12.5.2013

Helatorstai-mätsäri ja vkl kuulumiset

Pikainen ja myöhäinen postaus Helatorstain mätsäreistä.

Aurinkoinen sää onneksi helli, vaikka aluksi luvatattiin isoakin sadetta. Kameraa ei tullut mukaan sadekeli vaaran vuoksi. Osallistujia oli ihan mukavasti, paljon kuten tuntuu olevan aina. Nita oli ensimmäistä kertää isoissa, jossa siinäkin oli vajaa 50 osallistujaa.

Ensimmäinen kehä meni aivan super hyvin! Nita seisoi todella hienosti ja jälleen aivan hievahtamatta. Tuomari ei katsonut hampaita jostain syystä, mutta kopeiloi läpi. Nita sai kehuja luoksepäästävyydestä ja reippaudesta. Juokseminen meni ihan ok, muutama laukka-askel tuli kun juostiin toisen koiran perässä. Kehät olivat kerrankin reilun kokoiset. Tulos oli kuitenkin SIN, vaikka toista koiraa ei juuri voinut arvioida: ei seissyt, ei antanut koskea ym.

Sinisten kehässä tuomari katsoi Nitaa pitkään, mutta ei tainnut taas meidän kaunis nahka erottua isosta joukosta ja kylmää kättä tuli. Olipahan ainakin lämmin päivä :)

Päätinpä nyt, että jätän mätsärit nyt hetkeksi. Turhauttaa rahan laittaminen (vaikka pieni summa/kerta onkin) ja koko päivän siellä viettäminen saadakseni aina kylmää kättä. Nitalla on näyttelykuviot hyvin hanskassa, joten ei harjotuksenkaan vuoksi viitsi enää siellä juosta. Laitan mielummin sen rahan johonkin muuhun Nitan harrastukseen :) Ehkä joskus sitten käy kääntymässä.

Nita oli sitten pe-la Karkilla hoidossa mun ja Samulin olessa NRJ Xtravadance -risteilyllä. Nita oli kuulemma käyttäytynyt oikein mallikkaasti ja oikein tervetullut uudestaankin yökylään :) Myöskin lähellä asuva pk collie kasvattaja oli ihastunut Nitan ulkonäköön ja avoimeen luonteeseen. Kehotti käymään näyttelyissä, etenkin kun saavutetaan 2v. rajapyykki. Oli mukava kuulla palautetta :)

Nyt harjoitellaan muutama pv 2ON/2OFF asentoa kontaktilla tai laatikolla ym. Vähän kiire näyttäisi tulevan, harjoittelussa Nitan "iso" koko on tuottanut ongelmia. En oikeen keksi kunnollista laatikkoa tai alustaa sille missä harjoitella. Myöskin kiertäminen pitäisi opettaa ennen tiistain toista testiagilitytuntia.

Vinkkejä saa antaa etenkin tuon kontaktiasennon opettamisessa :) Youtubesta olen yrittänyt katsella..

4 kommenttia:

 1. Ulos kivien päälle harjoittelemaan kontaktia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä olisikin tiedossa tänään :) Nitalta sujuu asento, jos se saa ensin tulla etujaloilla päälle ja sitten alas, mutta se ei esimerkiksi hae takajaloilla suoraan esineen päälle. Joten se ei myöskään ymmärrä asentoa, jos esineenä on sellainen ettei se mahdu kaikki jalat siinä olemaan...

   Poista
 2. Portaiden avulla on kans ihan hyvä harjotella 2o2o-asentoa. Ja eihän se pointti ookaan hakea takajaloilla mitenkään peruuttamalla suoraan sitä 2o2o-asentoa, vaan nimenomaan tiputtaa ne etujalat jostain korkeammalta alas :) Kannattaa kans harjotella ihan erikseen sitä takapään käyttöä jos ette jo oo sitä treenannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Portaat kuulostaakin hyvältä :)

   Poista