20.12.2012

Tallikoira

Itselläni on tuo ratsastusharrastus ollut muutaman kuukauden katkolla, motivaatio on aika nollissa ja olen keskittänyt energiani muuhun. Nyt kuitenkin Karkki pyysi minua hoitamaan ja ratsastamaan oman hevosensa kun hän oli itse pitämässä valmennusta. Lähettiin eilen illalla töiden jälkeen Samulin ja Nitan kanssa tallille puuhastelemaan :)

Nita on tallikoirana aika mainio. Otin heti pikkuisena tallille mukaan (hevosilla on eri bakteerikanta, joten rokotuksien ottamista oli turha odottaa), valvotusti tottakai ja hihnassa. Käytiin rauhassa tutustumassa hevosiin laitumella ja tallissa. Itselläni oli silloin vasen ranne paketissa, joten käytiin vain hoitamassa silloinen hevonen. Siinä samalla pystyin Samulin kanssa kunnolla valvomaan koiraa. Nita oli niin pienenä hirveän rohkea hevosia kohtaan, vähän ehkä liiankin. Se kulki helposti jalkojen välistä tai läheltä, mutta jos koira nostettiin hevosen pään lähelle -se näytti hampaita. Muutaman kerran Nita oli mukana kun olin yksin tallilla hoitamassa, en tosin vielä uskaltanut ratsastaa Nitan ollessa mukana. Hyvin tyttö kulki edellä kun hevosta vein laitumelle. Olikin eriasia saada Nita pois laitumelta kun se olisi mielellään jäänyt hevosia katselemaan :D

Collie rotuisen kanssa täytyy olla erityisen varovainen tallilla, koska hevosten matolääke sisältää ivermektiiniä, joka on vaarallinen tälle rodulle. Aine säilyy noin pari viikkoa hevosen lannassa. Tästä syystä tuli pieni tauko tallilla käymiseen. Kun saatiin Nita uudestaan tallille vähän isompana, rohkeus sen kun kasvoi ja Nita ihastui tallin pieneen shetlanninponiin. Se oli niin hellyyttävä näky! Mutta Nita rupesi vierailemaan toistenkin hevosten tarhoissa, joten oli pakko laittaa lankoihin sähköt päälle. No eipä mennyt kuin muutama minuutti kun neiti sai jo kieleensä säkärin.. Toinen sai aikamoisen shokin ja pysytteli Samulin vieressä koko loppu ajan tallilla. Mutta parempi noin, siitä säkäristä lähtien Nita on varonut hevosia todella hyvin! Se on edelleen tallilla mielellään ja rennosti, mutta on yhdistänyt säkärin selkeästi tarhoihin ja hevosiin. Nyt on huomattavasti turvallisempaa pitää Nitaa irti tallilla :) Kenttää koskee ehdoton "ei mene" -käsky, sinne ei ole asiaa. En halua ottaa sitä riskiä, että koira on muussattuna jaloissa tai alkaa paimentamaan hevosta kentällä.

Nita pienenä shetlanninponin kanssa. Parhaat kaverukset <3
Tänäänkin Nita oli erittäin hienosti vähän sille vieraammalla tallilla. Tallikoira Viivin kanssa (Saksanpaimenkoira) riehui ja leikki hetken kunnes leikkikaveri huudettiin sisälle. Tallissa Nita hienosti odotti käskyn alla paikoillaan kun laitettiin Samulin kanssa hevonen kuntoon. Ratsastuksen ajan Nita oli koko ajan irti, mutta ei edes yrittänyt tulla lumiselle kentälle -haisteli vain paikkoja ja leikki Samulin kanssa. Kyllä tyttö niin viihtyy olla touhussa mukana, autossa sitten väsymys yllätti nahkalapsen ja kotimatka meni sujuvasti nukkuessa :)

2 kommenttia:

 1. Roomeokin on ollut pätevä tallikoira :) Toi matolääkkeessä oleva aine vissiin vaikuttaa corgeihinkin, koska meitä kasvattaja varotti aíheesta ihan kysymättäkin.

  p.s palkinto tuli perille ja Roomelo oli aika tyytyväinen :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla, en tosiaan tiedä mitä kaikkia rotuja kuuluu siihen piiriin :O Oli myös joku toinen lääkeaine, mikä on matolääkkeessä.. En nyt muista millään sitä nimeä.

   Hyvä, että palkinto miellytti! :)

   Poista