8.5.2013

TOKO yhteistyötesti, Koivukylän koiraharrastajat

Tänään oli Vantaalla Koivukylän koiraharrastajien yhteistyötesti Tokon alkeet -kurssille ja sitä kautta jatkuvaan treeniryhmään.

Koirakoita oli vain 9,odotin tosi isoa porukkaa. Saa nähdä kuinka monta ottavat ryhmään. Nita oli heti alussa jo tosi rauhallisella päällä ja yritin nostatella vähän virettä leikkimällä. Muuten Nita oli hyvin vastaanottavainen ja teki hirmu mielellään. Aavistelin jo testin menevän hyvin.

Testin aikana saatiin antaa namia, kehua ja leikityttää. Ilmapiiri oli kolmen arvioijan kesken rento ja testiin oli mukava tulla. Testin liikket olivat seuraavat:

Luoksepäästävyys: Nita otti arvioijan vastaan häntä heiluen ja pusuttelikin jopa. Vähän hävetti kun Nita yritti kyykyssä olevan arvioijan syliin mennä.. Onneksi oli rento fiilis ja ilmeisesti tämä oli se mitä he hakivat. Saatiin kehuja luoksepäästävyydestä, colliet kun ovat monesti pidättäytyväisiä.

Paikallaan olo istuen ja luoksetulo: Nita laitettiin pitkään liinaan ja pyysin sitä istuen odottamaan siirtyessäni kauemmas. Ekalla kerralla Nita lähti hiipimään, mutta kehotettiin kokeilemaan vaan uudestaa. Toisella kerralla Nita jäi hyvin ja kävelin vaaditut 10m ja pyysin Nitaa luokse. Tyttö tuli hirmu lujaa ja innoissaan! Istui hienosti eteen, josta palkkasin ja pyysin vielä sivulle perusasentoon. Halusin tehdä vaikutuksen :D

Luoksetulo arvioijan viedessä koiraa pois: arvioija siis vei ja houkutteli Nitaa kehuilla pois päin (20m) ja kutsuin Nitaa kesken houkutuksien luokse. Hyvin tuli, toisella käskyllä tosin vasta. Saatiin kehuja vauhdista ja innokkuudesta.

Seuruu toisien koirien läheltä: ei vaadittu puhdasta seuraamista vaan pientä kontaktia apuja käyttäen. Nita teki ehkä parasta seuruuta ja tosi pitkän 20m matkan koirien läheltä. Kontakti tippui vain kahdesti. Saatiin taas kehuja pitkästä seuruusta ja maininnan, että tätä on selkeästi harjoiteltu. Hyvä Nita!

Koiran motivoiminen: motivoitiin ja esitettiin leikkimistä. Sain Nitan innostumaan kunnolla lelulla ja hienosti irroittamaan istumalla eteen odottamaan palkkaa. Arvioijilta tuli toteamus ettei tässä mitään opettajaa tarvita :P

Uuden asian opettaminen: piti aloittaa opettaminen koiraa kiertämään tolpan. Nita teki sen hyvin ja vauhdikkaasti pienellä houkutuksella. 

Saatiin hyvää palautetta arvioijilta ja kehuja miten hommat on haskassa jo nyt. Taitava tyttö :)

Nyt odotellaan päätöstä, joka pitäisi tulla tämän viikon aikana. Jos päästään ryhmään, niin treenit alkaa jo ensi viikon keskiviikkona. Pitäkää meille peukkuja!

Tuo testi oli meillekkin kiva tilannekatsasus missä ollaan treeneissä kun on häiriötä. Sain myös vahvaa tsemppiä tuosta kesäkuun Rally-Toko mölliluokkaa varten.

1 kommentti: