27.11.2012

Super collie!

Ihan ensiksi täytyy sanoa, että mukavasti on lukjoita kertynyt! Kiva tietää, että meidän touhuumiset kiinnostaa :) Lukijoita on tällä hetkellä 23, kaksi uutta lukijaa vielä niin saadaan viimein arvonta suoritettua, postauksen löydät tästä!

Viime päivinä on väsyttänyt ihan kamalasta, jotenkin tuo loputon synkkyys ja sateinen ilma ulkona saa minut aivan veteläksi. Huomenna pitäisi tulla lunta -samaa rataa koko loppuviikko, en pistä pahakseni! Olisi mukava saada taas lunta maahan ja vähän valoa pimeisiin iltoihin. Oikein odotan mitä Nita sanoo, kun tulee ensimmäiset kunnon hanget. Äsken tyttö yritti kovasti napata räntähiutaleita :)
Odotatteko te jo lunta ja kunnon talvea? Väsymys selkeästi verottanut omaa jaksamista, Nitalla on ollut viime päivät aika kevyitä. Lenkitys aika normaalisti, mutta ei sen kummempia temppuja. Illalla on niin hirveän pimeää ennen kuin on töistä kotona..
Onneksi Nita ei kerää kauheasti energiaa vähän kevyemmistä päivistä vaikka pirteä se on.Käytiin tuossa äsken koiratarhassa ja täytyy kyllä hehkuttaa kuinka super Nita oli! Okei, koirapuisto oli tyhjä tossa 21 aikoihin... Mutta se paikkana herättää Nitassa niin pahasti sisäisen riehupeikon, että hyvä aloittaa ilman häiriötekijöitä. Mentiin koiratarhalle taas naksuttamalla joka kontaktista, jonka Nita otti oma-aloitteisesti. Myös naksutus aina kun tyttö jaksoi rentoutua ja kulkea rauhassa vierellä. Tarhan edustalla (missä Nitalla on yleensä ihan tulipalokiire) odoteltiin rauhassa ja naksauttelin kun koira rentoutui ja jaksoi odottaa portille pääsyä. Muutama askel kerrallaan ja pysäytin heti, jos odottaminen unohtui.
Tarhassa kutsui Nitaa välillä luokse, räpläsin pantaa -naks ja nami. Isot leikit päälle. Toistelin samaa muutaman kerran, välillä laitoin hihnaan kiinni ja päästin taas vapaaksi. Nita tuli tosi hyvin luokse vaikka kesken maailmaa mullistavan hajun!
Otin myös käskyihin mukaan odota-käskyn. Paikka-käsky toimii meillä kun kontakti on jo valmiina ja koiran täytyy olla ihan paikallaan siinä asennossa. Odota-käsky on meillä pantaa pukiessa, tassuja putsatessa ja ulkona, jos täytyy päästä koiran lähelle jtn tekemään. Samaa sovelsin ensimmäistä kertaa kiinni ottoon. Ajattelin, että jospa se toimisi paremmin kuin luokse tulo. Mielelläni erottaisin sen kiinni otosta, ihan koiran turvallisuuden vuoksi myös :)
Nita yllätti mut ihan täysin ja toimi todella hyvin! Sanoin odota ja menin koiran luokse, taas räpläsin pantaa ym, naks ja nami. Hirmuisat leikit ja riehumiset, joista Nita innostui kovasti :) Välillä niin paljon, että kuvioihin tuli mukaan taas haukkuminen-pyöriminen-leikki. En lähtenyt tähän mukaan vaan jäin seisomaan vaan paikalleni. Kun Nita oli lähellä haukkumassa, sanoin tiukasti odota -tadaa Nita hiljeni! Äkkiä sen luokse, naks ja nami + leikki. Toistin aina kun tuo episodi tuli, toimi joka kerta! Pieniä asioita, mutta olin todella yllättynyt positiivisesti. Tämä antaa taas vähän motivaatiota jatkaa samaa tahtia :)

Pikku lepakko :D
Päätin nyt ilmoittaa Nitan tammikuussa alkavaan pentuagility-kurssille :) Uskoisin tämän olevan meidän laji!
Onkos teissä lukijoissa agilityn harrastajia? Kuinka olet aloittaneet lajin? 

