9.2.2013

Pentuagility 4.kerta, VIHDOIN VIDEOITA!

Hahaa, sainkin kun sain Samulin mukaan videoimaan treenejä! Suurkiitos kullalle :)

Tunti aloitettiin totuttamalla pentuja lankun ääneen kun se putoaa ja nousee. Tämä oli tosi hyvä harjoitus, koska se herätti minut tajuamaan, että herran jumala en ole Nitaa tottuttanut tuollaisiin ääniin ollenkaan! Tottakai Nita on opettu tottumaan bussien, rekkojen ym ääniin mitä kuulee päivittäin. Noh lankun pamahdus alas ja kitinä oli hurjan pelottavaa. Sehän olisi varmasti syönyt pienen nahkan.. :) Jokaisella äänellä tungin vaan äkkiä nakkia nenun eteen, mutta taisi tyttö järkyttyä. Eli harjoitusta vaan. Koitettiin sitten saada koira ottamaan makupala lankun päältä ensin ihan vain astumalla siihen. Sitten vaikeuttamalla asiaa niin, että ohjaaja piti lankkua ylhäällä ja koiran piti yläkropalla "hypätä" siihen saadakseen makupalan ja samalla opettaja laski lankkua alas. Näin koira tottuu siihen, että lankku liikkuu kropan alla. Nita otti tämän ihan hyvin, vähän se liike jännitti, mutta ei sen kummempia. Saatiin hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun, totuttaa esimerkiksi miltä kuulostaa kun kirjaa pudotetaan maahan ym. :)

Aloitettiin radan harjoittelu muistelemalla minkälainen rengas oli. Siihen muutama toisto, jotka ovat alla olevalla videolla. Otettiin myös toisto putkea ja sekä aita + putki. Meni tosi hyvin! :) Rengas on tosiaan vaikea Nitalle, aluksi se ei hahmottanut läpi menemistä :D Pikku hiljaa täytyy häivyttää tuo palkan heittäminen läpi, koska se ei onnistu radalla. 


Tauon jälkeen otettiin muutama kerta kokonaista rataa. Ratapiirroksen näette videolta, joten säästän teidät paint-taiteiluilta :P Olin todella positiivisesti yllättynyt Nitan motivaatiosta, sitä oli helppo ohjailla. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan irrottautumista. Ratahan tuossa oli helppo sekä koiralle, että ohjaajalle.


Miltäs meno teidän mielestä näyttää? :)

Ensi kerralla onkin viimeinen kerta pentuagilityssä. Saatiin ohjeet jatkoa varten mikäli haluamme tätä lajia harrastaa. Opettaja suositteli Agilityn alkeet -kurssin käymistä vuoden ikäisenä, jossa opettellaan kaikki esteet sis. kontaktit. Tämän jälkeen jatkokurssille, josta sitten jatkuvaa ryhmään. Ennen kun Nita täyttää vuoden (toukokuussa) harjoittelemme itsenäisesti lähettämistä, ohjausta, kiertämistä, otamme yksityistunteja max kerran kuussa (aikas hinnakkaita ovat!).

Sain jo vision pussin harjoittelemista kotona tuolin ja lakanan kanssa ;) 

7 kommenttia:

 1. Voi kun näyttää todella kivalle! Tekisi mieli jo itsekin päästä treenaamaan aksaa :)

  VastaaPoista
 2. En voi muuta kun suositella! :)

  VastaaPoista
 3. Vau miten hienoja ootte :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa menoa :) Suosittelen jatkamaan. Tää on hurjan hauskaa. <3 Tää agility :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, en itse olisi uskonut kuinka paljon me molemmat ollaan Nitan kanssa nautittu kurssista :)

   Poista
  2. :) Siitä sitten vain tosiaan jatkamaan. Neirakin aina innostuu, kun lähestytään hallia. :)

   Poista
  3. Meillä sama juttu, heti kun auto kaartaa pihalle, alkaa Nitalla takapenkillä armoton vinkuminen :D

   Poista