20.8.2013

Paljon uutta opittavaa

Viime tiistain ohjatut agilitytreenit jäivät meiltä välistä, joten ajattelin olla ahkera ja tiedustella mitä sillä kertaa tehtiin ja mitä on luvassa. Noh sitten tulikin kiire hallille treenaamaan... Tuurilla olin viikonlopun flunssassa ja pienessä kuumeessa, joten jouduin jättämään treenaamisen sikseen. Loman jälkeinen työpäivä maanantaina odotti.
Kävin eilen kuitenkin paremmissa voimissani töiden jälkeen hallilla treenaamassa. Viime viikolla oli yksittäisenä rengasta ja muurin takaakiertoa. Radalla taas päällejuoksua (joka meillä aivan uusi) sekä takaakiertoa. Kaikki nuo ovat meille vaikeita radalla. Takaakierron Nita osaa hyvin vahvalla ohjauksella ja yksittäisenä, mutta radalla ja ns. siinä vauhdissa vielä tuntematon käsite. Päällejuoksua ollaan ns. alkeita harjoiteltu kerran.
Yllä on kouluttajalta saamani rata, muokkasin sitä meidän itsenäiseen treeneihin sopivaksi. Harjoiteltiin Nitan kanssa ensin pelkkää aitaa nro 2. Tähän siis päällejuoksu, tooosi hitaasti ja vahvasti näyttäen. Jotenkin Nita ei asiaa ymmärtänyt, vaan se kiersi aidan aina 2 ja 5 välistä :O. Ohjaus on itsellekkin todella vaikea.. Saatiin onnistumisia muutama ja lisättiin 1:sen aita. Sitä hinkattiin ja käytiin välillä huilimassa. Väliin otettiin pelkkää muurin takaakiertoa + putki temppuilua.
Vähän meni treenit haahuiluksi tuon päällejuoksun vuoksi meillä molemmilla, mutta saatiin kaksi tosi hyvää rataa kokonaisuudessaan 1-5 esteet. Etenkin takaakierto oikein loisti tällä kertaa putken jälkeen.

Ihan loppuun harjoiteltiin keinun tömähtämistä. Joskus agilitynalkeiskurssilla yksityisessä koirakoulussa harjoiteltiin niiden keinun pitämää vinkunaa, joka sai Nitan aivan pois tolaltaan. Kuitenkaan nyt ei ollut ongelmaa vaan Nita rohkeasti uskalsi hypätä keinulle ja tiputtaa se maahan (ylösmeno siis tuettuna ylhäällä). Täytyypä laitella kännykästä video keinusta.

Illalla onkin sitten ohjattuna luvassa estereenissä pituus ja pussi sekä radalla rengas ja muurin takaakierto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti