11.10.2013

Joo-o..

Jälleen ohjatut aksatreenit, näitä odottelinkin jo innolla. Nita oli alkuun jo hyvin kuulolla ja päästiin tällä kertaa aloittamaan. Radassa oli meille muutama uusi ohjaustekniikka: pakkovalssi, sylikäännös ja poiskääntö.


Yllä olevaa rataa olis siis tarkoitus harjoitella, mutta aivan siihen ei kuitenkaan päästy. A-este meillä pois, muut menivät senkin. Puolet radasta kerettiin mennä.
Harjoiteltiin ensin pakkovalssia kakkoselle. Nopeasti se alkoi muovautumaan ja Nitalla kyllä vauhtia riitti! Kouluttajaltakin tuli positiivista kommenttia vauhdista ja etenkin kun se vauhti löytyy jo ensimmäisestä esteestä lähtien. 
Jatkettiin rataa ja harjoiteltiin poiskääntö + sylikäännös seiskalle. Kerettiin harjoitella pelkkää sylikäännöstä irrallaan, ihan yllätyin kuinka nopsasti saatiin se kasaan! Homma kuitenkin levisi käsiin kun viiden metrin päähän tuli toinen treenaaja harjoittelemaan pussia ja hänen koiransa karkasi Nitan luokse.. Peli oli jo menetetty siinä, kun Nita näki toisen koiran treenaavan aivan vieressä. Toisen koiran vierailun jälkeen Nitalta katkes pinna täysin ja avasi taas runsaan sana-arkkunsa. Totesin, että homma ei enää toimi ja lähdettiin jäähylle. Kävin ulkokentällä treenaamassa muutamat sylikäännöt.

Yritin muutaman kerran tulla rauhallisemman neidin kanssa halliin, mutta pinna oli katkennut jo niin pahasti ettei Nita pystynyt pitämään itseään kasassa - ei yhtään. Samainen koira karkasi uudemman kerran luokse. Nita yltyi haukkumaan ihan huolella ja käyttäytyi niin huonosti, että tein päätöksen jättää treenit siihen. Koiralle takkipäälle ja autoon jäähylle. Kävin sen jäähdyttelemässä, mutta radalle ei enää palattu vaan suunnattiin kotiin.

Tuollaisia sattuu kaikille (onhan Nitakin aikoinaan karkaillut), mutta pisti ärsyttämään kun juuri oltiin pyydetty ettei meidän radalla ollessa treenata siinä vieressä. En halunnut Nitan palkkautuvan siitä mikäli lähtee litomaan (tätä ongelmaa ei ole onneksi pitkään aikaan ollut *kopkp*, mutta toisen koiran yllättävä visiitti oli aivan liikaa.. Etenkin toistamiseen.
Olen kuitenkin aika ylpeä itsestäni, että pidin päätöksestäni kiinni enkä lähtenyt treenillä palkitsemaan Nitankaan käytöstä. Helposti tuossa tilanteessa olisin jäänyt itsekseen treenaamaan.

Saa nähdä mitä huomisesta tokosta tulee moisen episodin jälkeen.
2 kommenttia:

  1. No teille kävi just melkein kun meille siel Tervakosken näyttelyssä :/ Arvo ei kestä kovinkaan hyvin mitään toisen koiran törttöilyä tai leikkiä kun se tapahtuu liian lähellä sitä. Tsemppiä vaan teillekin. Ollaan koitettu siedättyä tollasella mut hitastihan se käy.. Mut peukkuja teille huomiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, eihän tollaisella voi mitään. Onhan Nitakin ollut se karkaileva osapuoli eli ymmärrän kyllä. Harmillista vaan.. Nita oli selkeästi tänään outo, riitti jonkun toisen koiran mulkaisu sitä kohti niin se pamahti haukkumaan.

      Poista