2.9.2014

KoivisCup, episALO 17.8

Parempi myöhään kun ei milloinkaan?

Elokuussa käytiin Nitan kanssa tokoseuramme Koivukylän Koiraharrastajien vuosittaisessa KoivisCupissa ALO-luokka kokeilemassa. Vuosittaisessa kolmen osakilpailun cupissa ei tännä vuonna osallistuttu kuin kerran työvuorojen vuoksi. Viime vuonna menestyttiin hyvin jokaisessa osakilpailussa ja voitettiin "Koiviksen kovin tokoilija"-titteli, vaikea uskoa meistä eh? Postaukset viime vuodesta: 1. osakilpailu2.osakilpailu ja 3. osakilpailu.

Viime vuonna oltiin mölliluokassa, mutta nyt lähin korkkaamaan ALO-luokan. Nita yleisesti tekee hirveän kivalla vireellä ja motivaatiolla omalla treenikentällä, mutta sitten muualla kun yrittää käydä treenaamassa niin neiti on lähes keskisormi pystyssä. Tämä ehkä kiteyttää myös oman viha-rakkaussuhteen tokoa kohtaan.


Sunnuntaille sattuikin todella lämmin päivä viileiden kelien jälkeen, joten saatoin jo arvata ettei aivan täysillä pysty koira tekemään. Menin jo aamusta talkoilemaan ja Nita sai oleskella metallihäkissä varjossa lakanalla peitettynä osittain. Melkein jopa hiljaa oli neiti, välillä piti yrittää epämääräisiä ääniä komentaa.
Lämmiteltäessä en saanut Nitaa oikein leikkimään tai juuri tekemään mitään. Siltä tuntui olevan veto ihan veke ja kaikki muu kiinnostavan. Suoritukseen lähdettiin siis sekalaisin fiiliksin, mutta kuitenkin asenteella ettei se ota jos ei annakkaan.

Itse suoritukseen:

Luoksepäästävyys 10
-Ei tainnut vilkaistakkaan tuomaria. Pientä häilyvyyttä omaa vuoroa odottaessa pitkään perusasennossa.

Paikkamakuu 9
-Meni hyvin ekalla käskyllä, lonkkalepoon paikalle jättäessä kuten on alkanut tapana olemaan. Nyt kuitenkin harvinaisen levoton. Ei ollut nousemassa, mutta vaihtoa lonkkaa varmaan kolmesti..

Seuraaminen kytkettynä 10
-Lähti hyvin, mutta loppua kohti löysistyi selkeästi. Vähän kiltti arvostelu.

Seuraaminen taluttimetta 9
-Taas lähti hyvin, mutta nopeasti lässähti. Kuumuus ja pitkä odottelu teki selkeästi tehtävänsä. Käännökset aika laajoja ja lopun perusasentoon piti erikseen käskeä. Taas vähän kiltti arvostelu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 ½
-Hiipi vähän.

Luoksetulo 9 ½
-Harvinaisen häilyvä. Tähän asti meidän luottoliike, josta tullut aina 10. Nyt kuitenkin perusasentoon haki hitaasti vaikka laukalla tulikin.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 ½
-Otti kaksi tai kolme askelta hiipien ennen pysähdystä.

Estehyppy 9 ½
-Karkasi kolmesti esteelle (ei hypännyt) ennen kuin liikkuri kysyi ollaanko valmiita. Itse liike aika hyvä siihen nähden kuinka vähän tätä harjoiteltu.

Kokonaisvaikutus 9 ½
Kuumuus ja pitkä odottelu näkyi selkeästi koirassa, joka ei niin innokkaana enää tehnyt. Muutamia numeroita itse olisin alentanut, mutta ehkä tässä otettiin huomioon erittäin kuuma porottava aurinko ja kuitenkin epistaso.

Yhteispisteet 188/200p 1-tulos, jolla korkattiin 1.sija. Vuoden kovin tokoilija oli tällä kertaa aivan joku muu ihan ansaitusti ;)


Tulevana sunnuntaina olisi sitten meidän ensimmäiset tokokokeet omalla kentällä. Vähän näyttäisi Nita kenties (jos vihdoin ja viimein kiitos!!) aloittaisi juoksunsa ennen sitä, joten saa nähdä onnistuuko osallistuminen ollenkaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti