22.5.2013

Super Nita!

Kuten jo eilisillan hehkutuspostauksesta huomasitte, saimme eilen varmistuksen HAU:n treeniryhmään pääsemisestä. Ihan loistava juttu!
Eiliset treenit menivät myöskin aivan loistavasti. Nitalla oli energiaa, mutta ei liikaa. Olin aamulla käynyt vajaa 2km juoksulenkin vetämässä sen kanssa ennen omia töitä. Hallissa ei ollu toista ryhmää paikalla ollenkaan mikä teki treeneistä rauhallisemmat sekä hiljaisemmat.
Päivän teemana oli kuinka kertoa koiralle milloin kännytään. Listattiin asioita kuten hartialinja, jalat ym. Mutta se mitä haettiin oli vauhti. Itse "rata" oli basic, jossa harjoiteltiin temmon muutosta ja kääntymisen kertomista koiralle ajoissa. Onneksi ollaan saatu Nitan kanssa kiertäminen/takaakierto toimimaan sillä tässä sitä tarvittiin.
Eka este suoritettiin takaakiertämällä ja hyppy, kolmoselle lähetys ja yritettiin olla saattamatta liikaa. Olin ihan varma, että kolmonen on vaikea meille kun tuo Nitan irtoaminen on välillä hankalaa. Mutta se meni aivan nappiin! Kouluttaja palkkasi lelulla Nitan esteen jälkeen. Lisättiin tähän tehtävään vielä kahdeksi toistoksi putki jonka jälkeen palkka.
Sitten ykkönen ja kakkonen samalla tavalla, mutta tarkoituksena oli kertoa Nitalle ajoissa ennen kakkosta tulevasta käännöksestä putkeen (piiroksessa putki liian "korkealla"). Aluksi tein juoksusta suoraan äkkipysähdyksen ja kiljaisin täällä, jolloin Nita pudotti riman. Äkkipysähdys yllättää koiran, jolle tulee kiire esteen päällä alkaa miettimään käännöstä - tästä pudotus. Korjattiin omaa ohjaustani, niin että hidastin tempoa isoksi kävelyaskeleiksi ennen kakkosta - lähetys -hartialinja -sanallinen ohjaus ja putkeen. Nita meni kuin vanha tekijä ja sain itse taas muistutuksen kuinka pienillä asioilla on väliä omassa ohjauksessa.
Sori piirros on aika kauhea :D
Tauon jälkeen tehtiin samaa toiseen suuntaan, rata hieman erilainen. Vaikeuksia tuli lähetyksessä esteelle neljä, jotenkin Nita tuli aina esteen vasemmalta puolelta ohi. Korjattiin taas omaa ohjausta rauhallisemmaksi ja muutaman kerran palkattiin nelosen edessä. Viimeinen kerta tässä meni hyvin ja Nita alkoi oikeen vauhdilla imemään putkelle.
Välillä tehtiin itsenäisesti kontakteja joko hieman korotetulla puomilla tai A-esteellä. Olin jo ihan varma, että tästä ei tule yhtään mitään. Nita on hokannut asennon kotona työkalupakin päällä, mutta ei viimeksi ymmärtänyt soveltaa samaa A-esteellä.
Jotain oli kuitenkin naksahtanut oikein ja Nita oikein juoksi A-esteelle, kääntyi ympäri ja tarjosi hyvää 2on2off asentoa! Siis anteeks mitä....? Olin ihan äimänkäkenä. Palkkasin innokkaana ja jatkoin treenejä. Nita tajusi asian hyvin ja tehtävä oli selkeästi hyvin mieluisa. Vähän otettiin omaa liikkumista kun koira oli kontaktilla, harjoiteltiin siihen jäämistä kunnes tulee vapautus.
Kaikin puolin aivan loistavat treenit ja todella hyvä motivaatio ensi viikon treenejä kohtaan :)

5 kommenttia:

 1. Onnea treenipaikasta! :) missä ryhmässä te nyt sitten treenaatte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä on odotettu :)
   Treenataan tiistaisin klo 21-22, nuorten koirien ryhmässä (alkanut syksyllä penturyhmänä). Kouluttajina Laura ja Maiju :)

   Poista
 2. Onnea vaan kovasti kun pääsitte haluamiinne ryhmiin :) Hieno juttu!
  Me palattiin reissusta viime yönä ja Arvosta tuli matkalla JMV-13 ja HUJCH eli junnumaailmanvoittaja ja Unkarin junnuvalio. Tosin en ostanut ainakaan viel jälkimmäistä titteliä kun se olis maksanut 40e :O Joten otettiin vaan mitä "ilmaiseksi" saatiin ;) Mut Arvo oli joka näyttelyssä ROP junnu eli kolme kertaa. Tuomarit oli Unkarista, Saksasta ja Englannista... Eli olkaa te älykkäitä niin me ollaan sit vaan kauniita :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WAU onneksi olkoon!! Arvo on hurmannut siellä kaikki! :D Tosi hieno tulos. Onks sulla kuvia matkalta?

   Poista
 3. Kuvat tulee Lifedream albumiin ja ainakin niiden facebook sivujen kautta löytyy. Siel on kyl enemmän maisemakuvia kun koiria kun suurin osa näyttelyistä oli hallissa. Vaan yks siis ulkona. Mut on siel jotain varmaan...

  VastaaPoista