19.5.2013

Perusasento ja suora paikkamakuu

Viikonloppu on ollut aika tokopainoitteinen. Keskiviikon ohjatuista treeneistä saimme tehtäväksi harjoitella perusasentoa ja suoraa paikkamakuuta.


Perusasento on Nitalla hallussa ja toimii käskyllä "sivu".
Teen itse vaan aika ison käsiliikkeen käskyn yhteydessä ja ohjaan Nitaa liikaa oikeaan asentoon. Se jää helposti vinoon tai sitten on liian edessä +  vinossa. Olen palkannut nyt vain ja ainoastaan tismalleen oikeasta asennosta, en tosin vielä jättänyt käsimerkkiä pois etten vaikeuta liikaa kerralla. Olen huomannut, että ilman häiriötä joudun Nitan vireystilaa jopa nostamaan leikittämällä. Muuten toiminta on helposti aika velttoa. Kun taas ohjatuissa muiden koirien takia viretila on ylhäällä, Nita jotenkin toimii ja tekee sähäkämmin ja on huomattavista oma-aloitteisempi.
Makuu perusasennosta tulee edelleen pahasti vinoon Nitan mukavan lonkkalevon takia. Harjoitellaan, että palkka on edessä alustalla, jotta saisin asenota suoraksi. Toivottavasti etupalkan häivyttäminen ei ole ongelma. Tuo lonkkalepo tuntuu olevan aika vahvana.
Samaisten treenien aika olen harjoitellut Rally-Toko liikkeitä, möllit ovat kesäkuun puolessa välissä. Pitäisi alkaa paneutua vaikeimpiin kyltteihin kunnolla ja tulostaa valmiita ratoja. On niin eri asia tehdä asiat yksittäin kun putkeen radan omaisesti. Eilisissä treeneissä oli mukana erityisesti vasen täyskäännös, joka aikaisemmin tuotti ohjaajalle päänvaivaa kunnes hehkulamppu syttyi eilen ja totesin, että tuohan on helppo! :D En vain tajunnut pyytää Nitaa perusasentoon käskyllä selkäni takaa vaan yritin taiteilla jotain ihme houkutteluita ja sadetansseja. Yksinkertainen on kaunista :)

Lauantaina käytiin myös rannalla kahlaamassa ja metsälenkillä. Kyllä huomaa, että ilmat ovat ihanasti lämmenneet ja itse nauttii, mutta Nitalla loppuu puhti todella nopeasti. Muistakaahan ottaa koirille vettä mukaan, jos lähdette pitkälle lenkille tai koirapuistoon :)2 kommenttia:

  1. Onnittelut tokoryhmään pääsemisen johdosta!! Hyvältä kuulostaa tuo teidän meno. :-)

    VastaaPoista