28.10.2014

Viikon agilitypäivitys

Maanantai 20.11

Ohjatut treenit Purinalla, treeneihin pääsin pahasti myöhässä töiden vuoksi. Onneksi ryhmä joustaa paljon ja päästiin suosiolla viimeiseksi treenaamaan eikä työt sen enempää menoa haitannut. Päivän tehtävinä oli pyörittelyrata, jossa testattiin koiran irtoamista ja takaaleikkauksen tilannetta sekä este-piste, jossa katsottiin rengasta ja pöytää.
Meidän ryhmä on virallisesti mölliryhmä, ei Nitan kanssa kisaaviin päästy kun jako vaiheessa ei vielä kisatuloksia ollut. Ryhmässä on kovasti eri tasoista koirakkoa sekä ohjaajaa, jossa on sitten hyvät ja huonot puolensa. Koko syksyn treenit ovat olleet aika perusjuttuja, joita tietysti pitää vahvistaa, mutta kunhan nyt ei tarvitsisi pyörää keksiä uudelleen ja paikallaan junnata.

Nita kävi kovasti kuumana ennen treenejä, sille ei selkeästi sovi vain kerran viikkoon hallilla käyminen :D Rata oli mukavaa pyörittelyä, jossa ei mitään ihmeempää ollut. Rinkuloissa Nita irtosi hyvin ja pysyi hyvin ympyrällä omaa rintamasuuntaa huolehtimalla. Eka takaaleikkaus kasilla meni pieleen. Jäin itse kasi-aidan vasemmalle puolelle, jolloin Nita ei irronnut ysin hyppyyn asti. Sinne päin se meni, mutta ei aivan lukinnut estettä. Palkattiin erikeen esteen ysi eteen ja muistuteltiin mieleen.
Jatkettiin rataa ja tein takaaleikkauksen ns. esteen siltä puolelta jonne koirankin menee. Eli kasi-hypyn oikealta ja hypyn 14 vasemmalta puolelta. Koiralle ei tullut jatko niin yllätyksenä ja saatiin sujuvuutta.
Esteen 11 jälkeen huusin "eteen" ja tajusin samalla hetkellä sen olevan virhe. Nitahan todella sinkaisi eteen ja sain sen karjaisemalla pelastettua esteelle 21 isolla kaarella.

Renkaan harjoittelemisessa ei ollut ongelmaa.. Haastetta loi ylipäätänsä toisen koirakon harjoitteleminen 10m päässä tuossa radalla ja välissä oli vain puomi. Nitalle aivan järjetön häiriö ja sainkin kaikkeni tehdä, että Nita malttoi keskittyä renkaan suorittamiseen. Hyvää saatiin aikaiseksi eikä koira hävinnyt. Selkeästi siis häiriötreeniä täytyy olla.

Torstai 23.11

Kävin torstaina ennen aamuvuoron alkamista hallilla. Ajatuksena oli lyhyet keppitreenit. Olisi kyllä kiva, jos halii sijaitsisi lähempänä. Lyhyitä treenejä varten ajaa nyt sitten 20-25min hallille..
Joka tapauksessa. Kujakepit jälleen putkien tai hyppyjen välissä vähän eri kulmista. Kujassa on väliä enää aivan pienet 5cm, joka ei pitäisi olla ongelma - sen verran on treenattu jo. Kepit eivät kuitenkaan ihan niin nopeat olleet kuin olisin halunnut, ohjasin tosin meille vaikeammalta puolelta useasti. En tiedä johtuiko vain päivästä vai mistä. Ero kuitenkin 10cm ja 5cm välillä on niin pieni, että vaikea uskoa että vauhdin tippuminen johtuisi siitä. Tai voihan se olla. Seuraillaan.

Perjantai 24.11

Inkan kanssa oli tarkoitus treenata hänen opettaman ryhmän jälkeen, mutta ei oltu kumpikaan tarkastettu hallin varauskalenteria. Aina ollut tyhjä, mutta nyt ei.. Ja ikäväksi on koko loppuvuoden varattu myös perjantai-illalla ulkopuolisille :/
Sisälle ei siis päästy ja ulkovaloja ei saa käyttää. Otettiin siis ulkokentällä pienessä seinävalossa yhtä estettä. Takaakiertoa ilman fyysistä liikettä vaan pelkällä sanavihjeellä. Siivekkeen vasemmalta puolelta homma onnistui leikiten ja sain lähetettyä pelkällä "kierrä"-sanalla takaakiertoon 4m päästä. Oikealle puolelle jouduttiin hinkkaamaan eikä päästyi kuin 2,5m päähän. Vire laski selkeästi vain yhtä estettä treenatessa ilman vauhtia.

Vaihdettiin tehtävää ja katsottiin erottaako Nita poiskäännön ja normiohjauksen toisistaan ilman sanallista vihjettä. Tein siis yhdelle esteelle poiskäännön vasemmalta ja hyppy takaisinpäin. Tätä toistettiin kolme kertaa, jonka jälkeen juoksinkin esteen vasemmalta ohi ohjaten vain kädellä suoralle hypylle. Ei mitään ongelmaa, hieno neiti! Oikealle puolelle yhtä helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti