24.2.2013

Agilitya ja kuvia viikonlopusta

Vuokrattiin lauantaina Karkin ja Lumin kanssa sama agilityhalli mikä oli pentuagilityssakin. 
Noh vähän säädöksi se meni monen muuttujan takia.

Muistilista itselle:

 1. Älä käytä koiraa koiratarhassa aamupäivällä, jos päivällä on agitreenit. Nita ei jaksa enää keskittyä.
 2. Älä tee liian "vaikeaa" rataa eli yhdistä liikaa uusia asioita toisiinsa
 3. Panosta yksittäisten esteiden opettamiseen ja niille kohdistussanat


Tosiaan Samuli käytti Nitan aamulla koiratarhassa ja treenit olivat klo 15. Ilmeisesti koiratarha oli sen verran väsyttänyt Nitaa ettei se ollut todellakaan oma itsensä ja vauhdissa treeneissä. Tosin Lumi oli mukana ja se on Nitalle se pahin punainen vaate innostus mielessä. Myöskin Karkin ääni hänen kehuessa Lumia oli kova paikka. 
Ratapiirros oli vastaava kuin kurssilla oli käyty, rengasta ja muuria lukuunottamatta. Tarkoitus oli valsata kakkoselle, siitä takaleikkaus kolmoselle ja nelosella käskeä eteen juoksemaan palkalle. Eteen -juoksu meni yllättävän hyvin, mutta muita ongelmia riittä. Putki on ollut Nitalle se the best thing ja se tykkää mennä siitä vauhdilla. Kurssilla harjoiteltiin lähettämistä sinne kauempaa, mutta nyt jouduin ihan vierestä ohjaamaan. Kurssilla myös kakkos ja kolmos esteen välissä ei ollut väliä. Tein asiasta liian vaikeaa tekemällä välin siihen kun tiedän ettei olla harjoiteltu irrottautumista. Nita juoksee metrin päässä koko ajan.

Sen kummempia sitä turhautumista avaamatta, tiedät nyt mitä harjoittelen ensi kerralla. Rauhassa yksittäisiä -muutamaa estettä, irrottautumista sekä kohdesanat. Putkessa esimerkiksi lähetystä kauempaa (putki-sanan Nita tuntee jo). Myöskin hyppy -sanan aidoille lisääminen varmasti auttaisi irtoamista. Nyt Nita vaatii vierestä ohjauksen eikä itsenäisesti etsi edessä olevaa estettä. Eli paljon pienemmiksi ja helpommiksi osiksi tämä harjoittelu itsenäisesti.

Loppuun kuvia tämän päiväisestä rannassa kävelystä :)6 kommenttia:

 1. Anonyymi25.2.13

  ihana Nita! :33

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo muistilista! Minäkin unohdan aian tuon kakkoskohdan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on varmaan se tärkein :D Mutta kun haluaisi aina kerralla tehdä kaikkea mahdollista..

   Poista
 3. Anonyymi3.3.13

  Heeips! eilen sattui koira ohitus meille jaa meni tooosi hyvin :oo, sakemanni ohitti meidät omistajansa kanssa juosten ja itse kerkesin nähdä heidät jo kaukaa, kerkesin onneksi ennakoida hyvin :) Noh koira ei meinannu malttaa mennä istumaan mutta annoin käskyn painottavalla äänellä "paikka" pari kertaa, ja tämä seiso ko tatti! :----D vähä vinkui ja nykäisin pari kertaa ja saku vielä örähti meidän pojalle ja meinas tulla tykö nii tämä herra vain könötti vierelläni ja he ohittivat vielä ihan läheltä! En olisi tuosta heti uskonut, mutta muutama kerta totaki keretty harjotella ja en ole päästänyt toisten koirienkaan tykö ilman lupaa vaan ekaksi rauhotutaan, koira istumaan ja katse ja käskystä pääsee moikkaan. Taisi sillä olla merkitystä? Olin niin ylpeä mun omasta pehkostani! :) Nyt odotan oikeen innolla seuraavia ohitustilanteita että meneekö yhtä hyvin, toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä! Siitä se lähtee, pieniä läpimurtoja kerrallaan :) Nimenomaan niitä ohitustilanteita ei kannata vältellä vaan kohti haasteita vain ja harjoittelemaan. Jos kehtaa pyytää niin kysyy koiraa taluttavaa ihmistä menemään vaikka uudestaan ohi :)
   Tuota itsehillintää kannattaa tosiaan korostaa monessa asiassa, joka vahvistaa myös ohittamista, esim. ruuan odottaminen, ihmisiä saa mennä moikkaamaan vain käskystä, malttaminen makupalan ottamisesta ym.

   Poista
 4. Anonyymi3.3.13

  jeps! kerron taas lisää kunhan jotain sattuu! :p

  VastaaPoista