20.2.2013

Koirahierontaa ja hevostelua

Sunnuntaina pääsin kuunteluoppilaaksi koirahieronta-kurssille. Tämä oli tosin chihu-yhdistyksen järjestämä, mutta Karkin ja Lumin mukana menin imemään tietoa kuin sieni :)
Kurssi oli tosi hyödyllinen vaikka aikataulullisesti siellä oli paljon odottelua.. Saatiin teoriamateriaali mikä käytiin läpi. Tämä sisälsi yleistä tietoa hieronnan hyödyistä ja haitoista. Mielenkiintoista oli käydä läpi erilaisia syitä lihaskireyksiin ja millon ei pitäisi hieroa. Myöskin hyvä pointti, että koiraa ei kannattaisi hieroa joka viikko, koska lihakset ovat tottuneet siihen ja menevät helpommin jumiin mikäli ei enää hierotakkaan joka viikko. Paljon mieleenpainuvia juttuja käytiin läpi, esimerkiksi lyhyesti minkälainen on rentouttava ja avaava hieronta sekä minkälaisella hieronnalla aktivoidaan lihaksia esimerkiksi agilitysuoritusta varten :)
Teorian jälkeen vetäjä hieroi yhden chihun läpi meidän katsoessa silmä kovana jokaista liikettä. Oli tosi hyvä nähdä ammattilaisen hieronta ihan läheltä! Sain paljon ahaa-elämyksiä :) Tottakai on erilaista hieroa muutaman kg painoista koiraa kun 20kg painavaa, mutta perusidea ja liikkeet tuli käytyä hyvin läpi. Saimme myös itse harjoitella koiran kanssa ja Lumi joutuikin heti koekaniksi. Lumi tosin oli vähän eri mieltä asiasta eikä malttanut maata paikallaan :D Sain kumminkin toista rennoksi ja taisi tyttö jopa torkahtaa hetkeksi. Omien käsien toooodella rauhallinen liike oli tärkein rauhoittumisen kannalta. Lihaksia oli vaikea tuntea noin pieneltä koiralta. Nitaa hieroessa varmasti helpompaa.


Haluaisitteko, että kokoan tarkemmin kurssillä käytyjä vinkkejä ja teoriaa? :)
Kurssin jälkeen lähdin Nitan kanssa tallille Karkin kyydillä. Voi että kun molemmat koirat meinasivat nukahtaa autossa! Nita oli jo valmiiksi vähän repana :)
Ensimmäistä kertaa Nita oli tallilla mukana kun olin aivan yksin ja vielä ratsastamassa. Joskus pienenä se on ollut mukana touhuumassa, mutta en ole uskaltanut ratsastaa samalla mikäli Samuli ei ole mukana vahtimassa. Nyt Nita päivysti tallin pihalla samalla kun laitoin hevosta kuntoon. Ainoa ongelma tuli kun olin hevosen kanssa kentällä. Nita on oppinut (lue: "oppinut") pysymään poissa kentältä, mutta hevosen selässä olin vähän voimaton toista käskemään. Nita yritti hiipiä kentälle vaivihkaa heti kun olin selän kääntänyt. Käskemällä se lähti pois kentältä, mutta tuli heti takaisin. Nooh.. Pääasia ettei ollut elettäkään paimennuksesta! Eli jotain olen tehnyt oikein :)) Nita ei onneksi myöskään perässä juossut vaan jäi sitten kentän keskelle istumaan ja katsomaan. Saksanpaimenkoira Viivi tuli onneksi pian pitämään seuraa Nitalle, joten loppuaika menikin sen kanssa leikkiessä.


3 kommenttia:

 1. Anonyymi21.2.13

  Ehdottomasti lisää juttua hieronnasta! :)

  VastaaPoista
 2. Olen kade! Olen itsekin katsonut koirahiernta juttuja. Varsinkin agilityyn liittyen. :)

  VastaaPoista
 3. Laitan postausta tulemaan tarkemmin hieronnasta :) Aika minikurssi se oli, mutta itse ainakin sain paljon vinkkejä!

  VastaaPoista