3.7.2014

Tekevälle sattuu

Pikainen postaus meidän huonosta tuurista.

Nita oli eilen tallilla mukana ja käytiin taas maastolenkki kävelemässä koiruuden sekä hevosen kanssa. Päätin lähteä vielä extempore-reissulle uittamana koiria kavereiden kanssa. Reissussa mukana Nita, Sienna ja kaksi Tanskandoggia. Reissu alkoikin kivoissa merkeissä koirien juostessa ihan täysiiiii kyllästymiseen asti ennen kuin oltiin edes rannassa asti. Höpsöt.

Nitahan ei ole vesinokkaeläimestä periytynyt lapsonen, joten se tuttuun tapaansa tyytyi kahlailemaan ja mukamas olemaan vesileikeissä mukana. Antoi muiden leikkiä lelullakin ok, kun kerran neitiä ei kiinnostunut moisen noutaminen vedestä. Olemattomasta kahlailusta huolimatta taisi mennä merivettä tai roskia kurkkuun kun Nita alkoi yökkäilemään. Tämähän on siis tilanne, jota kukaan nainen ei halua jakaa vaan olla rauhassa - samaa mieltä taisi olla myös Nita. Toinen Tanskandogeista sattui kävelemään aivan Nitan ohi kerran ja sitten toisen kerran kesken neidin yökkäilyn. Tämä oli aivan liikaa herkälle omatunnolla ja piti aloitta rähisiminen. Noh vastassa oleva (tuttu kuitenkin) nuori doggi ei ajatellut jäädä yhtään vähemmälle, joten rähinäkonsertti siitähän tulikin sitten. Siennakin yritti tilannetta pelastaa menemällä väliin.
Tanskandogilla kun ei tarvitse olla kuin suu auki ja pienemmän koiran juosta siihen niin sitten sattuu. Tuloksena oli kulmahampaan kokoinen kirjaimellisesti reikä Nitan kaulassa. Just.

Kulmurin reikä on onneksi todella siisti eikä vuoda yhtään. Soitin vielä päivystävälle eläinlääkärille tikataanko moisia ollenkaan, kuulemma ei. Saatiin ohjeeksi huuhdella 2-3 kertaa päivässä erittäin laimealla betadinella ruiskun kanssa. Mahdollisesti tarvitsisi antibioottikuurin, mutta ei kuitenkaan tikkejä. Aina auttavaa Miisaa ja omaa eläinlääkäriä vielä konsultoitaessa (sekä yön yli seuratessa) putsaillaan itse ja laitellaan antiseptistä Bacibact-pulveria. 

Nyt pientä treenitaukoa ettei koiran syke nouse korkealle ja aiheuta verenvuotoa. Ihme kyllä haava on täysin kuiva..

En vaan käsitä tätä tuuria näiden elukoiden kanssa. Nimimerkillä hevonen myöskin levossa..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti