13.11.2012

Meinaa usko loppua välillä..

Nyt on menossa taas vaihe/päivä, että meinaa usko loppua pennun koulutukseen. Luulin, että pahin uhma olisi selätetty -joo niin onkin kotioloissa, mutta auta armias kun otetaan toinen koira kuvioihin...

Ei olla Nitan kanssa päästy muiden koirien kanssa touhuamaan muutamaan viikkoon. Koirapuistoon ei tällä hetkellä uskalla mennä, koska facebookissa leviää juttu sinne levitellyistä myrkytetyistä pullanpaloista. Kaksi koiraa on kuulemma jo kuollut.. On totta tai ei niin en uskalla ottaa riskiä. Nita on vielä juuri niin ovela, että tempaisee hyvin nopeasti jotain suuhunsa. Koirakavereita on aika vähän, Samulin vanhempien rotwailer-saksanpaimenkoira sekotus ei tykkää Nitasta ollenkaan ja jäljelle jää kaverini chihu. Tätä chihua Nita rakastaa yli kaiken ja korvat häivää hyvin nopeasti.
Käytiin vajaa tunnin lenkillä kaverini kanssa ja hänen cihunsa Lumin kanssa. Mennään yleensä Nitan kanssa peruspannalla, nyt otin näyttelyissä ostamani noutajahihnan. Ja mitä vielä, koira yrittää vetää ittensä hengiltä. Yritän joka kertaa muistuttaa vetämisestä pienellä nykäisyllä ja suhahtamalla tai pomppaamalla koiran eteen samalla. Yleensä auttaa hyvin nopeasti -noh eipä nyt tietystikkään kun mitä ihanin koira menee edellä.. Otettiin sitten ihan hölkkälenkkiä, jossa Nita onneksi vähän rauhoittui ja malttoi juosta kiltisti vierellä. Päästin hetkeksi koiran vapaaksi hiekkatiellä, jotta saa vielä enemmän purkaa energiaansa. Korvathan siltä tottakai katosi kun toinen koira on näköpiiriss -juuri kuin sain hyvän tatsin luoksetuloon ilman häiriötä. Hyviä ja rauhallisia pätkiä tuli tottakai.

Nita on vähän hassusti perso herkuille. Kotona seisois vaikka päällänsä, toisen koiran kanssa saattaa keskittyä tosiaan yhden tehtävän verran -istu-naks-nami -fiuuu koira meni jo. Eli se on jotenkin ymmärtänyt namin vapauttavaksi ja kontakti loppuu heti kun nami on saatu. Tilanne on aivan eri häiriöttä tottakai. Apua tällaiseen asiaan? :/

Tarkoituksena olisi aloittaa agility Nitan kanssa, ongelma on tuo nuori ikä, vielä ei ilmeisesti kovasti saisi hypyttää. Pentuagility-kurssi on saatavilla Koirakoulu Taitoa Tassuihin, hinta 5krt yhteensä 80€. Auts. Mutta laji on itselleni tosi tuntematon, joten haluaisin kurssin ehdottomasti. Kurssin lisätiedoissa lukee, että pennun pitäisi olla hallinnassa vapaana -ööööö you wish! Taas koirat tekevät niin ison häiriön, ettei tule kuuloonkaan.

Alkaa välillä loppua usko. Tiedän, että Nita on pentu ja vilkais sellainen, ja keskellä uhmaikää. Silti. Ehkä tämä tästä.

10 kommenttia:

 1. Ymmärrän mitä tarkoitat! Meillä Neira haukkuu kaikelle. Siis ihan kaikelle. Vaikka mitään ei näy. Kadut ovta tyhjät, niin se löytää mörköjä kaikkialta. Se on niin ärsyttävää! Yritän itsekin naksuttaa hiljaisuudesta ja ohjata Neiran huomion muualle, mutta en tiedä!

  Toivon ainakin, että tämä tästä. Eiköhän teilläkin sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Kiva, että löytyy kohtalontovereita joilla on myös hermot kireänä :D Meillä kans naksutin kovassa käytössä, pitäisi vaan jaksaa namuja kantaa JOKA IKINEN lenkki mukana.. Ja kun ei ole vain minä, vaan opit pitäisi myös välittää avomiehelle :P

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. No pöh, jotenki sähläsin kommentin kanssa..

   Mutta nii, tsemppiä teille! Eedlalla ei onneksi kestänyt mörköikä/mikälie kuin ihan hetken ajan, joillekin asioille (mm. harava, hiuslakkapullo) piti vähän pöhistä..

   Oletko opettanut Nitalle vapaa-käskyä? Se saattaisi auttaa tuossa, että se on tajunnut namin antamisen vapaa-käskynä

   Poista
  4. Olen oikeastaan käyttänyt vapaa-käskyä silloin kun päästän sen irti.. Tuo voisi olla toimiva idea, eli vapauttaa kontaktista joka kerta erikseen. Onko sanaehdotuksia, jos haluan käyttää myös vapautus-sanaa irtipäästämisessä?

   Mäkin toivon, että pentuikä/uhma pikku hiljaa alkaa laantumaan :)

   Poista
 2. Tsempit teille! Meillä ei Vinjan kanssa ole murkkuiän ongelmia vielä ollut, mutta eiköhän nekin ajan kanssa ilmaannu.

  Mutta niin tuohon vapautus-sanaan, mä oon käyttäny ihan "ole hyvä"- sanaa, mutta sillä sanalla oo väliä, joten eiköhän melkein siihen sovi, esim. tuo perus "vapaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään tsempata :)
   Täytyy alkaa tosiaan vapauttamaan Nita kontaktista, ole hyvä-sana toimii meillä muutenkin tuollaisena "päästävänä" esim ruokakipolle, pantaa otettaessa pois. Voisin alkaa käyttää sitä irtipäästämisessä ja vaihtaa vapaa-sanan kontaktista/käskystä vapauttamiseen..

   Naureskelen tällä, että miten selitän tämän avomiehelle, että hänkin ymmärtää :D

   Poista
  2. Käske se lukemaan nämä kommentit tai jotakin. Lykkää miehelle kirja käteen? :DDDD

   Poista
  3. Tuota on kyllä harkittu :D Kädestä pitäen olen opettanut ja näyttänyt :D

   Poista
 3. Haha! Hyvä juttu! :D

  VastaaPoista