21.3.2013

Pientä tokoilua

Sain itseni vihdoin ryhdistäytymään ja pakkaamaan iltalenkille taskun täyteen nakkeja sekä naksuttimen.
Ongelma vaan on tuo paikan etsiminen missä pitää koiraa vapaana treenin ajaksi. Kesällä keksisin montakin paikkaa, mutta talvella kaikki on lumen vallassa ja tuo sattuu olemaan niin neiti, että pinnan pitää olla vasta-aurattu ennen kuin siihen voi takamuksen laittaa :)

Koirapuisto oli onneksi illalla tyhjä, menin vielä varmuudeksi pienten puolelle, jotta saataisiin treenirauha. Niin unohdinkin mainita, että nenäpunkki tuolla neidillä taitaa olla.. Saatiin puhelinresepti lääkkeisiin, mutta kuinka kauan ensimmäisen Stronhold-patruunan jälkeen vaikutus alkaa? Pitääkö tässä todella odottaa vielä kaksi viikkoa ennen koiraseuraa..
No mutta asiaan. Pääpaino treenillä oli perusasento ja siihen tulo, seuruu, seuruusta maahan sekä seuruusta pysähdys ja luoksetulosta pysähdys uutena juttuna. Nita oli ihan innoissaan treenihetkestä :)

Perusasento: 
Meillä toimii sanalla "sivu". Hakeutuu tosi hyvin, mutta innoissaan jää monesti vinoon ja joutuu käsimerkillä korjata. Ollaan vielä siinä vaiheessa, että Nita tulee "sivu"-käskyllä perusasentoon, mutta näytän myös käsimerkin takapään varmistamiseksi.

Seuruu:
Aluksi lähti hyvin seuraamaan, nakkikäsi vyötärön kohdalla ja katse koiran silmissä. Tilanne on se, että ilman nakkikättä ja katsekontaktia seuruu hajoaa. Tämä ei ole Nitan vahvin. Huomasin, että palkkaan liian harvoin, kävelen liian nopeasti ja monta askelta ennen palkkaa. Jatkuvuutta enemmän lisää ja intessiivisyyttä.

Seuruusta maahan:
Käsimerkki sekä käsky "maahan". Etupää edellä ja aika hitaasti hiipien. Tätä pitäisi nopeuttaa sekä saada häivytettyä käsimerkkiä pois. Muuten Nita innokas ja tietää mitä haetaan, jos molemmat merkit esiintyy :)

Seuruusta pysähdys:
Tää on meille uusi juttu. Otin ihan muutaman toiston jämerällä äänellä "seis"-käskyllä sekä käsimerkillä. Nita pysähtyy aika epävarmasti muutaman askeleen hiipien käskyn jälkeen. Heti kun pysähtyy, kävelin yhden askeleen poispäin ja sitten heti palkka. Palkkauksessa koira liikkuu eteenpäin..

Luoksetulo:
Aina yhtä innokas :) Yritin pyytää eteen, mutta selkeästi Nita lähti hakemaan perusasentoon. Eli sillä mennään. Tulee tosi hyvin ja lujaa, perusasento vähän vino ilman korjausta.

Luoksetulosta pysähdys kesken:
Tätä ei olla ikinä ennen harjoiteltu. Pyysin Nitaa luokse "tänne"-käskyllä ja sanoin puolessa välissä "seis". Nita pysähtyi kuin seinään!! Ihan super! Olin ihan yllättynyt ja tosi tyytyväinen miten tämä meni :) Muutama toisto ja kaikki yhtä hyviä sekä teräviä.

En tiedä noille liikkeille virallista nimeä :) Täytyy kyllä ehdottomasti taas tokoilla paljon enemmän. Tuo treeni oli ehkä 15min ja isot keppileikit päälle. Nita lähtee helposti etenkin seuruussa haahuilemaan muutaman toiston jälkeen ja saan tehdä töitä, että treeni pysyy mielenkiintoisena. Parempi pitää lyhkäisenä tuo aika.


