1.8.2013

Punkkitorjuntaa osa 2Muistatteko toukokuussa postauksen punkkitorjunnasta Nitan kohdalla? Muistin virkistämiseksi löydät aikaisemman postauksen TÄSTÄ.

Toukokuussa kesän ensimmäisen punkin saatuaan etsin Nitalle sopivaa punkkiainetta. Vierastan apteekin vahvoja myrkkyjä. Mielipiteitähän on monia, mutta en itse uskaltanut lähteä kokeilemaan suhteellisen herkälle rodulle niin vahvoja myrkkyjä, jos on olemassa toinen vaihtoehto. 
Punkit ovat vastenmielisiä, mutta loppujen lopuksi paljon vaarattomampia koirille kuin ihmisille. Jostain kaivoin netistä (en muista enää mistä), että borrelioosin saa koira 10-15 % todennäköisyydellä, kuin vastaava on ihmisellä 80-90 %. En mene takuuseen kuinka todenmukaista kyseinen tieto on, mutta varmaankin tuosta saa ajatuksen, jota ajan takaa.

Halusin etsiä Nitalle vaihtoehtoisen torjunta-aineen. Kokeilin ensin valkosipulijauhoa, jota hevosilla käytetään paljon. Lueskelin netistä paljon valkosipulin vaikutusta koiraan ja anemian vaaroista. Selvisi kuitenkin, että määrien pitäisi olla niin suuria ennen kuin anemia olisi vaarana. Tätä kokeilua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, koska Nita jätti ruuan syömättä mikäli siinä oli valkosipulijauhetta edes 1 tl. Nyt kotona koristaa järkyttävän iso purnukka Racing valkosipulijauhetta..

Viime postauksessa kerroin ottavani kokeiluun Mustissa ja Mirrissä myytävän Fixodida Zx™-jauheen.


Fixodida Zx punkkisuoja jauhe
Kuva: www.mustijamirri.fi

Nyt voin ainakin hyvillä mielin sanoa, että tuote on toiminut loistavasti ainakin meidän kohdalla!
Olin hyvin skeptinen myyjän puheisiin, mutta halusin antaa luonnontuotteelle mahdollisuuden ennen apteekin myrkkyjä. Nita aloitti toukokuussa käytön ohjeiden mukaan eli 4 mittaa päivässä.

Me pyöritään paljon metsässä, mökillä, heinikossa ja tallilla, josta luulisi useammankin punkin tulevan. Koko kesänä tuon käytön aloitettua on löytynyt yksi punkki ja sekin Nitan kulmakarvassa (en tiedä "haiseeko" aine ihon läpi pään alueella). Muuten saldo on nolla!

Kaikilla ei toimi kaikki, mutta meidän kohdalla ainakin luotetaan tähän. Voin omasta kokemuksesta ainakin suositella.2 kommenttia:

  1. Meillä taas ei toiminut. Lyyti on syönyt reilut 4 mitallista joka päivä ja pari punkkia on löytynyt saaristoreissujen jälkeen. Ystäväni on syöttänyt omilleen tätä samaa koko kesän, eikä heilläkään tämä pirun kallis tuote ole toiminut kunnolla. Harmi juttu, itsekin olen kuullut paljon kehuja tästä.

    VastaaPoista
  2. Voi harmi :( Kaikki ei sovi kaikille.. Kokeilitteko hetkellistä annostuksen nostoa, kuten ohjeissa mainitaan?

    Kallishan tuo on, meillä menee kesässä se kaksi purkkia eli 60€..

    VastaaPoista