14 kommenttia:

 1. Kaunis koira! Mua on aina kiinnostanut aloittaa ihan kevyenä harrastusmielessä Veetin kanssa agilitya, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Veeti ainakin kovasti tykkää loikkia kaiken yli ja kerran se on mennyt myös putken läpi, ja se tajusi nopeasti homman idean, vaikken oikeastaan tiedä itsekään kauhean tarkasti kuinka koiraa tässä touhussa pitäisi ohjata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Meilläkin tuo agility olisi ihan harrastusmielessä, Nita näyttää kovasti innostuvan jos pyytää hyppäämään puiston penkille ym. Saa nähä kuinka sitten "viralliset" opit menevät meille perille :D

   Poista
 2. Upeeta kuulla miten Nita toimii jo noin hyvin :) Mekin ollaan Roomelon kanssa suunniteltu agilityä, mutta corgin haastavan rakenteen takia mietin vielä asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuu hyvältä saada kehuja ja tsemppausta! :) Helppoa ei ole ollut vaikka tyttö oppii kyllä todella nopeasti.
   Corgilla on kyllä haastava tuo rakenne, oletko kysynyt esim. kasvattajalta mielipiteitä? Haku tai Jälki voisi myös olla kiva kokeilla :)

   Poista
 3. Meillä Voiton kanssa on harrastettu jonkun verran agilityä eli opeteltu esteet ja siitä sitten jo vähän eteen päin mut siis ihan aloittelijoita ollaan :) Arvo ja Nita ovat siis Voiton täti- ja setäpuolia ;O) Mukava harrastus on... Tuolta harrastusgallupista puuttui paimennus :o Sitähän ainakin paimenten kanssa jonkin verran harrastellaan ja meil sitäkin harjoittaa Voitto. Ja niin et se on hyvin valvottua ja turvallista myös lampaille :) Eli käydään Svedun paimennuskoululla aina kesäisin joitaki kertoja.

  VastaaPoista
 4. Mä meen kohta ihan sekaisin Nitan ja Arvon suvusta ;)

  Itse mietin myös ostaa omia esteitä, Hööksissä on myynnissä muutamia edullisella hinnalla. Ei pahan kokoisia niin saa autoon pakattua :D Miisa, kun tunnet tän rodun kuin omat taskut, kuinka riskirotuna pidät tätä? Mietin tuota milloin uskaltaa pidempiä lenkkejä tehä, hölkkälenkkejä Nitan kanssa, milloin hypyttää agiesteillä..? Mittaa muuten Nitalla on nyt 53,5cm ja 19,6kg :)

  Joo paimennus on sieltä jäänyt.. Sitäkin olisi kiva kokeilla, pelkään vaan, että se jää Nitalle "päälle" ja alkaa paimentaa muuallakin ihmisiä tai lapsia :D

  VastaaPoista
 5. Ei kai näillä juuri mitään riskejä ole mut silti en hyppyyttäis enkä rasittais etenkään etuosaa järjettömästi ennen sitä reilu vuoden ikää ja kuvia. Lenkkejä voi tehdä ihan niin paljon kun lystää ihan pienestä saakka ja hölkätäkin toki voi. Pyörällä en kans ehkä alle vuotiasta kamalasti revittäis. Etenkin muualla kun asfaltilla voi liikuttaa kyl ihan vapaasti minkä koira ite jaksaa.
  Niin ja tommonen pentuagility on ihan hyvä kun siitä on just pois ne pennulle huonot liikkeet ja esteet.
  Ja paimennus ei jää päälle eikä kaikki edes siihen syty. Siel ei siis saa jahdata lampaita joten menkää vaik yhdistyksen kans kokeilemaan niin on varmasti ihan kunnon ohjeet ja valvonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan paimennusta harkita ja kokeilla joskus :)

   Poista
 6. Mä voin tehdä tähän sukuselvityksen niin voit sen tallentaa ja kattoa aina siitä kun pääsee unohtumaan et:
  Mulla on Arvo eli Nitan veli
  Onni, Nitan ja Arvon isä (Myös Eskon, Osmon ja Boriksen isä)
  Esko, Nitan ja Arvon velipuoli ja Voiton isä
  Voitto, Eskon poika ja näin ollen myös Onnin pojanpoika ;) Myös Helmin velipuoli
  Toivo, Nitan ja Arvon eno eli äidin veli. Helmin ja Voiton enopuoli
  Helmi, Voiton siskopuoli ja samoin siis Toivon siskopuolen jälkeläinen...

  Sainkohan mä nää kaikki nyt jotenkin kytkettyä toisiinsa ;O) Ja sit on viel ne kaks karvaisempaa mallia Ella ja Chili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nyt jo selkeni :D Mun muisti on rajoittunut vain Arvoon ja Onniin.. Onni olisi myös kiva nähdä joskus :)

   Poista
 7. Pakko tulla sanomaan, että hienon blogin oot kyllä tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Kiva kun tänne eksyit! :)

   Poista
 8. Me ollaan hurahdettu agilityyn Neiran kanssa. :) En oo vielä hirveesti treenauksista kirjoitellut, mutta jahka aktiivisuus lisääntyy niin varmaan kirjoittelen lisää. :) Kannattaa. Se on tosi kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Luulisin, että Nita tykkäisi kanssa.

   Poista