14.5.2013

2on2off ja kiertäminen

Heti alkuun yksi asia... Päästiin Koiviksen Toko-alkeet ryhmään!!!! :) Ihan super juttu! Ekat treenit ovat jo keskiviikkona.

Sitten illan ohjelmaan. 
Olin kerrankin super ahkera ja menin ulos treenaamaan vaikka satoi vettä. Muistin, että Herttoniemen ruohikkokentällä on kaksi hylättyä A-estettä (ennen siellä oli agilityesteitä käytettävissä). Päätin harjoitella 2on2off asentoa esteellä, saattaisi olla helpompaa Nitan koon takia. Kotona meillä toimi Samulin työkalupakki harjoitusalustana..

Noh asiat eivät menneet kuten suunnittelin. A-esteet olivat pultattu kiinni tooodella jyrkiksi, joten ei mitään mahdollisuuksia harjoitella siinä. Onneksi siellä oli kuitenkin täysin ehjä toko-este, josta napsasin lautoja rampiksi. Nita tajusikin nopeasti mitä haettiin. Huomasin, että se on ymmärtänyt asennon, mutta tietää hakea sitä vain käskyllä "koske" tai jos näytän pienen käsimerkin. Jotenkin aina vahingossa sorrun käsimerkkeihin ja saan Nitan tuijottamaan mua... Ehkä tästä saadaan apua huomisessa agilityssa. Mutta asento on ok, Nita jopa tarjoaa sitä rampilta sivulle eikä eteen.... Huomasin, että se vähän hämääntyi kun seisoin sivussa kun kotona seisoin tilan vuoksi aina edessä. 

Pikaisesti loppuun otettiin vielä kiertämistä lelupalkalla. Ihana rakas mieheni on tätä harjoitellut lenkeillä Nitan kanssa, joten oli tosi helppo lähteä harjoittelemaan sitä käskylle ja lähettämään. Kaksi toistoa ja Nita kiersi jo puun tosi hyvin vasemmalta oikealle lähettämällä. Oikealle muutaman toiston ja houkutuksen jälkeen. Loppuun vielä testi matalalla toko-esteellä. Lähetin esteen edestä Nitan kiertämään esteen vasemmalta ja hyppäämään itseäni kohti. Kerralla meni! Vielä muutama toisto ja iiiiisot leikit päälle. Eikä edes paljoa kastuttu vesisateessa :)

Oletteko huomanneet ikinä, että kuinka vähän joskus koiranne pissivät? Nita on alkanut pissailemaan vasta tosi lopussa lenkkiä ja ei esimerkiksi kahtena iltalenkkinä ollenkaan. Vasta nyt aamulla lenkin lopussa vaikka edellisestä pissauksesta oli jo 16h...? :O Neiti juo about normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti