21.12.2012

Juoksut tulossa?

Millä tavalla teidän nartuilla on ensimmäisten juoksujen tulo esiintynyt ja minkä ikäisenä?

Alan epäillä, ettäNitalle on lähiaikoina alkamassa ensimmäiset juoksut. Nita on ollut jotenkin paljon vaisumpi noin kaksi viikkoa, sitä ei kotona huvita hirveän kauaa leikkiä tai puuhastella (ulkona kuitenkin energiaa normaalisti). Tyttö on koko ajan jotenkin todella hämmentyneen ja alistuneen oloinen, korvat takana ja kulkee kyyryssä. Myöskin se istuu ja makaa paljon enemmän. Myös pissaamisen tiheys on kasvanut, yleensä 6h on ollut aika kun Nita alkaa näyttämään merkkejä ulos menemisestä (työpäivän jälkeen kuitenkaan siis juokse ympyrää kotona). Nyt jo 3-4h päästä alkaa Nita tekemään sen "pissahätä istumista ja katsetta" ja ulos mentäessä oikein syöksyy pissalle. Myöskin kotona Nita hakeutuu paljon pattereiden viereen mitä ei ole ennen tehnyt. Asutaan kerrostalossa, jossa on aika normaali huonelämpötila talvella. Kylmä täällä ei todellakaan ole. Jotenkin yhtä aikaa sekä levoton, että hirveän väsynyt.

Oliskohan juoksut tulossa? Varmaan tuntuu koiralta hassulta kun ei tiedä mitä tapahtuu ja voi paikatkin vissiin särkeä. Ensimmäinenhän koira kyseessä :D

2 kommenttia:

 1. Pissatulehdus voi myös vaania näin talvisaikaan, pidä silmällä siis pissailun suhteen. Se on yllättävän vaikeaa erottaa pissatulehduksen kipuilua ja lisääntynyttä pissailua juoksujen aloittelemisesta.

  Meillä alkoi juoksut ensi kerran 8kk iässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Täytyy tosiaan pitää silmällä.. Nyt taas viikonlopun Nita on ollut astetta normaalimpi eikä enää patterin edessä. Ensimmäinen koira kyseessä niin tällaiset ovat itselläni vähän tuntemattomia aiheita.

   Poista