3.4.2013

Vauhtia piisaa!

Siis nyt on todella, todella hyvä fiilis!
Meillä oli eilen ensimmäinen tunti agilitynjatkokurssista. Käytiin ihan tuttuja juttuja läpi vähän eri variaatiolla ja voin kyllä sanoa, että tarpeeseen tuli ja hyvää teki!
Pääpaino oli vahvalla irtautumisella nimenomaan eteen. Tätähän ollaan harjoiteltu myös pentuagilityssä käskysanalla eteen. Rata oli helppo alla olevan mukainen, ohjaus joko koko ajan koiran oikealta tai sitten valssi putken edessä.


Aloitettiin ihan estesuoralla, jonka päässä oli namikuppi. Nita oli harvinaisen ahneella päällä, että ihan itsekkin yllätyin. Ja herranjestas se vauhti mitä se meni! Olisi pitänyt saada videolle. Annoin eteen -käskyn jäädessäni itse seisomaan paikalleen. Nita toimi superisti ja sinkaisi kuin ohjus - ja ihan suoraan. Otettiin muutama toisto, jonka jälkeen jätettiin namikuppi pois ja lähdinkin juoksemaan Nitan kanssa estesuoran ja siitä suoraan putkelle. Sain vähän suoran jälkeen huudella "täällä täällä", että sain Nitan nopeasti käännettä putkelle. Vauhti oli edelleen järkyttävän nopeaa ja sain putken jälkeen palkauttua hyvin lelulla. Muutaman kerran Nita oikaisi ja jätti viimeisen aidan menemättä, joten korjattiin tilanne ottamalla muutamaksi toistoksi namikuppi, jonka se sai tyhjentää ennen matkaa putkelle. Myöskin putkeen meneminen sujui paremmin.
Tässä oli ehdottomasti paras opetus ja muistutus vaihdella palkkaa. Olen nyt mennyt pelkällä lelulla, mutta namikupilla tänään sai ehdottomasti paremman driven päälle. Ja myöskin se, että välillä palkka on siellä ja välillä ei. Ollaan Nitan kanssa jätetty liian nopeasti palkkaa pois vaan käytetty vain radan lopussa lelua. Eli pätkittäin pätkittäin.. Sen olen todennut, että namikuppi ei toimi Nitalla esimerkiksi rada päässä, koska se lähtee oikaisemaan sinne eikä suorita rataa nimenomaan eteenpäin. Hyvä opetus :)
Tunnin alussa totuteltiin keinun ääneen. Tuon hallin keinu pitää sellaista legendaarista aavemaista narinaa, joka pistää Nitan sekaisin. Se alkoi muutaman äänitoiston jälkeen pyörimään stressaantuneena ja vaati hetken taukoa. Namia söi kuitenkin kohtalaisesti äänen ajan.
Pohdin kouluttajan kanssa, että alkuvuonna sattunut pelästys/lukkoon meneminen on jättänyt jälkeensä pientä ääniarkuutta. Ongelmaa ei ole mikäli Nita itse tuottaa äänen ja se suostuu mennä äänen aiheuttajan luokse - mikäli ääntä ei silloin kuulu.
Eli meille tällä viikolla tiedossa ääniharjoitusta ääninauhoilla ja muilla keinoilla. Vinkkejä saa antaa? :)

2 kommenttia:

  1. Meidän koirakoulun ohjaaja antoi meille lainaksi Victoria Stillwellin äänikasetteja... Olen tallentanut ne jonnekin koneelle, mutta en tiedä mihin. Youtube on yleensä aika hyvä. Sieltä saa kuunneltua kaikenlaista tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Youtubesta löysinkin aika vastaavan kuuloisen pelottavan oven narinan :) Sitä ollaan muutamana iltana kuunneltu kera nakkipalkkioiden. Pikku hiljaa nostetaan voluumia. Nyt syö hyvin, mutta jos ääni jatkuu vielä 10 sec päästä ni sit se kävelee pienen kierroksen ja kuulostelee. Mutta toistaseks suht positiivisia reaktioita :)

      Poista