15.4.2013

Varusteurheiluako?

Hevosmaailmassa varusteurheilu-käsitettä ei voi sivuutta - vaikka kuinka yrittäisi. Monet etsivät blogejakin sillä kriteerillä, että varustepostauksia löytyy mahdollisimman useasti. Heitän tämän mietteen ilmaan, jotta tiedätte vähän miten kieroutunut mieleni voi soveltaa tätä samaa koiramaailmaan..

Pantojahan ei voi olla liikaa, eihän?
Ainakaan minun mielestäni, Nita tosin voi olla eri mieltä. Tai avomieheni Samuli. Hehheh. Kuten hevospiireissä olen tottunut, varusteet on oltava värisävyyn (paitsi puskaillessa annetaan anteeksi) etenkin valokuvaus tilanteessa. Jos omistaisin hevosen, kahmisin varmasti hyllyt täyteen saman sävyisiä satulahuopia ja pinteleitä. Ja lompakko kiittäisi. Onneksi koiran varusteet ovat sentään edullisempia :) Omaan aina "hyvät" perustelut uuden pannan ostolle. Uusin osto on Hurtan Outdoors vadelma puolikuristava ja väriltään totta kai tyttömäinen pinkki - syy tälle oli se, että normi panta meni agilitypannaksi Nitan karattua siitä jatkuvasti normilenkeillä. Perusteltua kuitenkin? :)
Muut normipannat ovat jääneet pyhäpannoiksi samaisen ongelman vuoksi. Mustiin ja Mirriin on toki ilmestynyt aivan ihana leveä nahkainen pinkki puolkuristava...

Vasemmalla käyttöpannat ja oikealla normipannat

Taluttimia pitää tottakai olla vähintään saman verran kuin on pantojakin, jotta varmasti kaikki mätsäävät? Kai joku on sama mieltä kanssani vai onko tämä oma piirteeni? :D Lopputuloshan on kuitenkin se, että suurin osa ajasta mennään samoilla varusteilla. Kuvan vasemmalta toinen hihna on vähän väriä menettänyt, joutuu pesuun tänään. On siis oikeasti vaalean ruskea, josta maksoin ihanat 38e...

Käytössä kolme ekaa vasemmalta

Koiralle ei kyllä sen enempää voi hamstrata.. Takia Nitalla on tasan kaksi kappaletta, toinen vähän paksumpi Hurtan toppamanteli ja toinen kevyempi mökkireissuja varten tai kun koira seisoo paljon. Harkinnassa (lue: haaveiluna) olisi Back On Track -takki treenilämmitelyä varten. Seuraava kysymys sitten on onko verkkoloimi parempi kuin normi kun meillä lämpimämpää takkia jo on.


Leluja hamstraan Nitalle yllättävän vähän. Ne ovat säilyneet aikas hyvänä eikä ole monesti tullut tarvetta ostaa uusia. Muutama hittisuosikki Nitalla on, joista se ei varmasti haluaisi luopua.
Lisäksi kaapista löytyy totta kai lääkekaappia, harjaa, naksutinta, namipussia, heijastinloimea ym muuta ylimääräistä, mutta tarpeellista.
Olen tullut siihen johtopäätökseen, että ostan Nitalle melkein enemmän tavaraa/useammin kuin itselleni esimerkiksi vaatteita. Huolestuttavaa?

9 kommenttia:

 1. Voi kuule.. Näkisit mun pantakokoelman ;D Remmejä taas musta ei tartte olla yhtä paljon mut onhan niitäkin. Loimia ei ole kun yks (kymmentä koiraa kohti...) eli Onnin BOT. Teillä varmaan se verkkoloimi on parempi tai siis meil on toppaloimi ja se on tosi paksu. Mut joo kymmenellä koiralla on varmaan kolmenkymmenen varusteet ;) Niin ja pedit.. Ne on mun intohimo ja niitä saakin sit ostella kun Arvo samaan tahtiin tuhoaa ne mitä hampaisiin saa :O

  VastaaPoista
 2. Hehhe hyvä ette ole ainut :D Tosta puuttuu viel muutama panta. Mäki haluisin jo uuden pedin ostaa :P

  VastaaPoista
 3. Miuhun ei oo jotenki tarttunut välineurheilu koirissa. :D Eedlan pannat pystyy laskemaan yhden käden sormilla, nyt kuukauden sisällä olen sortunut ostamaan kaksi pantaa. Ja Eedla omistaa vain yhden hihnan. :D Enemmän sitten löytyy tavaraa harrastuspuolelta; kapuloita, erilaisia leluja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku on vielä järjissään :D Mä syytän tota elämän hevostelua... Pitää olla joka väriä ja mallia ;)

   Poista
 4. Täältä löytyy kanssa yksi pantafriikki! :D Fiiliksellä on ties minkälaista pantaa aina ketjukurkkarista blingbling-timanttipantaan. Myös noita Hurtan pantoja on useampi. Loppujenlopuksi käytössä on vain muutama (yksi...) panta, muut roikkuvat koristeena naulakossa ja käytän niitä lähinnä valokuvissa, jos haluan koiralle kuvaan jonkin erilaisen pannan.

  Silti edelleen eläinkauppaan tai koiranäyttelyssä kojulle kävellessäni huomaan haaveilevani jonkin pannan ostamisesta. Nykyisin tosin olen oppinut hieman hillitsemään itseäni: uusin panta on ostettu Messarista huikeat neljä kuukautta sitten.

  Syytän tästä kaikesta sitä, että Fiilis on lyhytkarvainen. Nannilla on koko elämänsä aikana ollut yhteensä ehkä kolme pantaa, enkä ole edes harkinnut ostavani sille uutta pantaa. Lyhytkarvaisella koiralla kaikki pannat näkyvät niin selvästi, joten niitä on kivaa ostella. Pitkäkarvaiselle taas ei ole mitään järkeä ostaa hienoa pantaa, kun ei sitä erota sieltä turkin joukosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes mä en ole ainut! :D Hehhee joo tiedän tunteen kun pyörii myyntikojujen välissä... Itse juuri mietin jätänkö PetExpon väliin ihan juuri sen takia ettei tarttuisi mitään kivaa mukaan :P

   Lyhytkarvaisella tosiaan näkyy panta hyvin, Nitalla on vielä kyllä talvikarvaa sen verran, että ohut panta kyllä hukkuu sinne.. Kesäkarvaa ja timanttipantoja odotellessa! ;) Itseäni harmittaa niin vietävästi, ettei normipannat pysy ulkolenkeillä päällä. Ovat meillä nyt sitten kyläilypantoja tai juuri valokuvausta varten.

   Poista
 5. Joo ehdottomasti syy on lyhytkarvaisessa koirassa kun ekat 10 vuotta oli vaan pehkoja eikä niillä näkynyt mikään niin sit kun tuli nahka niin tää hullutus pääsi valloilleen ;) Ja unohdin ihan et mä taas olen myös leluhullu eli aina pitää ostaa uusia piippaavia pehmoja :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nonni! :D Joo ei pehkon alta kyllä pannat näy vaikka olisi kuinka blingbling

   Poista
 6. Heippa, blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista