9.4.2013

Hui kummitus!

Pientä blogihiljaisuutta on ollut, tällä kertaa ihan järkevä syykin. Olen ollut viikon jotenkin harvinaisen väsynyt, palellut koko ajan ja jokainen aamu herännyt päänsärkyyn. Energiaa ei ole tahtonut riittää enää töiden jälkeen mihinkään..
Olen kuitenkin Nitan kanssa harjoitellut hieman kovia ja outoja ääniä.
Ensimmäisen treenin Nita sai viime lauantaina kun olin kaverin tallilla käymässä. BTW, Nita niin tykkäsi olla tallilla pitkästä aikaa! Oikein silmät kiiluivat innosta kun tyttö pomppi menemään ja oli touhuissa mukana :)
Työnnettiin kaverin kanssa kottareita, jossa päällä oli talikko. Tämä efekti pitää tunnetusti todella kovaa pauketta ja kitinää kun talikko hyppii metallia vasten. Nita ei ollut onneksi moksiskaan vaikka juoksi kahden kottarin välissä - pitemminkin yritti vaan leikkiä kottareiden kanssa :)
Löysin Youtubesta hieman keinun ääntä muistuttavan pelottavan oven narinan, tästä pääset ääneen. Olen muutamana iltana tätä soitattanut Nitalle aika miedolla äänellä koko ajan nakkeja syötellen. Ensimmäisellä kerralla Nita jyrsi pakastettua sian jalkaa, mutta lopetti syömisen kun ääni jatkua. Nita reagoi moniin ääniin juuri tuolla tavalla, jos ääni on kertaluontoinen - se ei sano siihen mitään, mutta jos ääni jatkuu pitkäkestoisesti - alkaa pyöriminen. Se ei pyöri häntä koipien välissä, mutta jotenkin näyttäisi purkavan stressiä sillä tavalla. Täytyisi saada kontakti otettua koiraan tämän pyörimisen aikana ja teettää jotain helppoa tehtävää, että kierre ei jatkuisi.
Seuraavan kerran Nita suhtautui jo paljon paremmin ja sain laitettua voluumia enemmän. Syötin nakkia kädestä koko ajan ja kehuin heti kun Nita katsoi äänen suuntaan. Ensi kerralla ehkä naksutin tähän vielä..
Tänään illalla olisi vielä tarkoitus hieman ääniharjoitella ennen illan agilitytreenejä :)

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Ymmärrän tuollaisen koomauksen! Olet kuitenkin todella hyvin jaksanut treenata Nitan kanssa. Ole ylpeä itsestäsi. Todella hienoa työtä olet jaksanut tehdä. :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10.4.13

  Niinhän sitä sanotaan että treeniä treeniä. Meilläkin sama juttu, treeni on auttanut. Nimittäin toisen koiran ohittamisen!. Vielä pitää paljonkin harjoitella mutta hirveesti ollaan edistytty. Yksi ilta ohitettiin kovaääninen saksanpaimenkoira, pistin koirani istumaan ja siinä se jökötti. Tosin kerran piti nousta ja haukahtaa mutta totteli taas sen jälkeen hyvin. Ohitettiin pian sama saksis uudestaan ja ei enää mitään reaktiota, käveltiin vain ohi ja koirani ei ollut enää moksiskaan siittä. Myös muutamia muita ohituksia ollaan saatu tehtyä ja yleensä menee niin että joskus vielä noustaan ylös mutta ääntään ei avata enää niinkään usein. Olen jo ylpeä omasta pojasta miten on kehittynyt mutta vielä lisää harjoituksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hieno kuulla! :) Eikös ole mukava fiilis kun treenaus ei ole turhaa, vaikka joskus siltä tuntuu? ;)
   Jatka samaan malliin, kehitystä on vielä varmasti luvassa kun jaksat samalla innolla harjoitella.

   Poista
 3. Anonyymi11.4.13

  ^Jep! Mahtava fiilis ko koiran kanssa onnistuu (:

  VastaaPoista
 4. Mä en nää kunnolla enää tekstiä tässä sivulla kun toi kuvio sotkee sen tekstin :(
  Mut siis tsemppiä harjoituksiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faijakin sano samaa, mutta mulla näyttää monella koneella normisti ja kännykällä... :( Yritän korjata asia!

   Poista
 5. Nyt näkyy taas :) Toi tekstin "kehys" vaan oli kadonut niin ettei ollut valkoista pohjaa mut nyt on taas... Mä käytän siis IE:tä jos sil on jotain merkitystä... Mut siis nyt on hyvä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu!
   Faijalla oli samaa ongelmaa, että tuo tausta tuli tekstin päälle kun hän katsoo HP työkoneelta. Voi olla, että pohja oli liian täynnä eri kikkoja muutoksia, nyt muutin pohjaa yksinkertaisemmaksi niin alko ilmeisesti sen myötä näkymään :)

   Poista