15.6.2013

101 postaus: Vauhtia agilityssä

Tarkoituksena oli tehdä sadannen postauksen kunniaksi joku erikoispostaus, mutta se sadas meni sitten ihan huomaamatta.. Noh postaus nro 101, toivottavasti jaksatte vielä aktiivisesti seurata mukana :)
Tiistain ohjattuja agilitytreenejä odotin jo aika kammolla... Viime kertainen jäi pahasti mieleen ja fiilis huono. Yritin tsempata itseäni ja ennenkaikkea olla rento, etten ala häseltämään itse. Onneksi treenikaverit tsemppasitvat ja lupasivat tulla auttamaan, jos tarve vaatii :)
Tällä kertaa päästiin aika paljon treenaamaan, muutama tauko välissä. Koko ulkokenttä sekä halli olivat käytössä. Treenipisteitä oli kolme ja jokaisessa kouluttaja. Ensimmäinen oli madalletulla A-esteellä kontaktia, toisessa pisteessä ulkona rataharjoittelu sekä kolmas piste ulkona hyppytekniikka.
A-este harjoittelu oli muutama hassu minuutti, katsottiin vain missä vaiheessa mennään eikä vieras kouluttaja alkanut vielä enempää meitä ohjeistamaan.
Toinen piste ulkona eli siis ratatreeni. Meinasi jo säikähtää kun katselin rataa, pitää juosta ja kovaa ja yrittää muistaa vielä valssit.. Myös leikkaus putkeen oli meille uusi juttu ja kouluttaja varoitteli sen hankaluudesta - koirat kun monesti ovat tässä vaiheessa hyvin tottuneita saamaan ohjauksen putken kaaren sisäpuolelta.
Tehtiin Nitan kanssa rata kolmessa osassa. Ensin Nita varasti lähdössä ja aloitettiin alusta. Se on alkanut kovasti ennakoimaan, joten yritän työstää nyt sitä. Nita katsoo niin tarkasti pienet liikkeeni mitä teen huomaamatta aina ennen vapautusta. Täytyy kyllä myöntää, että tänään oli vauhtipäällä! Kontaktia löytyi hyvin harjoituksissa eikä ollut onneksi samaa ongelmaa kuin viimeksi. Parempi lelukin mukana! Valssit sujuivat yllättävän hyvin, kerran taisin unohtaa ja kiireessä säheltää jotain. Nita irtosikin loistavasti putken jälkeen eikä mun tarvinnut olla kaukana. Hypylle nro 5 meinasi tulla kiire kun Nita ei sitä lukinnut yhtä hyvin. Yllätykseksi myös leikkausputkelle meni hyvin! Ei mitään ongelmaa!
Tästä jäi erittäin hyvä fiilis ja saatiin lähes kaikki osat aivan nappiin.


Hyppytekniikka oli lyhyt harjoitus. Tätä on sovellettu hevosten jumppasarjoista ja tämän takia nopeasti ymmärsin mitä haetaan. Normaaleja hyppyjä x 5 oli kuuden jalan välein ja korkaus aivan matalimmassa (tätä ei nosteta myöheminkään tekniikkaharjoittelussa). Kouluttaja piti Nitasta kiinni ja itse olin estesuoran päässä matalana lelun kanssa. Takoituksena oli saada koira hyppäämään pää matalana ja ottamalla paremmin painoa takapäälle - aivan kuten hevosillakin.
Ensimmäisellä kerralla Nita oli kovin etupainoinen ja kauhoi kunnon loikkia. Toisella kerralla tuli nappisuoritus ja eron pystyin jopa itse näkemään. T'ätä saatiin ohjeeksi harjoitella itsenäisillä vuoroilla.
Aika treenipainoitteiseksi on tämä blogi mennyt, onko tämä hyvä vai huono muutos teidän mielestä? Yritän saada tehtyä muunlaistakin postausta kuvien kera :) Meillä vaan treenit ja tavoitteet ovat lisääntyneet..

3 kommenttia:

 1. Hieno juttu et nyt teillä meni hyvin :) Ainut vinkki minkä tohon "karkailuun" ehkä voin antaa on et aina kun vaikuttamaan siltä et Nitaa ei ihan niin paljon homma kiinnosta kun esim. nyt oli ollut niin ole varuillas. Musta näillä on sellanen taipumus et kun ei oikein nappaa niin helposti tulee lähdettyä vähän niin kun omiin hauskempiin hommiin jotka ovat siis kiellettyjä... Toi jahtaaminen ja kiusaaminen (muiden koirien siis) on usein sellasta itsensä huvittamista kun on tylsää. Ja mikäs sen "hauskempaa" kun emäntäkin viel karjuu kitarisat punaisina jossain siel kaukana. Et varmaan itekin huomaat kun on sellaninen päivä et kiinnostus siihen tehtävään (ja suhun) ei ole kovin hyvä niin varaudu ajoissa äläkä jatka väkisin kun sit se kyl menee taas niin et Nita keksii omat hommat jotka kiinnostaa enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jatkossa täytyy olla tarkkana ja seurailla Nitaa sekä sen vireystilaa ja kiinnostusta. Viimeksi se oli hyvin messissä, mutta vain sillä sekunnilla päätti muuta. Jälkeenpäin olen miettinyt olisinko voinut huomata asian - en olisi, Nita ei antanut mitään viitettä kuin samaisella sekunnilla kun se lähti.

   Poista
 2. Ja ainahan sitä oppii kun sen koiran kans enemmän tulee yhteistä historiaa et mikä siihen omaan hauskuttamiseen voi johtaa ;) Mut hyvin teil menee :O)

  VastaaPoista