ei tuntunut meille istuvan eikä tuloksia tullut. Sattumanvaraiset onnistumiset eivät riittäneet Nitalla raksuttamaan tarpeeksi ja ilman useita palkkaushetkiä myös sen mielenkiinto lopahti. 

Päädyin sitten opettamaan kepit ihan väli kerrallaan naksuttimen avulla. En palkkaa kädestä vaan heitin namin aina maahan siihen suuntaan kun kepit jatkuisivat.
Nyt Nita pujottelee 5 keppiä ja viime treeneissä sai oikeasti jutun päästä kiinni. Tähän asti pujottelu on ollut hieman miettimistä, hapuilua ja vielä vähän miettimistä. Hissukseen olen yhden kepin lisää laittanut. Keppien oikealta puolelta tulo on vähän vaikeampi Nitalla ja vauhti selkeästi hitaampi. Mutta nyt - se ihan oikeasti pujotteli melkein oikealla tekniikalla. Lelupalkka sai paremmin vauhtia tyttöön.


4 kommenttia:

 1. Mä laitan videot tekstiin upottamalla koodin html:n editorissa tekstin sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se upottaminen tapahtuu? Olen aivan kädetön noiden koodien kanssa :D Ihan vain videon linkki sinne sekaan?

   Poista
  2. Kun menet tekstinkirjoitustilaan, sivulla blogin nimen alla on kohta "Luo - HTML". Tavallinen muokkaus on siis "Luo" -tila, mutta koodin saat auki naksauttamalla "HTML" -kohtaa. <*br*/> -koodi (tähtien kanssa tässä, koska kommenttilaatikkokin lukee html-koodit :) tarkoittaa rivinvaihtoa (eli enteriä), joten kun haluat tekstisi, laitat sen johonkin <*br*/> -kohdan perään. Esim.

   "Tässä video viikonlopun treeneistä!
   <*br*/>
   **tähän kohtaan koodi YouTuben videon "Jaa" -kohdasta, sieltä löydät koodin "Upota" -kohdasta**
   <*br*/>
   Mitä mieltä olitte videosta? :)"

   Toivottavasti saat videot toimimaan :) Ja muista, että rivinvaihtokoodi on ilman noita tähtiä. Jos kiinnostaa koodit enemmän, googleta XHTML.

   Poista