28.5.2013

Punkkitorjuntaa

Ah, ihana aihe aina näin keväisin/kesäisin koiranomistajien keskuudessa. Itse "vältyin" tältä viime kesällä, kun en ottanut Nitalle punkkitorjuntaa pienen iän vuoksi. Nyt kuitenkin se hermoja raastava aika on käsillä ja päätöksiä on tehtävä.
Valkosipulia olen Nitalle syöttänyt muutaman viikon. Ensin hyvin pienellä annostuksella, jotta vältetään ripulishow ja nyt pitäisi syöttää sitä "oikeaa" annosta joka päivä. Nita päätti olla nirso eikä suostu syömään ruokaansa, jos siellä on valkosipulijauhetta! Eli se siitä sitten..
Ensimmäinen punkki Nitalla oli jo korvan takana. Täältä kotimetsistä se on tullut, todettiin mökillä punkin olevan sen verran iso, että muutaman päivän se siinä on menossa roikkunut. Siis hyi kun ajattelee, että punkki on vieraillut meidän sohvalla ja sängyssä... Yihhh.. Btw ei ollut meidän punkkipihdeistä mitään apua (sinne meni euro :D) vaan onneksi iskä pelasti kynsillään.
Meille valiutui nyt punkkitorjuntaan (toivottavasti) uutus Fixodida Zx -jauho.
Alla on kuvaus tuotteesta Mustin ja Mirrin sivuilta:
Fixodida Zx™ on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka ei vahingoita luontoa, eläimiä tai ihmisiä. Tuote on kuitenkin erittäin tehokas suoja punkkeja vastaan, sillä sen aktiivinen ainesosa fulvohappo aktivoi eläimen oman puolustuskyvyn täysin luonnollisesti. Vesileikit tai sadesää eivät heikennä Fixodida Zx™:n tehoa, ja lapset voivat helliä lemmikkiä mielin määrin altistumatta kemikaaleille ja myrkyille.

Normaalisti Fixodida Zx™:n suositusannos antaa tehokkaamman punkkisuojan viikossa. Jokainen eläin on erilainen, joten joskus annosta täytyy kasvattaa, jotta punkkisuoja olisi parempi. Jos Fixodida Zx™ ei tehoa 10 päivässä, kaksinkertaista annos seuraavan
10 päivän ajaksi. (Fixodida Zx™:stä ei voi saada yliannostusta.) Kun eläimellä on täysi punkkisuoja, voit yleensä palata etiketissä suositeltuun annokseen ilman että suoja heikkenee.

Fixodida Zx™ kuuluu tuotetyyppiin 19, Ruotsin kemikaaliviraston säädöksen KIFS 2010:2 sekä EU-direktiivin 98/8/EY mukaisesti.

Ravintolisän käyttötarkoitus: Tuote auttaa vähentämään punkkeja ja kirppuja.
Koostumus: Kuitua, jossa 20 mg fulvohappoa 1 grammassa 13.10.1
Kuivattu hiiva, joka on valmistettu Saccharomyces cerevisiae -hiivasta 12.1.5

Analyyttiset ainesosat (%) :
Valkuainen 0,3 g 30 %
Hiilihydraatti 0,4 g 40 %
Rasva 0,1 g 10 %
Tuhka 0,06 g 6 %

Lisäaineet:
Kaoliini E559 (paakkuuntumisenestoaine). Piidioksidi E551 (paakkuuntumisenestoaine). FI Hivenaineet ja vitamiinit Fulvohappo, beta-1,3-glukaani, foolihappo ja B-vitamiini.

Käyttöohjeet (suositeltu annostus) :
Alle 10-kiloiset koirat 2 mitallista (2 ml) päivässä.
Yli 10-kiloiset koirat 4 mitallista (4 ml) päivässä.
Kissat 1–2 mitallista (1–2 ml) päivässä.

Mitta tulee pakkauksen mukana. Tarvittaessa voidaan antaa kaksinkertainen annos suojan tehostamiseksi. Tunnettuja sivuvaikutuksia ei ole, mutta joillekin eläimille voi tulla ripulia. Se voidaan hoitaa vähentämällä annostusta ja lisäämällä sitä asteittain. Jauhe voidaan ripotella tai sekoittaa ruokaan.
Tästä varmasti voi olla montaa mieltä toimiiko vai ei, kappias oli kuullut paljon hyvää palautetta. Olen kuitenkin valmis kokeilemaan. En haluaisi Nitalle niitä apteekin myrkkyjä ostaa, ovat niin vahvoja eivätkä sovi läheskään kaikille. Kaikesta saa lukea jotain vakavia oireita kun taas jotkut ovat olleet oireettomia. Turvallista valintaa noissa myrkyissä ei olekkaan. Tämä kesä mennään nyt tällä ja toivottavasti ei nähdä toista punkkia enää..
Onko teillä kokemusta tästä tai mitä punkkiainetta te käytätte?

4 kommenttia:

 1. Mä en ennen ole laittanut mitään mut nyt Unkarin matkan takia laitoin Bayvanticia osalle. Laitettiin yhteensä seitsemälle collielle ja mitään sivuoireita ei kellekään tullut. Ja Arvo oli siis yks niistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bayvanticia olisin kokeillut, jos olisi pitänyt ottaa joku aine. Toivottavasti pärjättäis tolla :)

   Poista
 2. Kake saa niskaan ja hännänjuureeen tipat Exspottia. Pari punkkia löytyi, ennen kuin kerkesin lätkäistä litkut niskaan, nyt ei ole ollut ollenkaan punkkeja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kuulemma kans hyvä aine, niille keille se sopii :)

   Poista