13.1.2013

Match Show, Veikkola

Aamuherätys oli mukava klo 07.00 sunnuntai-aamulla, hullujen hommaa! :D Nita oli yhtä väsynyt kuin hihnan päässä oleva. Matka starttasi Helsingistä kohti Veikkolaa (Kirkkonummi) puoli kahdeksan maissa. Mätsärit järjestettiin FinAnn-hallissa, joka oli ihanan lämmin. Yllätyksenä porukkaa oli todella paljon. Pennuissa oli sekä pienet, että isot ja luokka koko oli 45-50 pentua..

Ensimmäinen kehä meni todella hyvin! Vastassa oli ihme kyllä toinenkin nahka. Tämä soopeli ei seisonut sekunttiakaan vaan istui, oli maassa tai pyöri. Myöskään ei ravannut askeltakaan juoksutuksen aikana. Nita teki parhaan kehässä seisomisen ikinä! Malttoi pitää jalat takana ja seisoi todella pitkään hievahtamattakaan! Myös nyt saatiin ensimmäistä kertaa kaula ryhdikkäästi. Juoksutus meni ihan ok, ensimmäiset askeleet Nita ravistaa itseään lähes aina. Tulos oli Nitalle kuitenkin sininen... Ehkä olen huono häviäjä, mutta en ymmärrä miten koira mitä ei voinut arvostella sai punaisen.. Rakenteeltaan oli samanlainen kun Nita.

Saatiin kirjallinen arvostelu: 
Käyttäytyminen: OK, mutta väistää
Turkki: Hyvä
Liikkeet: Pentumaiset
Rakenne: OK
Yhteistyö: Hyvä

"Verkasta"

Sinisten kehä olikin sitten täynnä... Edessä ja takana oli todella tiiviisti koiraa, että oli vaikea saada Nitaa keskittymään. Seisotus oli kuitenkin ok ja juoksutus parempi kuin ekassa kehässä. Tiputtiin kuitenkin sijoilta eli SIN ei sij. oli päivän tulos.Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen Nita käytökseen! :) Haukkuvia koiria oli pienessä tilassa todella paljon eikä Nita ollut moksiskaan. Tyttö katseli innoissaan, istui tai makasi jaloissani suurimman osan ajasta. Muutaman kerran käytin hallin ulkopuolella tarpeilla. Ylpeä omistaja! Pelkäsin kovasti hirveätä rumpaa ja riehumista kun bestis Lumi oli ihan vieressä Karkin sylissä koko ajan. Mutta eipä tullut mitään :) Hienosti meni!

Mietin tuota Nitan seisotusta.. Pitäisi siirtyä seisottamaan itse seisoen pään kohdalla, varmaan antaisi myös kuvan koiran "helpommasta" käsittelystä kuin olla kyykyssä siinä takana. Enkä myöskään tiedä mitä noille takajaloille pitäisi tehdä, olla enemmän takana vai ei.. Nitalla on ihana tapa seisoa monesti takajalat haarallaan, etujalat pitäisi saada enemmän rungon alle :P Noh harjoitusta harjoitusta.. Sanoo nainen, jonka ei pitänyt ikinä kiinnostua näistä kuvioista :D

12 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä Nita :O)
  Tosta kuvasta mikä on arvostelun jälkeen mä korjaisin koiran nojaamaan eteen enemmän ja kuonon pää hieman alas. Tossa ryhmäkuvassa se näyttää hyvältä mut jos pitää jotain korjata niin vähän ulkotakajalkaa. se on hieman liikaa venynyt tästä kuvakulmasta.
  Ja mätsäreissä nyt voi kuka vaan saada sinisen tai punaisen. Se riippuu niin paljon siitä kuka arvostelee ja se arvostelija voi olla ihan kuka vaan joka ottaa sen joka on söpömpi tms. Mut hyvin se menee :) Kiva kun jaksatte harjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Miisa! :) Nyt vaan harjoittelua.. Pitäisikö seisaalteen alkaa seisottaa? Tuntuu, että olen ainut kyykyssä keskikokoisten koirien kanssa :P

   Poista
 2. Hei kappas, mekin olimme tuolla kahden koiran kanssa. Taisin teidät vilkaisulta nähdäkin, jos istuitte siinä päädyssä kanttiinin lähettyvillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, aikamoinen sattuma! :D Juu kyllä oltiin siinä kanttiinin seinää vasten tuoleilla :P Ens kerralla morjestamaan, jos sattuu tunnistamaan! Mites teillä meni siellä? :)

   Poista
 3. Voit olla välilä jo ylhäällä ja sit vaik tuomarin tullessa alhaalla.. Mut varo ettei se nenä nouse kun sä nouset ;) Kun siis sen pitäin tula alas niin löytyis se kaula. Mut harjotellaan sit jokus taas yhdessä niin on helpompi kertoa kun tälleen kuvista :) Mtu hyvin se menee jo :) Tai on menny aina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy joo harjoitella yhessä joku kerta :)

   Poista
 4. Molempien kanssa tuloksena SIN-, toisen kanssa pentuluokassa ja toisen kanssa pienissä aikuisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla linjalla mennään. Pentuja oli kyllä mielestäni liikaa kun oli pienet ja isot samassa..

   Poista
 5. Hyvää kokemusta mätsärit ovat! Vaikka tosiaan tuomari voi olla ihan kuka vaan yms, nii otan itse ainakin mätsärit liian tosissaan :-D Nykysin en ehkä enää niin "pahasti", pääasia kuitenkin on, että kehässä on kivaa ja Eedla esiintyy hyvin :-) Mun mielestä ei oo väliä esittääkö kyykyssä vai seisaalteen, jos koet esim. kyykyssä esittämisen helpommaksi, nii tottakai voit esittää niin. Hyviä puoliahan siinä on se, että saa helpommin siiretttyä jalkoja jos pitää. Itse esitän Eedlan nykysin seisaalteen, tuntuu et se saa enempi ryhtiä sillä tavalla :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemustahan siitä tosiaan tulee jollei ruusuketta lähde mukaan ;D Olen paljon kilpailuhaluisempi monesti kuin annan ymmärtää, otan kaiken aina niin vakavasti :D

   Kyykyssä on toistaiseksi helpompaa nimenomaan jalkojen siirtämisen vuoksi. Nita helposti istahtaa, jos yritän seisottaa edestä. Harjoitusta ja miettii kumpi tuntuu paremmalta :)

   Poista
 6. Itseasiassa näyttelyssä sil voi olla väliä miten esittää ;) Jos olet kyykyssä aikuisen koiran kanssa niin tuomari helposti olettaa et koiralla on kevyet korvat eli yrität peittää virhettä. Samoin kotimaisen kasvattajatuomarin (pitkäkarvaisetn kasvattaja) tiedän sanoneen että collie esitetään aina seisaallaan... Mut harjoituksissa tosiaan ei ole väliä :)

  VastaaPoista
 7. Tuolla logiikalla yritin juuri miettiäkkin minkälaisen kuvan tavallaan se antaa :D Täytyy alkaa harjoittelemaan seisten.

  VastaaPoista