15.3.2014

Pikakatsaus tokoon

Pienoinen toko-kärpänen on taas iskenyt, lähinnä taas lämpimien kelien ja muiden blogikirjoitusten takia. Nyt innostaisi saada liikkeet hiottua kuntoon ja käydä epiksissä! Hurjaa.

Koko talvenahan ei juuri mitään tokon saralla olla tehty. Hyvin pientä pyörittelyä agilityn odottelutauolla lähinnä pitäen koiraa vain liikkeessä ja keskittyneenä. ALO-luokan liikkeethän on Nitalla hallussa, mutta vielä hiomatta. Etenkin seuruu on päässyt ylipitkällä tauolla unohtumaan. Ollaan alettu pohjustamaan myös kaukoja. Seisominen on vaan vielä hankala kun Nita lähtee aina itseäni päin. Koitan palkata aina heittämällä nakin koiran taakse/kohti.

Samuli napsasi pienen videon - tästä siis lähetään treenaamaan. Tällä hetkellä koira on TODELLA häiriöherkkä eli kaikki häiriötreenit ovat viemäriin hujahtaneet mitä tuli ohjatuissa tehtyä. Niitä siis kehiin ja aloitetaan kontaktin vahvistamisesta kaikkialla.


Seuruu: tähän otettaisiin mielellään vinkkejä! Ihan kunnon ohjeita miten olette rakentaneet koiralle hyvän seuruun. Ollaan kokeiltu vähän sitä sun tätä eikä oikein meille sopivaa keinoa ole löytynyt.
Liikkeestä maahan: ok, hiipii edelleen eli nopeutta lisää. Omaa vartalon liikettä pois.
Liikkeestä seisominen: hiipii eikä pysähdy napakasti. 
Luoksetulo: tässä ei ole juuri ongelmaa ole ollut, häiriötreeniä vaan.
Paikkamakuu: on ollut ennen todella vahva, nyt vaan treeniä ja häiriötä. Ei olla lähetty kokeilemaan tarkemmin missä ollaan tällä hetkellä.

Perusasentoa täytyy alkaa hinkkaamaan ja kovasti, joka paikassa ja naksuttimella.

Leikkipalkka onkin vähän hankalaa vielä häiriössä. Namit kelpaavat hyvin ja Nita palkkautuu lelusta kyllä, mutta ei leiki häiriössä. 

Töitä töitä, mutta tästä se taas lähtee!

6 kommenttia:

 1. Miten olet jääviä lähtenyt opettamaan? Itse en vielä varmaan ottaisi tuossa tilanteessa jääviä kovin paljon seuraamisen yhteydessä. Hyvä tapa jäävien opettamiseen on, että itse peruutat ja koira kulkee siinä mukana. Ja sit toki niitä voi myös ottaa niin, että koira kulkee vaan vierellä (ei siis seuraa).

  Seuraamisessa ei kannata opettaa koiraa tuijottamaan kättä. Otat vaikka kiinni housunlahkeesta, jos se käsi erehtyy auttamaan. Mullakin on vähän samankaltaista ongelmaa sivulletulossa ja tiedän, että se tulee vaan niin automaattisesti. ;)

  Harjoittelitteko tossa videolla yhdessä vaiheessa paikkamakuuta? Tuli vaan sellainen mieleen, että ei ehkä ole paras ns. riehunnan keskellä tehdä yhtäkkiä paikkamakuuta. Koira voi olla vähän väärässä mielentilassa.

  Muutenkin pidä itsellesi kriteerit selvinä, vinoista perusasennoista, liiallisesta hiipimisestä yms ei palkkaa. Tässä nyt vähän ajatuksia, mitä tuli mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä täysin oikeassa :)

   Suoraan sanottuna tuossa illan pyörittelyssä ei ollut mitään järkeä tai jodonmukaisuutta. Nimenomaan tuollaisia treenejä ei saisi olla..

   Jääviä ollaan opeteltu mainitsemallasi tavalla kurssilla sekä sitten seuruusta. Nyt olisi varmasti paras keskittyä puhtaaseen seuruuseen ja jäävät mainitsemallasi tavalla.

   Poista
 2. Anonyymi15.3.14

  Ootko koittanu tuossa liikkeestä seisomisessa sillee, et koira seuraa, sanot "seiso"-käskyn ja pysähdyt iteki (tai ainaki himmaat) ja palkkaat samantien taaksepäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tuo toisi varmasti enemmän terävyyytä liikkeeseen :)

   Poista
 3. Meidän seuruuta lähdettiin rakentamaan siten, että koira tietää oikean paikan (perusasennon). Askel eteen ja askel sivulle (oikealle) -harjoitusta paljon, vahvisti sitä oikeaa perusasennon paikkaa paljon. Siitä sitten pikkuhiljaa pidempiä pätkiä seuruuta.

  Käden häivyttäminen meni siten, että ensin minulla oli nami nyrkissä paidan sivusaumassa, sitten laitoin käden selkeästi selän taakse, sitten käsi ilman namia sivusaumassa jal opulta suoraa sivulla.

  Kakelle namipalkkaus seuraamisessa toimi(i) siten, että minulla nakinpalanen kainalossa, josta pudotan sen jossain vaiheessa koiralle. Toisilla tässä toimii lelu. Ja tein ihan paikallaan perusasennossakin sitä, että laitoin nakin koiran nähden kainaloon, koira perusasentoon sivulle ja naps, nakki koiralle.

  VastaaPoista
 4. Tuo nakki kainaloon onkin hyvä vinkki! Tai suuhun :D Nita ei vielä tajua etsiä sitä lentänyttä nakkia..

  Perusasentoa on ehdottomasti vahvistettava ja varmasti sen paikan & kontaktin vahvistaminen auttaa seuruussa.

  Jännä kun agilityssa osaa itse paljon järkevämmin treenit keksiä ja tarpeeksi pätkissä - tokossa yritän edetä liian nopeasti ja oikoa :D

  VastaaPoista