10.11.2012

Helsingin Messukeskuksen pentunäyttely 10.11.12

Nyt on näyttelypäivä takana! Selvittiin hengissä! :D

Aamu alkoi pakkaamisella: vesikippoa, näyttelyhihnaa, rokotuspaperit, pääsyliput ym. Koira ja mies autoon ja menoksi kohti Messukeskusta. Koirat pääsivät sisälle vain yhdestä sisäänkäynnistä, joten Samuli jatkoi matkaa parkkipaikan etsimisellä ja tuli myöhemmin sisään. Ihmisiä ja koiria oli ihan valtavasti! Nita oli ensin tosi kummissaan mitäs ihmettä, joka puolella hälinää. Nita myös veti hihnassa ihan järkyttävästi joka suuntaan tavallisella pannalla, oli kyllä pitelemistä. Kotona ja normileinkeillä ei todellakaan käyttäydy noin..
Bongattiin Nitan veli Arvo ja Miisa. Heidän kanssaan hengattiin kehän alkuun asti :) Nita oli innoissaan ja koko ajan töhöttämässä johonkin suuntaan. Mikä lapsi :)

Pohjavillakampa
Välissä käytiin kiertämässä näyttelyn shoppailutarjonta ja olin kyllä pettynyt.. Ehkä olen tottunut esim Horse Shown Expoalueen laajuuteen (vaikka sekin no suppeutunut vuosi vuodelta), mutta en oikeen löytänyt mitään mitä hain. Olisin Nitalle halunnut Hurttan yhden pannan ja hihnan, heijastinliivin, furminatorin ym muuta kivaa. Lopputulos oli pohjavillakampa (ei ollut furminatoria enkä viitsinyt feikkiinkään laittaa rahaa) sekä noutajahihna. Hihna oli lähinnä tarkoitettu juuri tuollaisiin tapahtumiin, joissa yksinkertaisesti hälinä on Nitalle liikaa keskittyäkseen kulkemaan hyvin.

Noutajahihna
Nitan rotuluokassa oli 7 pentua, joista vain 3 narttua. Kaikki olivat pikkupentuluokassa eli 5-7kk. Ryhmä seisotus ja juoksutus meni ihan penkin alle.. Nitalla oli joku kriisimenossa eikä keskittynyt. Juostiin viimeisenä, joka ei ole meille ollut ikinä hyvä vaihtoehto. Sinkoilu siis oli.. Yksilöarvostelussa meni huimasti paremmin :) Nita antoi näyttää tosi hyvin hampaat, ennen muiden katsoessa se lähtee peruuttaa tai istuu, nyt se seisoi hyvin ja antoi katsoa :) Sen jälkeen juostiin suoraan edestakaisin ja ympyrä. Nita juoksi siististi eikä sinkoillut kuin kerran. Loppuseisotus tuomarin edessä tuntui ikuisuudelta :D Nita jaksoi seistä ja keskittyi  todella hyvin, oli kyllä paras seisominen mitä on ollut. Pennun kärsivällisyys kasvaa koko ajan :) Nita antoi myöskin mun siirrellä jalkoja paremmin eikä juurikaan reagoinut siihen.
Toinen ryhmä juoksutus ja seisotus meni hitusen paremmin kuin alussa. Sijoitus oli luokan toinen :)

Arvostelu kuului näin:
"Erittäin hyvä tyypillinen narttupentu. Oikea rungon mittasuhteet, hyvä kaulan pituus, alaleuka saisi olla voimakkaampi, hieman haja asentoiset korvat, hyvä kaula. Hieman (jotain ei saa selvää), mutta tasapainoiset kulmat raajoissa, hieman lyhyt luisu lantio. Hyvä luusto, liikkuu hyvin edestä, hieman voimatan taka-askel"
Tuomarina oli Paula Rekiranta.
Loppuseisotus tuomareilleKroppatarkastus :)

Nitan veli Arvo suoriutui myös erinomaisesti! Arvo sai KP:n ja oli ROP-pentu sekä voitti vielä FCI 1 luokan muut ROP-pennut :) Sunnuntain tulos oli huima BIS3 !! Onnea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti