25.12.2012

Koiratarhassa

Joulupäivää lähettiin viettämään heti aamusta klo 10 aikaan lähimmälle koiratarhalle. Reilu kahteen viikkoon ei olla siellä vierailtu Nitan silmävaivojen vuoksi, mutta nyt on kaikki taas kunnossa :)

Ensin koiratarhaan oli tullut vanha mies ja kaksi vanhempaa koiraa. Oltiin juuri avattu portti ja tulossa sisälle kun mies kysyi onko koiramme narttu. Hänen toinen koiransa ei kuulema tule narttujen kanssa toimeen vaan alkaa vihaisesti ärisemään ja käymään päälle. Hän ilmeisesti oletti meidän lähtevän pois. Totesin ystävällisesti, että koirapuiston etikettisääntöjen mukaan se kenen koira ei tule toimeen muiden koirien kanssa tai aiheuttaa häiriötä -on poistuttava tarhasta. Mutisten jostain joulumielestä mies alkoi metsästämään koiriansa kiinni ja lähti vihaisen näköisenä. Tottakai ärsyttää, mutta eihän hän voi herran jestas koirapuistoa varata ja sanoa tulijoille, että ei narttuja :D Puisto on paikka hyväkäytöksisille koirille, jotka voivat leikkiä ja puuhastella muiden kanssa.Neiti uljas

Miten toinen voi rakastaa lunta näin paljon :D


Noin puolisen tuntia ehkä oltiin yksin Nitan kanssa puistossa, jos edes sitäkään, kunnes tuli jonkin rotuinen uroskoira. Oli makean näköinen! Omistaja hävisi heti puiston toiselle puolelle, joten ei tullut rotua kysyttyä. Tunnistatteko te? Nitan kokoinen ja aika siro, mutta vahva rintakehä. Labbismainen, mutta pää mielestäni muistuttaa enemmän siroa pitbullia. Mukavan oloinen koira! 
Aikansa koirat leikkivät, nyt oli ensimmäinen kerta kun joku uros osoitti kiinnostusta Nitaa kohtaan, yritti kahteen kertaan selkään hypätä. Nita hyvin nopeasti esti aikeet hampaiden näyttämisellä ja juoksemalla meidän kinttuihin turvaan :)

Nita vaanii..
Hyökkäykseen!

Ollaan jatkettu ohitus-harjoituksia ja yritän reiteillä aina kohdata toisia koiria enkä vaihda suuntaa tai muuta reittiä. Täytyy kyllä sanoa, että harjoitus tekee mestarin! Kun sinnikkäästi vaan jaksaa yrittää :) Nitan ongelma on ollut juuri innokkuus mennä leikkimään ja jos toinen koira haukkuu niin silloin Nitakin avaa sanasen arkkunsa -onneksi kuuluu vain yksi haukahdus. Nyt on mennyt loistavasti! Nita asettuu hyvin vähän takaviistoon taakseni hihna lyhyenä, mutta rentona. Jos tunnen tai huomaan Nita olemuksesta, että se sinkasee -ennekoin sanomalla tiukasti EI MENE. Nita on nyt ohittanut todella hyvin hiljaiset koirat ja nyt viime lenkeillä ensimmäistä kertaa myös haukkuvat! :) Hieman jännittyneenä mennään ohi, mutta Nita ei lähde haukkumiseen mukaan vaan vain katsoo kiinnostuneena. Kyllä mami on ylpeä!

Itä-Helsingissä on aamua lukuuottamatta tullut taas vaakasuorassa lunta päivän aikana noin 20cm lisää.. Sitä alkaa olemaan jo aika kiitettävästi :D Taitaa iltalenkki oli aika lyhyt, ei itsellä riitä edes huppu apuun tuohon lumituiskuun, lunta on silmissä  asti. Nitakin painaa korvat takana ja silmät siristäen eteenpäin. Nyt se tuossa tyytyväisenä yrittää nukkua joululahjalelunsa kanssa :) Hmm.. Jolta puuttui 5min päästä toinen korva ja puolet hännästä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti