23.7.2014

Vinokepit

Meidän keppiongelmaa on nyt pohdittu kovasti ja asiaa tarkasteltu monelta kantilta - unohtamatta yön pikkutunneille asti netissä asiaan perehtymistä. Kepit ovat hitaat: check, koira pujottelee: check, koira hakee kepeille: check, tekniikka; noup, vauhtia; noup. Nämä ovat siis ongelman kulmakivet.
Tuntuu turhauttavalta opettaa keppejä täysin alusta uudestaan kun kerran Nita tietää pujottelun merkityksen ja kepeille hakee - ongelmana on nimenomaan vauhti ja tekniikan puuttuminen. Nita astelee askeleet eikä hypäytä jalkoja. Astelemalla on lähes mahdotonta, jollei mahdotonta mennä keppejä mummon hölkkävauhtia kovempaa. Miten ratkaisemme asian?

Sainkin jo täältä vinkkejä miten asiaa voisi lähteä korjaamaan. Verkot joo voisivat ehkä onnistua, mutta tuoko vähän turhan paljon häivytettävää? Kepit alusta 2x2 menetelmällä? Kerran jo todettu ettei vain yksinkertaisesti meille sovi, varmasti ihan omasta osaamattomuudesta kiinni tämän menetelmän kanssa. Kujakepit? Vinokepit? Ohjurit? Ohjureita ei taida meidän hallilla edes olla.. Kujakeppejä harkitsin seuraavaksi, jossa pääpaino on nimenomaan vauhdissa ja ajatuksessa eteen. Kaverini kuitenkin ehdotti vinokeppejä, jotka voisivat olla ratkaisu tähän. Ei mennä ns. liikaa taaksepän keppejen uudelleen opettelussa ja vinokepit auttavat koiraa hyvin hakemaan liikettä omaan kroppaansa sekä hypäyttämään jalkojansa.

Löysin hyvän hidastetun videopätkän YouTubesta, jossa näkee hyvin koiran jalkojen hypäyttämisen. Tuohon kun vertaa Nitan pujottelua, niin selkeä ero on jalkojen käytössä. Nita yrittää askeltaa kaikki välit.Vinokepit ovat siis sotasuunnitelma tähän! En tiedä ovatko meidän hallin kujakepit samalla myös vinokepeiksi taipuvat, mutta ainakin meillä on nurmikkoon tökättävät omat kepit. Niillä päästään hyvin alkuun. Alla vielä kuva, jonka otin Googlen kuvahausta. Tuossa ilmenee hyvin vinokeppien eri vaiheet, tosin eivät täysin tuossa järjestyksessä. Koitan ottaa treenejä mahdollisimman paljon videolle tänne jaettavaksi.

Kuva: Google.fi "Vinokepit"
Lohjan kisailmon olen jo kerennyt laittamaan ja sinne nyt lähdetään starttaamaan vaikka kepit menisivät miten. Tuleepahan hyvää kisakokemusta noin muuten, etenkin kun en ilmoittautumismaksuja enää takaisin saa. Onko joku lukijoista tulossa myös Lohjalle? Onko kokemuksia Lägi-Areenan hallista, onko kovin kuuma kesällä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti