16.6.2013

Rally-Tokon mölli-ALO

Super Nita ja laskutaidoton emäntä! :D Sillä voi kiteyttää miten korkkasimme ensimmäisen mölli-ALO luokan Rally-Tokossa. 

Vettä tuli kuin saavilla olisi joku kaatanut. Nita vinkui kovasti odotellessa ja olin aivan satavarma ettei se suorita yhtään ainutta liikettä - toisin kävi.

Nita oli radalla aivan super, kaikki meni aivan nappiin. Iloisena yllätyksenä tuomari sanoi, että mölliluokassa saamme palkata, palkkasin kuitenkin radan aikana vain kolme kertaa nimenomaan harjoittelun vuoksi. En antanut päästää itseäni helpolla ja palkata koko radan läpi - sitä emme tulleet harjoittelemaan.
Nita teki loistavat seuruut, liikkeestä maahan oli hyvä, mutta nousi liian aikaisin. Emme saaneet kuitenkaan virhettä tästä. Pujottelussa meinasi mennä kaaret liian laajaksi, mutta onneksi tsempattiin. Noh sitten päästään tähän laskutaidottomaan emäntään :D Kylttinä oli istu-askel juttu, noh enpä kävellyt lopuksi kolmea askelta vaan kaksi! En tajunnut yhtään! Olen varmaan ajaellut jotain aivan muuta sillä hetkellä... Noh tästä tuli -10p (epätarkasti suoritettu) ja HYL - voisiko joku selventää miksi siitä tuli hylky eikä vaan nuo virhepisteet?
EDIT: Soitin tuomarille ja kävi ilmi, että tosiaan pisteet ovat ollet 90/100, eikä hylkyä ole tullut. Arvostelua oli vain avattu hylkysarakkeeseen ja tuloksien laskija oli katsonut sen väärin.
Olen super ylpeä Nitasta, arvostelupaperissa ei ollut mitään muita virheitä kuin tuo mun moka. Muuten olisi tullut täydet pisteet. Noh ensi kerralla sitten :)
Alla ratakuva sekä video radasta (Samuli piilotteli A-esteen alla sateelta suojassa :D)

17 kommenttia:

 1. En osaa sanoa miksi se on hylkäävä virhe, mutta myös jos koiran täytyy istua sivulle ja se meneekin maahan niin tämäkin on hylkäävä virhe.

  VastaaPoista
 2. Hyvä Nita :) ja te ootte oikein taitavia kun sä viel vähän ryhdistäydyt ja opettelet laskemaan ;O) Ei vaan hyvin teil meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo pitäisi saada tuo oma könötys ja kumartuminen koiraan päin pois, ihan tokossakin :)

   Poista
 3. Hylkäävien virheiden kohdalla lukee näin:

  Ratavirhe (TVÄ) Koirakko aloittaa ratasuorituksen ilman tuomarin antamaa lähtölupaa. Koirakko ohittaa tehtävän tai ei yritä tehtävän suoritusta. Koirakko suorittaa tehtäviä väärässä järjestyksessä tai kulkee kylttien väärältä puolelta. Ohjaaja ilmoittaa kolmannen kerran uusivansa tehtävän.

  Kymmenen pisteen kohdalla lukee näin:

  Väärin suoritettu tehtävä (TVÄ) Koira tekee ylimääräisiä liikkeitä tai liikkeitä väärään suuntaan tehtävän aikana. Koira vaihtaa asentoa käytösruudun suorituksen aikana. Ohjaaja ottaa virheellisen määrän askeleita. Ohjaaja, koira tai koirakko kulkee kyltin väärältä puolelta tehtävän suorituksen aikana.

  Kaiken järjen mukaan sen olisi pitänyt olla vain -10p. Videota katsoessani liike näyttää omaan silmääni siltä että siinä ei tosiaan ollut mitään muuta virhettä kuin tuo askelten määrä. En tajua.

  Näytti meno muuten tosin hyvältä. Kai te kohta jo ihan kisoihinkin menette?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä sen olisi pitänyt olla vain -10p jolloin suoritus olisi ollut 90/100.. Enpä tajunnut silloin kysyä tuomarilta, olin jotenkin niin hämmmästynyt asiasta. En varmaan voi mtn korjauspyyntöä esittää jälkikäteen?

   Ollaan ilmoittauduttu Hyvinkäälle vielä mölleihin, kun en vielä tiennyt miten penkin alle nämä menevät :D Espoossa sitten jo ihan kisaluokka.

   Poista
  2. Voithan sä lähettää sähköpostia ja kysyä, että menikö se ihan oikein? Että onko hylkäävä virhe tehdä väärä määrä askelia?

   Poista
  3. Niin taidan tehdäkkin, saanpahan itselleni vastauksen oli sitten se mikä tahansa :)

   Poista
  4. Niinpä! Kerro ihmeessä mullekin. Niin stressaan vielä enemmän laskemista :D

   Poista
  5. Odottelen juuri vastausta mailiin, ilmoittelen! :D

   Poista
  6. Noniin, eli kyllä oikeat pisteet ovat 90/100.
   Arvostelua oli perusteltu hylkysarakkeeseen, josta tuloksien laskija oli kirjannut väärin että hylky.

   Skannaan arvostelupaperin sekä linkin videoon tuomarille, hän lupasi yrittää anoa pisteiden muutosta. Todennäköisesti se ei onnistu eli hylyksi jää vaikka on aiheeton. Olisi pitänyt tajuta kisapaikalla valittaa asiasta.
   Harmittaa, koska tuolla olisi voinut sijoittua. Kuulin, että 89 pisteillä olisi mennyt kärkeen.

   Poista
 4. Nyt katoin sen videonkin ja tosi hyvin se meni :) Yks pikku juttu mua vähän häiritsi.. Se kakkapussi tms siel remmin päässä :D Mut muuten oli tosi sujuvaa menoa! Hyvä te :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo se unohtu sinne :D Ei kovin oleellinen sillä radalla :D

   Poista
 5. Meno teillä näytti tosi hyvältä. Sulla on hihna ihanan alhaalla heti alusta. :D Ootte selkeesti harjoitelleet sitä. Meno todella näyttää hyvältä, että kisaamaan vain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ollaan itseasias enemmän harjoiteltu ilman hihnaa kuin sen kanssa :P Mulla menee omat kädet solmuun sen kanssa..

   Tulispa vaan useampi kisa tänne lähelle, nyt pitäisi odottaa elokuuhun :(

   Poista
 6. Hyvä et asia selvis ettei siis tullut hylsyä vaan hienot pisteet :O) Hyvä te :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt voin olla tyytyväinen! :)

   Poista