7 kommenttia:

 1. Jep. kaks viikkoa ei koirakontakteja :/ Koittakaa pärjätä.. ja siis ei lenkilläkään mitään nuuskimisia muiden kans. Siel kaupungissa ei varmaan ole helppoa. Mut joka tapauksessa kaikki koirakaverit olis pitänyt hoitaa samaan aikaa mikä nyt on mahdotonta eli se vaan kiertää kaupungissa koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :( Näin vähän pelkäsinkin.. Me nyt ei lenkillä toisia koiria moikkailla ikinä. Kaupungissa tää on tosi huono ja helposti uusiutuva. Koiratarhasta mekin tuo saatiin. Voi olla niin monella oireettomana tai sitten omistaja ei huomaa/välitä vaivasta.

   Mietin vaan kun tuohan on loishoitolääke. Voiko olla haittavaikutuksia liian tihellä käytöllä? Mietin juuri sitä uusiutumista koiratarhasta. Ell mukaan haittavaikutuksia ei olisi.. Mutta eihän sitä matolääkettäkään anneta parin kk välein.

   Poista
 2. Oireettomana se varmaan on isolla osalla. Me käytettiin milbemaxia (neljä kertaa viikon välein) ja jos sellasen kuurin kerran vuodessa ottaa niin eipä kai siihen maa kaadu. Mut Strongholdia ei olla kokeiltu. Eiks se oo ulkoisesti laitettava? Turha sitäkään on koko aikaa ottaa kun ei ne neäpunkit koiralle mitään isoa vaivaa aiheuta toisille ei edes oireita. Ehkä joku jälkikoira tai nenää käyttävä on tärkeä pitää "puhtaana" ettei vaikuta hajuaistiin mut taviskoiralla tuskin sekään haitta olis niin iso et ongelmaksi muodostuis. En ainakaan ole kuullut ikinä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoisesti iholle laitettava on tuo Stronghold ja ihan mukavan hintainen kyllä.. Onneksi on vakuutus :)
   Sepä siinä kun ei viitsisi koko ajan olla lääkitsemässä, mutta sitten ei tosiaan koirakontaktissa voi olla :(

   Poista
 3. Nenäpunkki on siitä huono, että jos sitä jossain koirapuistoyhteisössä on liikkellä niin se on siellä sitten oikeastaan aina. Kaikki koirat kun eivät oireile. Jokainen koirapuistossa aktiivisesti käyvä koira tulisi loishäätää ja periaatteessa myös kaikki teidän kanssa lenkkeilleet ja temmeltäneet, ja pitää vielä jonkinmoisessa karanteenissa. Ihan suoraan sanoen en usko, että se onnistuu. Stronghold on kallis lääke (moniko on valmis koiransa lääkitsemään, jos koira ei edes oirehdi?), eikä se muuten edes auta kaikkiin nenäpunkkeihin.

  Hankala juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä siinä! Tosi inhottava tilanne. Ymmärrän niitä, jotka eivät tämän takia käy koiratarhassa vaan temmeltävät tuttujen koirien kanssa, mutta meilläkään ei ihan hirveästi ole tuttuja koiria, joiden kanssa voisi leikkiä :/

   Arg..

   Poista
 4. No mut sit voi myös ajatella et se nenäpunkki on vaan kaupungin ja koirakontaktien vitsaus eikä sille sen kummempaa voi. Se ei tapa niin sit vaan lääkitään kun tarvis on mut jatketaan kuitenkin elämää samaan malliin eli puistoilut ym :) Ei sitä kannata jäädä murehtimaan siis kun ei sille paljon mitään muuta (kun siis lääkitä itse oma koira ja ehkä ne lähimmät kaverit) voi eikä koiraa viitti kaikista eristää loppuiäkseenkään...

  VastaaPoista