28.10.2013

Agilitytäytteinen viikonloppu

Nyt voin hyvällä omatunnolla sanoa, että on otettu itseä niskasta kiinni ja treenattu, ainakin puoliksi tosissaan.
Kieli poskellahan se meno välillä on, mutta tsempattiin kerrankin molemmat.Perjantain treeneissä oli valttia yksi sana: valssi. Ja niitä valsseja sitten tosiaan olikin, taisi mennä meillä molemmilla Nitan kanssa jalat solmuun. Pirulainen karkaili jopa selän taakse.
Kakkosen jälkeen valssi + persjättö, 3-4 valssi, joka oli hyvin epälooginen, 6 takaaleikkaus ja välistä veto seiskalle. Valssia sitten vain loputkin kuviot. Ei muuten liian helppoa ollut!


Video on jo ohjatun tunnin loputtua, jätin pienet rimat tarkoituksella :)
Apua toi mun kiljuminen..

Lauantaina käytiin yksityisellä koirakoululla missä Nita suoritti pentuagilityn ja osan jatkokurssista. Jatko meillä jäi kesken Nitan juoksujen vuoksi ja käytiin (vihdoin ja viimein) korvaamassa tunteja.
Ensimmäisellä radalla harjoiteltiin päällejuoksua ja yritettiin suoristaa omaa kroppaani ylöspäin. Nita ei kuitenkaan enää lukenut ohjausta, kun en enää matalana merkannut hyppyjä.
Toisella radalla harjoiteltiin välistävetoa, joka on meille suhteellisen uusi, mutta ehdottomasti Nitan kanssa aivan must harjoitus. Se lähtee helposti vain luukuttamaan esteiden jälkeen mikäli neiti energinen sille päälle sattuu. Ja hups missä se emäntä olikaan.


Aloitin tänään projektin opettaa Nitalle kepit. 
Olen päätynyt 2x2 -keppeihin ja niiden kanssa opettamiseen. Namikädellä ohjaaminen, verkot tai kuja ei tunnu jotenkin meille sopivalta vaihtoehdolta. Olen paljon hyvää kuullut kakkoskepeilla opettamista ja tulokset ovat olleet loistavia. Aikaa ja hermojahan se vaatii, kuten kaikki puhdas operantti opetus.
Ensimmäiset keppitreenit sujuivat paljon, paljon paremmin mitä odotin. Fiksu tyttö. Nita tajusi keskittää kahdelle kepille todella hyvin, tosin aluksi tarjoavan vain takaakiertoa kepillä. Aluksi palkkasin siitäkin, kunhan se vain sai ajatusta keppien väliin. Nopeasti muutaman toiston jälkeen nostin vaikeustasoa ja palkkasin lelulla eteen kepeiltä kun oli yksi väli "pujoteltu". Päästiin jo eri etäisyyksiin ja jopa juosten vierellä. Super!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti