1.4.2013

Agia ja uusi ulkoasu

Mitäs pidätte uudesta ulkoasusta? :) Oli vähän fiilis, että tarvitsin blogille uutta ilmettä kevättä kohti. Onko parannusehdotuksia tai mielipiteitä?

Käytiin tänään aamulla hallilla pyörähtämässä, tällä kertaa Koirakeitaalla. Hallinvaihdokseen oli ihan fiksu syykin - Koirakeitaalla järjestetään pennuilla oma agilitykilpailuharjoitus. Kyseisessä "kisassa" on vain aitoja ja putkia sekä pieni A-este (korkeus 50cm), mutta palkkaus vain A-esteen alastulossa. Radassa on kuulemma 15 estettä, joka on todella pitkä rata meille. Mietin vaan, että millä tavalla se toteutetaan ajatellen pentuja. Tuskin kukaan kovin pitkällä on? Meidän osallistuminen tähän on kyllä vielä ihan auki, pelkään sen olevan liian vaikea Nitalle, mutta toisaalta siitä saisi korvaamatonta harjoitusta.

Päivän rata

Tein tarkoituksella meille tähän asti haasteellisimman radan - mikäli olemme tähtäämässä pentuskaboihin. Otin ensin muutaman irtonaisen harjoittelun esteiden 3-6. Muutaman kerran Nita haki jo putkeen todella hyvin - kyllähän se vaatii, että olen lähellä, mutta selkeästi oma-aloitteisemmin. Putkesta ulostulessa meni aika pitkästi, mutta Nita kirii suorilla ihan sikana. Pentuskaboja on ajatelle pidin rimat maassa kuten "kisassa" olisi. Ongelma tuossa on vaan, että tällöin Nita ei nosta jalkoja yhtään vaan juoksee esteen läpi vieden puomit mukanaan :D Otin erikseen myös 6-8 aitoja ja ohjasin koiran oikealta puolelta. Irtoaminen kasi esteelle oli hakusessa ja käytin kaukopalkkaa heittäen lelun. Tähän olisi kyllä tarvittu muutama toisto ainakin lisää, jotta Nita olisi tajunnut palkan tulevan sieltä ja hakenut kasille itse. Nyt jouduin todella vierestä ohjata mikä totta kai vaikeuttaa, jos rata olisi jatkunut vasemmalle.
Muutama toisto koko radalla. Kakkosputkesta tulo renkaalle oli haastava, ensimmäisen kerran Nita juoksi takaani ohi vitoselle. Ohjasin edelleen oikealta puolelta etten olisi tiellä jatkoradalla. 2-3 välillä Nita tarvitsi vahvaa "seinää", jotta ymmärsi hakea renkaalle. Renkaan suorittaminen taas on parantunut huomattavasti :) Sille imu oli paras pitkään aikaan vaikka tuossa oli vaikeampi rengas (renkaan ympärillä paljon tyhjää tilaa ennen kehikkoa). Tuleeko muuten virhepisteitä, jos koira hyppää renkaan ja kehikön välistä eikä renkaan läpi? :P Olin tosi tyytyväinen tähän reissuun! Nita oli selkeästi innoissaan ja suorittu hyvällä temmolla sekä keskittyi superhyvin. Omaa ohjausta vaan paremmaksi ja selkeämmäksi. Onneksi jatkokurssi alkaa huomenna :)

Pentuskabassa on tosiaan jos sinne menemme pieni A-este. Luinkin eilen paksua agikirjaa läpi teoriaa tuosta suorittamisesta. Valitsin Nitalle opetustavaksi alastuloon two-on/two-off -tekniikan. Tässä otin naksuttimen avuksi. Nita hokasi homman hyvin ja tajusi mitä hain - mikäli olin itse ihan vieressä ja osoittamassa maata. Vähän sanallista apua hidastamiseen. Ongelmaksi muodostuikin ylösmeno :D Este on aika pieni Nitan kokoon verrattuna, että jos Nita vähäänkään ravaa esteelle, se automaattisesti pienelläkin pompulla pomppaa ylösmenon kontaktialueen yli. Piti sanallisesti pyytää hidastamaan, jotta sain tassut alustalle. Vauhtihan tässä toki kärsii - eikä vain hieman.

Innolla odotan huomista jatkokurssin ensimmäistä tuntia :) Kyllä sitä on ohjausta kaivattukkin vaikka hyvää on tehnyt myös omatoimiset treenit.

9 kommenttia:

 1. MIkä kirja sinulla nyt kannossa? Minunkin pitäisi varmaan jotakin lukea, jos tähtään ensi syksylle epävirallisiin :)

  Ja ihanaa kuulla miten kivasti Nita teki :)

  Ulkoasu on erillainen. Minulla menee hetki tottua siihen. :D Se on kuitenkin kaunis ja toimii kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt luettavana on "Agility right from the start", jonka esittelin blogissa. On vähän turhan paksu ja kattava :D Ei kyllä kertalukemalla mene mitenkään, parempi käydä alueita läpi tahtia mitä tulee harjoiteltua.

   Onhan tämä ulkoasu erilainen, ihan erilainen kun aikaisempi :D Toivottavasti kuitenkin toimiva :)

   Poista
  2. Joo, toimii se. Minä olen niin yksinkertaisuuden perikuva, että menee hetki tottua siihen tosiaan. Nätti se on ei siitä ole kyse, mutta silmät vaatii hetken katselutottumuksen. :) Minä myös tykkäsin värimaailmastasi ja se tuli jo niin kotoisaksi. :D

   Se emman ja emilian kirja? :)

   Poista
  3. Tuossa taustassa on hieman itsellenikin totuttelemistä :D Yritin löytää parempaa mustavalkoista, mutta google ei ollut eilen kaveri.

   Juuri se, Evan ja Emilian kirja :) Paksua luettavaa! Vaatii jo enemmän motivaatiota... :)

   Poista
  4. Hahaha. Katsotaan kuinka minä suoriudun siitä. :D Mistä muuten saat noita agi-pohjia? olisi kivaa joskus näyttää muutakin kuin niitä mun paint tuherruksia :D

   Poista
  5. Teen nuo FlextrcE (Flexitrack Agility) ohjelmalla. Se on ilmainen jonkun aikaa (tietty tallennusmäärä), mutta olen ovela enkä tallenna tehtyä rataa vaan otan PrintScreenin siitä :D Tällöin ilmaisen version käyttäjäoikeus säilyy ;)

   Poista
  6. Haha! Oletpa ovela! :D Kiitos! Nyt muuten on se rallypostaus: http://trikkihirmu.blogspot.fi/2013/04/rallytoko.html

   Poista
 2. Anonyymi2.4.13

  Kiva tämäkin ulkoasu ja banneri mutta pidin enemmän aikasemmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit mielipiteesi :)
   Uudessa bannerissa on jtn mikä itseä häiritsee, mutten tiedä mikä..

   Poista