24.10.2013

Lonkka- ja kyynärkuvaukset

Eilen käytiin joukkotarkastuksessa kuvauttamassa Nitan lonkat, kyynärät ja peilaamassa silmät.
Priimakoira ja kuvauksen tulokset olivat:
A lonkat
0 kyynärät
terveet silmät
Tietysti on odotettava vielä Kennelliiton varmistusta asiasta, mutta ei tyttö ainakana toivoton tapaus ole. Hieman hirvittää, kun olen paljon kuullut miten tulokset ovat muuttuneet aivan järkyttävästi Kennelliiton arvioimana. Toivottavasti nämä pysyisivät, tiedossa olisi toivottavasti terve koira ja hyvältä näyttää agilityuran kannaltakin.
Itse reissu oli kyllä hyvin mielenkiintoinen kun en ole vastaavassa ollut.
Nita oli todella reipas kun silmiä katsottiin. Pöydällä se vain heilutti häntäänsä ja oli hyvin avoin eläinlääkärille "mikäs leikki tämä on" -tyylisesti. Suht hyvin pysyi paikallaan kun silmiä tarkasteltiin ja terveeksi todettiin.
Pikkuisen rauhoituspiikki nippasi ja vaikutti hyvinkin nopeasti. Odoteltiin rauhoitetun Nitan kanssa omaa vuoroa kuvaukseen. Nita oli aivan kanttuvei eikä edes varvasta liikuttanut rauhoituksen aikana, yllättävän monet sinnittelivät rauhoitetta vasten. Mutta kas kun lähdimme nostamaan Samulin kanssa Nitaa kuvaushuoneeseen niin neiti päätti alkaa haukkumaan ja irvistelemään! Miten voi olla mahdollista, että aivan kanttuveiksi rauhoitettu koira, jolla on silmätkin aivan ympäri, alkaa haukkumaan äänekkäästi? Oli siinä naurussa pidättelemistä. Ilmeisesti oli neiti vähän kuvaustilanteessakin pyörinyt, koska ensimmäinen lonkkakuva oli todella epätarkka.
Ääniprotestointia Nita piti kuvauksen jälkeekin (edelleen rauhoitettuna) muutaman kerran ja kerättiin ihan katsojia tällä showlla.
Herätyspiikin jälkeen pikkuhiljaa neiti pääsi jaloilleen ja yllättävn nopeasti toipui rauhoituksesta. Loppuillan Nita oli hyvin rauhallinen ja vähän "töhnässä" rauhoitteesta emmekä uskaltaneet enää iltaruokaa sille antaa.
Tänä aamuna Nita oli edelleen väsynyt, mutta selkeästi jo oma itsensä ja aamuruokakin maistui hyvin :)
Nyt jännitetään Kennelliiton tuloksia! Joko teillä nuoret koirat on kuvautettu?

5 kommenttia:

 1. pitäis käydä Lumin silmät peilaamassa, kuunnella sydän ja kattoa polvet, että joukkotarkastuksia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän halvemmalla tosiaan pääsee joukkotarkastuksissa :) Yllättävän sutjakkaasti ja nopeasti tuo sujui vaikka porukkaa oli paljon.

   Poista
 2. Meillä olis ens maanatain tarkastukseen klo 15.45 yks paikka mut siinä tarttis ottaa lonkat (siis joku röntgenkuva+ sitten päälle muuta) ja siihen sit saa lisäks mitä vaan... Mut jos on tarvis niin Mevet olis paikka ja muhun yhteyttä. Meil siis joukkotarkki kans mis yks vapaa paikka. Hätätapauksessa voi kysyä et pääseekö ilman lonkkia kun meil tuli ikävän tapahtuman takia yllättäen paikka vapaaksi...

  VastaaPoista
 3. Me ajateltiin mennä K-S:n ao:n joukkotarkkiin vielä myöhemmin tänävuonna. Luultavasti setti (silmät+)kyynärät+lonkat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, tsemppiä teille kans sitten kun se tulee ajankohtaiseksi :) Postausta siitä odotellessa ;)

   Poista