2.3.2014

Väsynyttä agilitya

Perjantain ohjatut aksat muuttuivat itseharjoitteluksi, kun yksikään ohjaajista ei päässyt paikalle. Saimme kuitenkin suunnitellun radan mukaan, jonka rakensimme porukassa. Aikamoista pyörittelyä.

Jälkeepäin ajateltuna en ymmärrä miksi en tehnyt pakkovalssia toiselta puolelta?! Olisi ollut helpompi koiralle putkeen mentäessä kun ei enää tarvitsisi takaaleikata ja koira osaisi aavistaa jo kumpaan suuntaan putken jälkeen mennään. Onneksi tuossa saatiin hyvä tulos toisella kerralla.
Nro 7 takaakierto oli aivan oma moka kun videolta katsoo, ohjaan koiran aivan selkeästi hyppäämään sen suoraan. Yleensä Nitan pimeät putkikulmat ovat todella hyvät kun putkihakuinen koira on, mutta nyt ei onnannut 10 putkella - olisi pitänyt itse ohjata enemmän isolla keilakaarella.
Paljon hyviäkin kohtia, mutta paljon taas haahuilua (mikä toi putken yli hyppääminen on...?). Nita oli selkeästi normaalia vaisumpi ja vireystila laskenut puolella. Se väsähti nopeasti eikä hommat enää kiinnostanut. Sellainen se on nyt ollut muissakin tilanteissa jo jonkun aikaan. 

Nyt tarvittaisiin kyllä niitä onnistumisia radalle. Nita on vaisumpi + vaikeammat radat = ei paljon onnistumisia -> koiraa ei pääse palkkaamaan yhtä useasti. Nyt pitäisi saada suoraviivaisempia ja "helpompia" ratatreenejä, jotta saadaan taas into kasvamaan. Juoksut toisivat mukavan tauon treeneihin.

Nitan juoksuja nyt kovasti jo "odotellaan". Koira on ollut vaisumpi jo noin kk ajan ja ekoista juoksuista on jo kohta 11kk. Ehkäpä ne sieltä vielä tulevat?

Mietinnässä on myös Nitan ruoka ja vitaamiinien tarve. Eläimet kuten ihmisetkin saavat huomattavasti vähemmän vitamiineja talvikaudella ja talvikarvan ylläpitäminen koiralla vaatii energiavarastoja enemmän. Ajattelin käydä taas B-vitamiiniseoksen käydä Hööksistä hakemassa Nitalle lopputalvikaudeksi, viime kerran kokeillu osoittautui sen verran toimivaksi ainakin karvan laadun kohdalla.

Jos jollakin on suositella kurssia tai yksäriä agilityn tiimoilta niin laittakaahan kommenttiboksiin viestiä! :)

6 kommenttia:

 1. Mä lisäisin ennemin öljyjä ruokaan. Esim pellavasiemenöljy ja vehnänalkioöljy yhdessä ja viel vaik Jahti&Vahti omegaöljy olis hyviä :) Koirilla on ruuissa niin paljon lisättyjä vitamiineja et harvoi ainakaan nuoret silleen niitä tarvii. Öljyjä kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Nita saa nappulaa kyl tosi vähän kun on paljon lihalla, sen takia tuota vitamiinilisää mietin etenkin näin talvikaudella.

   Pellavasiemenöljy kuuluu Nitan normaaliin ruokavalioon, on nyt kyllä päässyt loppumaan ja syönyt pullon lohiöljyä :) Tuota vehnäalkioöljyä en ajatellutkaan, täytyypä tutkia..

   Poista
 2. Niis olis joku hieno yhteisvaikutus kun aikanaan sain ton vinkin yhdeltä ruokintaan perehtyneemmältä ;) Eli 1/3 vehnänalkioöljyä ja 2/3 pellavasiemenöljyä. Lohiöljyä mä en anna kun annan lohta niin paljon mut sit annan kumminkin sitä jahtivahtia. Se on muuten edullista et jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä toto vehnäalkioöljyä kokeilla. Mistä ostat sitä? Katoin et Hööksissä oli 500ml 20€.

   Meille on passannut hyvin tuo Brit Care Salomon-Potato, kallista tosin, mutta tuntuu olevan hyvä ja kun syö paljon lihaa niin menekki nappulalla ei ole todellakaa ole paljoa :)

   Poista
 3. Mä ostin ihan tollasesta ihmisten kaupasta kun halusin mukaan sitä lesitiiniä. Ja ostin siis tota kylmäpuristettua (onko sitä muutakin?). Iisoppi taitaa olla ton kaupan nimi mikä tääl Karkkilassa on mut siis tollanen terveyskauppa. Sitä Lesitiiniä on siis osassa öljyjä jo mukana mut voi ostaa pussissa niitä rakeita ja ne on kuulema oikein terveellisiä ihmisenkin nauttia :)

  VastaaPoista