30.9.2014

Keppitreenivideo, toivoa on!

Nitan suuren suuri keppiurakka alkaa vihdoin näyttämään tulosta!
Ongelmanahan on ollut puutteellinen nopeus ja Nitan yritykset "kävellä" keppivälit eli tekniikka ollut aivan hakusessa. Erinnäisiä poppakonsteja on kokeiltu, mutta nyt alkaa vihdoin tulosta tulemaan. Olen potenut kauheaa draamaa meidän mentorille kuinka mikään ei kepeissä toimi ja sitä sun tätä on pielessä..Kuitenkin tilanne alkaa olemaan ihan hyvä. Olen itse taas tehnyt aivan liikaa ja yliajatellut tilannetta.

Note for myself: kepeillä VAIN muutama toisto, pääasia on nopeus ja hauskuus. 
Nitalla tippuu kepeillä vire heti kun tulee virhe ja se joutuu toistamaan kepit. Saatiin vinkkeinä treenata keppejä vain ja ainostaan putkien välissä eli putki-kepit-putki baanalla, jolloin koko ajan on vetona aina ihana putkeen juoksu. Myöskin toistot on pidettävä aivan minimissä vaikka olisi kuinka kiva alkaa niitä hinkkaamaan. Jos tulee virhe, otetaan putken kautta uusiksi virettä ylläpitäen.

Kappas ongelmaa ei olekkaan.
Suosittelen tätä peiliin katsomista jokaiselle, on hyvin avartavaa miksi homma ei toimi :D

Tilanne kujan kanssa on se, että tämän päiväisessä treenissä keppien välirako on noin 15cm. Eli aivan loppusuoralla mennään. Yritän hillitä itseni vaikeuttamasta tehtävää liikaa ja liian nopeasti vaan nyt mennään muutamia treenejä tällä vaikeustasolla vain vauhtia ja kivaa vahvistamalla. 
Videolta kun katsoo niin mukavaltahan tuo meno näyttää. Ei ole enää paljosta kiinni. Viimeinen toisto oli toisesta suuntaa ja vielä "väärältä" puolelta, sinäänsä vähän huono idea loppuvedoksi. Meille tuo keppien oikealta puolelta ohjaaminen on paljon hankalampaa ja jäänyt vähemmälle. Ensi kerralla treenataan siis vain tuota vaikeampaa puolta.

Videossa siis putki-kepit-putki -radanpätkä ja video on pätkitty.

Ihana nähdä, että Nita on saanut keppeihinkin tuota innokkuutta. Se hakee hyvin ekan välin vaikka lähestyminen on aivan suora vauhtiputkelta. Kun maltan vain jäädä itse vähän taakse ja antaa koiralle tilaa tehdä ratkaisu keppivälistä. Viimeistä keppiväliä täytyy vielä toistaiseksi vähän varmistella, sieltä ne virheet usemmiten ovat tulleet. Nitan pujottelu tyyli alkaa olemaan aivan erilainen nyt kun jos vertaa vaikka tähän postaukseen. Katsoin muuten itsekkin nuo vanhat videot läpi, ai että kuinka kauheaa ohjausta ja koira pelastaa. En tiedä miksi kisoihin olen edes lähtenyt noilla kepeillä.

Toivoa siis vielä on!
Hissukseen vielä kujaa kiinni varmistaen kuitenkin yhä sitä nopeutta, intoa ja tekniikkaa. Tarvittaessa palataan pieni askel taakse päin. Kun kepit alkavat vahvistumaan entisestään, täytyy alkaa työstämään suorittamisen itsenäisyyttä, valssia, takaaleikkausta yms kepeille.. Mutta hiljaa hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti