22.4.2013

Agia pöksyt jalassa

Kauhun päivä koitti kun jo aikaisemmin varaamani agihallivuoro olisi edessä ja Nitalla pitäisi pöksyt olla vauhdissa mukana :D Siis olin niin vakuuttunut, että neiti ei liiku metriäkään ne jalassa.. Onneksi sentään näin ei käynyt ja saatiin ok treeni aikaiseksi.
Valitettavasti kuva/videomateriaalia tällä kertaa ei ole. Samuli oli mukana auttamassa ja saikin innostettua Nitaa jo heti alkuun liikkumaan innokkasti eikä pöksyt todellakaan hidastaneet vauhtia.
Otin tarkoituksella pienesti haastavan radan pätkän collieyhdistyksen agilitypäiviltä. Noh olihan se liian haastava meille. Valseista ei tullut mitään. Nita ei ymmärtänyt irrota enää aidalle 4, namikuppi Samulilla palkkauksessa ei ainakaan auttanut asiaa, koska Nita keskittyi vain siihen missä kuppi on - ei siihen missä esteet on :D

Rengas sujui jo paremmin, enää ei menty läpi kehikosta. Otettiin pussi pitkästä aikaa treeneihin mukaan. Ensin Samulin avustuksella pussin suu avonaisena ja namikuppi palkkana. Vähitellen laskettiin pussia ja Nita menikin jo neljä toistoa hyvällä vauhdilla pussista oikeaoppisesti. Super! Tää on ollu meille se kynnys kun pussista ei nää läpi :)
Nita meni ihan jees temmolla, mutta huomasi kyllä, että juoksut ovat päällä. Nita väsähti huomattavasti nopeammin. Se on ollut muutenkin väsyneempi juoksujen aikana. Joten nyt tosissaan on treenitaukoa kokonaan tämä viikko, tärpitkin pitäisi alkaa tällä viikolla laskujen mukaan. Jos tärpit näyttäisivät olevan ohi vappuun mennessä, mennään kääntymään Collieyhdistyksen mätsäreissä :)
Lukijat joilla on suurempaa kokemusta näistä narttujen ihanista ajatuksen kierteistä, etenkin juoksuista ja tärppipäivien ajankohdasta sekä huomaamisesta - apuja? :)

7 kommenttia:

 1. Tärpit on siinä 12-16vrk juoksujen alusta ja parhaiten ne huomaa kun rapsutat koiraa siitä selästä, hännä juuresta niin se kääntää häntää ja ihan parhailla päivillä selkä silleen värisee... Häntää se voi kääntää pitkäänkin mut ihan parhaat päivät kestää yleensä siinä 3-5pv max. Sillon se voi tarjota takapuoltaan vaik lyhtypylväälle jos oikein höveli on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei :) Saisivat jo loppua.. Onko muuten Helmillä ikinä ollut vatsa sekaisin juoksujen aikana? Nitalla on nyt kaks viikkoa ollu ja ulkona pitää juosta joskus yölläkin ja toinen yrittää lenkin aikana tehdä vähintään neljä kertaa... Syö normaalisti, jopa paremmalla ruokahalulla eikä ruokinta ole muuttunut.

   Poista
 2. Neiran parhaana tärppiyönä se lauloi läpi yön. Haukkui ja ulisi miesten perään. Meillä oli Neiran tärppeinä naisten keskeiset orgiat. Neira tarjosi itseään Kiiralle ja hohhoijaa mitä menoa se oli. :D Joillain koirilla on jo 8pvä tärpit. Neiralla oli todella myöhään mielestäni tai ehkä siinä 14pvä tai jotakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nitalla on nyt 14pv menossa ja vuoto on loppunut, mutta on vielä paikat ihan turvoksissa. Luulisi tärppien jo olevan, mutta ei tarjoa takamusta yhtään enempää kuin normaalistikkaan rapsutettavaksi (Nita rakastaa pyllystä rapsuttamista ja nostaa aina jalkaa, jos rapsuttaa sisäreidestä :D). En sitten tiedä onko ne vai ei :D

   Poista
 3. Mites se vatsa-asia on edennyt? Oliko meijän keinoista teille mitään helpotusta? Tilannepäivitystä odotellessa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai ihan hyvin.. Paastotin sitä yhden päivän samalla kun oli Canikur-kuuri. Se selkeästi auttoi ja vatsa rauhoittui heti. Annettiin sitten muutama pv riisiä ja lihaa. Eilen huomasin, että riisi tulee tuollaisessa muodossa siltä ihan läpi, kirjaimellisesti kaikki läpi kokonaisina. Elikkä jätettiin siltä se riisi pois ja eilen annettiin lihaa ja ihan muutama nappula. Odotellaan miltä alkaa näyttämään :) Käytös, ruokahalu, juominen ym. on kaikki ihan normaalia.

   Poista
 4. Joo ja ne tärpit on siis silloin kun se vuoto vaalenee eli ei ole enää kirkkaan punaista. Nahkoilla harvoin on kovin aikaisin tärpit ja joillain tosi myöhäänkin. Mut vaikee sanoa et onko ne nyt vai ei ja ehkä se vaan ei ole niin tyrkky kun monet ;)

  VastaaPoista