20.10.2013

Iho-ongelmia

Olen tämän syksyn hieman epäillyt Nitalla yliherkkyyttä jollekkin ruoka-aineelle - ei allergiaa, koska oireet eivät ole pahat. Toistaiseksi vahvana epäilynä on naudanliha mikä aiheuttaisi reaktioita.

Kaikki alkoi viimeisistä oman seuran tokokisoista kun huomasimme Samulin kanssa Nitasta lähtevän aivan tupottain karvaa vaikka se oli pitkään pudottamatta. Se voisi olla vain karvanlähtöä vaikkakin taukoa oli välissä, mutta olin jotenkin pistänyt merkille aikaisemmin Nitasta lähtevän enemmän karvaaa aina kun se sai naudanlihaa.

Laitoimme tämän asian testiin ja poistimme Nitan ruokavaliosta naudan- ja sianlihan. Nitahan syö nappuloita ja lihaa noin 40/60 suhteella, nappulana toimii Brit Care Salmon-Potato. Lihana on ollut aina vaihtelevasti nautaa, sikaa, broileria ja kalkkunaa. Poronlihaa Nitan vatsa ei aiemmin kestänyt, mutta sitä voisi kokeilla uudestaan. Menulla oli nyt vain nappuloiden lisäksi broileri ja kalkkuna noin 2-3vk. 
Nyt Nita on syönyt nautaa pääosin reilu viikon verran ja nyt aloin huomaamaan iho-oireita: karvaa lähtee enemmän ja iho hieman hilseilee (rapsuttaa ehkä enemmän?)

Onneksi oireet toistaiseksi näyttävät olevan pieniä eikä silmien rähmisistä ym. ole ilmennyt. Pieniä oireita on vaikea yhdistää yliherkkyyteen, etenkin kun naudanliha-annos ei ole jokapäiväistä. Voi olla, että olen väärässäkin mikä oli hyvä asia, mutta nyt ainakin seurailen tuota tiiviimmin talven ja kokeilen välillä toistuuko oireet. Seuraavaksi lähtee kokeiluun aiheuttaako sianliha oireita mitä ei ole annettu myöskään about kuukauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti