8.1.2013

Nitan ruokinta

 Ruokintapoja on monia kuin yhdellä ihmisellä sukkia kaapissa. Merkkejä onkin sitten kymmeniä kertaa sukkien määrä. Esittelen nyt Nitan tämän hetkisen ruokavalion. Oikeaa tai väärää ei ole, niin tavoissa kuin merkeissä :) Itselläni on paljon kuivaruokamerkkejä, joita en koiralleni syöttäisi, mutta esimerkiksi tuttuni syöttävät ja kyllä heidän koiransa hengissä ovat ja ok lihassa :)

Aamu:       1 kauhallinen nappulaa
                 n. 125g lihaa
                 1 rkl pellavasiemenöljyä

Iltapäivä:  1 kauhallinen nappulaa

Ilta:           1 kauhallinen nappulaa
                n. 125g lihaa

Tuollainen ruokavalio lähtee tänään käyntiin, tätä aikaisemmin oli yksi kauhallinen nappulaa lisää, mutta vain yksi liha annos. Nyt päätin siirtyä Nitalla 50/50 ruokaan, jotta proteenia tulisi enemmän. Nita on hyvän kokoinen ja painoinen, mutta kaipaisen enemmän lihasta tyttöön. Pentuhan se tokin on, i know :)

Aamuruoka kalkkunalla

Kuivaruokanappulana Nitalla toimii kasvattajan suosittelemma Husse Lohi-Riisi. Siitä löydät lisätietoa sivulta http://suomi.husse.com/. 15kg säkillä on hintaa 64€ ja Husse kotiinkuljettaa tuotteet veloituksetta. Nita sai ihan pentuna Brit Premiumin Junnu M ruokaa, mutta karvaa lähti tupoittain, paskomisen määrä oli järkyttävää sekä koira haisi todella pahalta. Kunnon ilmahyökkäyksiä! Nyt karvaa lähtee normaalisti, ei hajuhaittoja juurikaan ja jätökset ovat suht pieniä/normaaleja 1-2 kertaa päivässä. 
Nappulat Nita saa vedellä kostutettuna, en siis turvota vaan lisään ennen ruuan antamista vettä joukkoon. Tämä on mielestäni hyvä kikka (kiitos Miisa!), koska joillakin koirilla saattaa tulla helposti sulatusongelmia jos samassa ruoka-annoksessa on nappulaa sekä lihaa. Ne sulavat eri tahtia ja herkkävatsaiset koirat saattavat reagoida siihen. Nita tosin ei kovin herkkävatsainen ole..

Lihana toimii parhaiten meillä Mustin ja Mirrin Maukas raakalihapakastepötköt. Meillä on vain jenkkipakastin, joten sinne mahtuu rajallinen määrä tavaraa. Ennen käytimme Murren Murkinan Murre Mixejä, mutta se oli turhan "pitkän" matkan päässä hakea pötköjä. Musti ja Mirri on huomattavasti lähempänä ja oman työmatkani varrella sekä toinen vielä Itäkeskuksessa. Pötköt maistuvat Nitalle loistavasti! Käytän ainoastaan raakaa lihaa, en valmisruokapötköjä mitkä sisältävät kaikkea muuta lihan lisäksi. Muun tarvittavan Nita saa kuitenkin nappulasta :) Pötköt maksavat 1,40-2,50€/500g


Nita ostoksilla mukana :)
Aamuisin Nita saa lisäksi pellavansiemenöljyä. En tiedä kuinka tarpeellista se todellisuudessa on, mutta eipä siitä ole haittaakaan turkille. Hevosihmisenä öljyt ovat arkipäivää hevosten karvankiillon ylläpitämiseksi. Merkkinä meillä toimii Black Horse, jota saa puolet halvempana Puuilosta (8,90€) kuin Mustista ja Mirristä.

Pohjat enää jäljellä..
Herkkuja onkin sitten kaikenlaisia, en suosi mitään tiettyä :) Marketista en osta viljapaskaa vaan suosin täyslihaherkkuja tai sitten ihmisten lihapullia/nakkeja (niitä kuitenkin vain esim treeneissa suolaisuuden takia). Nitalla on päivittäin nahkaluita tarjolla, harvemmin tai viikoittain se saa ns. oikeita luita, joissa on vielä kuivattua lihaa jäljellä. 


Nita odottaa aamuruokaansa :)

P.S. Teen "Nitan päivä kuvina"-erikoispostauksen viikonloppuna. Totesin tänään, kun kuvia otin kännykällä pimeällä ulkona ettei arkena tule mitään. Viikonloppuna on aikaa kantaa järkkäriä mukana, niin pääsette nauttimaan parempi laatuisista kuvista ;) Malttakaa siis!

2 kommenttia:

 1. Hyvä Nita :) Kyllä noiden sapuskojen luulis maistuvan.
  Ja rääpäleet täytti eilen jo 8kk et onnea vaan siitä Nita ja Arvo :O)
  ja sen kunniaksi Arvo oli taas tuhonnut yhden makuualustan :/ Ihan kun enonsa jolla ei koskaan ollut leluja kun se tuhos ne ja matot ja ... Nyt kun se täyttää 8 niin on jo vähän helpompi :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Nitalle ja Arvolle! :) Vitsi aikakin on mennyt nopeasti..
   Nitakin on tajunnut kuinka tappaa pehmolelut.. Juuri kuin kerkesin kaverille kehumaan, että pehmolelutkin ovat ehjät :D Ei enää.. Muuta onneksi ei ole tuhonnut, omaa petiä jyrsi kovasti kun ostin sen. Sain olla joka päivä neulan ja langan kanssa korjaamassa. Nyt onneksi peti on jätetty rauhaan :P

   Poista