17.7.2014

Keppitreeniä

Aamulla käväisin hallilla ottamassa keppitreeniä,siinä sivussa sitten muutakin. Mut voi ne kepit. Miten voi ollakkin hankalaa :D 

Kuvat ja videot ovat iPhone-laatua..


Otettiin Nitan kanssa vaatimustasoa reippaasti alaspäin ja kuvioihin otettiin takaisin 4 pujottelukeppiä. Tarkoituksena on hakea nyt sitä vauhtia ja ennen kaikkea oikeaa pujottelutekniikkaa, joka ikävä kyllä tulee maksikoiralla ainakin vasta kun vauhtia on jo jonkun verran. Oikotietä onneen ei taida valitettavasti olla (sen mieluusti käyttäisin!). Vauhtia ollaan saatu vinkulelulla hetsaamalla ja Nita pujottelee nyt 6 keppiä ihan jees. Mietityttää vain kuinka paljon vauhtia uskallan tältä yksilöltä vaatia ja pitkään vähäisillä kepeillä treenaaminen monesti aiheuttaa ennakointia. Huoh. 

Alla pieni pätkä aamun kepeistä, nyt ajatuksia ja vinkkejä kehiin!


Vertailuna vielä viime viikolta neljän kepin treeni.


Vielä lopuksi loin päässäni ratakiermuran valmiiksi sijoitetuille esteille. Nyt täytyy kyllä sanoa, että olipa koiran ohjaaminen helppoa! Nita toimi kuin ajatus ja ohjaaminen oli niin vaivatonta kunhan muisti itse vain liikkua. Renkaalta otin vastakädellä, jonka jälkeen ohjaus vasta kakkoselle. Tuli mielestäni mukavempi ja tarkempi tie. Vitoselle takaakierto + valssi, ei ongelmaa. Keinu tosi hyvin! Ymmärsi hidastaa eikä tehdä liito-orava lentoja kohti maan kamaraa. Putki-puomi erottelu meni todella hyvin, saatoin lähelle, mutta ei mitään epäselvyyttä. Sitten olikin juoksemista enkä kuitenkaan kerennyt ysi aidan toiselle puolelle... Tuloksena oli siis "heitto" kympille, jonka jälkeen hyvin irtoava takaaleikkaus (piru vie kun toimi kuin oma mieli!!) seuraavalle, josta sujahdus tyylikkäästi hitusen pimeään putkikulmaan. Ah mun koira <39 kommenttia:

 1. Anonyymi17.7.14

  Tuohan ohitti kepeillä aina viimeisen välin? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen välin ohituksia tuli kyllä tuossa eilisessä videossa, mutta ei saanut palkkaa niistä :) Tämä ei vaan valitettavasti näy videolla kun kännykkä oli tuettuna pöydällä.

   Poista
 2. Olitkohan se sinä, jonka blogista kerran luin ettet kokenut 2x2-menetelmän sopivan teille (meitä trikkinahkoja harrastavia tyttösiä on blogiskenessä sata, ainakin se siltä tuntuu ;) ) ? Jos se on kuitenkin tuttu, niin mä palaisin siihen ja alkaisin juoksuttaa koiraa ihan vaan sen yhden keppiparin läpi etupalkalla (heittäen tai apparilla). Mää tykkään, että ensin vauhti, sitten tekniikka, koska kuten sanoit niin se tekniikka muotoutuu sitten kun koira menee tarpeeksi kovaa kyytiä. Sitten kun se menee itseä tyydyttävää vauhtia yhdellä portilla, lisäisin toisen. 2x2 tuntui mustakin alkuun vähän hankalalta, mutta kun ne siirtymät pitää minimissä niin virheethän se karsii tehokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä se olen tainnut olla, sillä osiaan 2x2 menetelmällä aloitettiin. Se tyssäsi hyvin nopeasti.. Yhden keppiparin läpijuokseminen onnistui hyvin, mutta ongelma oli seuraavien lisääminen. Puhtaalla 2x2 menetelmällä en saanut edes toista paria lisättyä Nitan kanssa, se ei yksinkertaisesti ymmärtänyt sitä -> en päässyt kauheasti palkkaamaan - > koiran mielenkiinto lopahti. Ei auttanut vaikka palattiin yhteen keppipariin ja myöhemmin uudestaan kahteen..

   Tästä syystä aloin siis ottamaan vain yhden välin kerrallaan lisää ja naksuttimella sekä palkan heittämällä opettanut pujottelun. Nita oppi tällä tekniikalla todella nopeasti, mutta tuosta naksuttimen käytöstä johtuen koira on jäänyt todella hitaaksi. Nyt pikku hiljaa lisää vauhtia..Ja tosiaan Nita pujotteli jo täydet 12, mutta aivan liian hitaasti, jonka takia nyt palataan taas perusteisiin.

   Poista
  2. Miten kauas sijoitit sen toisen keppiparin? Itse lisäsin sen aluksi aivan kiinni edelliseen, niin ettei tehtävä oikeastaan muuttunut koiralle aluksi yhtään, ja sitten rupesin siirtämään toista sentti kerrallaan kauemmas kunnes väliä oli 120 cm ja aloin tilttaamaan. Missään nimessä ei kannata antaa heti koiralle tehtäväksi juosta kahden selkeästi toisistaan erillään olevan portin läpi, siinä sattuu ihan liikaa virheitä.

   Poista
  3. Väliä on tainnut olla noin 50cm. Tässäkin 2x2 tyylissä taitaa olla monta suuntausta, miten toinen pari liitetään ja miten/milloin muodostuu pujottelu eikä vain kahden kepin välistä läpijuoksu.

   Poista
  4. Mun nähdäkseni ongelma on ollut juurikin siinä että koiralla oli monta muutakin vaihtoehtoa kuin juosta toisestakin portista. Eli jos koetat saada sillä vauhtia, niin helpota. Suuntauksia lienee useita, mä menin alkuperäisellä eli Garretin tyylillä ja hyvät tuli :)

   Poista
 3. Kepeille ohjurit/verkot niin pystyt kunnolla hetsata keppien aikanakin ilman pelkoa, että koira tekee virheen? Koira saa ohjureista muutenkin varmuutta eikä vire turhaan laske epäonnistumisien takia. Kepit aina treenin alussa kun vire korkeimmillaan ja superpalkalla. Ei liikaa toistoja kerralla ettei sen takia vauhti ala hiipua. Tämmösiä ajatuksia mulla heräs :) Niinkuin itsekin totesit niin oikotietä onneen ei valitettavasti taida olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tilanteessa voisi itseasiassa kokeilla verkkoja/ohjureita, häivyttäminen onnistuu varmaan helpommin kun koira tietää pujottelun idean. Tuossa oli juuri etuna on juuri hetsaaminen. Kokeiluun!

   En Nitaa alunperin halunnut verkoilla opettaa niiden häivyttämisen vuoksi, mutta tässä tilanteessa voisi oikeasti toimiakkin. Kiitos vinkistä :) Keppejä ollaan nyt harjoiteltukkin aina ensimmäisenä hyvän vireen vuoksi.

   Poista