8.5.2013

Testitunti Helsingin Agility Urheilijoissa

Oltiin eilen vasta 22.30 kotona treeneistä, joten painuttiin koiran kanssa suoraan nukkumaan... Nita näyttäis olevan vieläkin hieman väsynyt ja aamuruuan jälkeen menikin takaisin nukkumaan.

Ennen treenejä kävin Nitan kanssa lämmittelemässä. Purina Areenan läheisyydessä on tosi hyvät ulkoilualueet missä lämmittely hoituu mukavasti ilman ohi kulkevia autoja. Tein muutamia pyrähdyksiä ja nopeita suunnan vaihtoja perus hölkkäilyn lisäksi. 
Halli oli super iso, hieman isompi kuin hevosten maneesi. Se oli jaettu kahtia 60/40 meinigillä suurinpiirtein, tuntimme oli pienemmällä puolella, mutta sekin oli tosi iso.
Muutama sananen vaihdettiin ohjaajan kanssa ennen alkua. Otettiin Nitan kanssa puolikas radan pätkä, muut kokeilivat pidempää. Oltiin muita ryhmäläisiä (tosin niistä oli vain kaksi paikalla) hieman jäljessä, varmaan syynä on ollut kurssien tilan puute. Nyt esteet olivat isoilla välityksillä ja irtoamista vaadittiin.
Nita oli ihan super hyvä! Se sai kunnon vireen päälle ja suoritti hyvin. Putkeen se meni kuin itsestään. Ohjauksena itselleni tuli uutena sokkari (?) putken jälkeen, mutta se oli onneksi aika luonteva tehdä mikäli oli vain tarpeeksi nopea. Ongelmana ei ollut tällä kertaa irtoamisen puute vaan liika irtoaminen :D Nita juoksi viimeisen esteen kauempaa oikealta ohi eikä todellakaan ollut kädessä kiinni. Taisi toinen olla vain iloinen niin suuresta tilasta :D Saatiin kuitenkin palkittua monesti ja ohjaaja sanoi tämän olevan ns. edistyneidempien ongelma pitemminkin kuin aloittelijoiden. Nita ei kuitenkaan ns. lukitse edessä olevaa estettä, vaan helposti paistattelee ohi.

Vihreä= Nita, pinkki=minä
Tauon jälkeen käytiin ohjaajan kanssa läpi kontaktien alastuloa. Niitä ei olla Nitan kanssa harjoiteltu, joten saatiin kotiläksyksi opettaa 2on/2off asento laatikon ym päällä sekä opettaa koira kiertämään siiveke käskystä. Kontaktit olivat muilla jo hallussa (siis vain alastuloa harjoiteltu).

Ryhmä on kuulemma hyvin epätasainen, on muutama keiden kanssa harjoitellana ihan perusasioita kuten koiran hallintaa. Ohjaajia on oikeasti kaksi ja molemmat haluavat ryhmään sellaisen, jolla on vähintääkin homma hallussa ja päästään kehittymään eteenpäin. Saatiiin Nitan kanssa hyvää palautetta, mutta mitään ohjaaja ei uskaltanut luvata. Hän halusi, että tulemme vielä ensi tiistaina hänen kanssaan ja sitä seuraava tiistai toisen ohjaajan kanssa. Tämän jälkeen he päättävät olemmeko sopiva koirakko ryhmään.

Nyt tosiaan olisi viikko aikaa saada kotiläksyt kuntoon ja näyttää, että otetaan harrastus tosissaan ja pystytään kehittymään vauhdilla. Toivoisin niin paljon pääsyä ryhmään, vapaita paikkoja kun ei ole kovinkaan paljon...

Pitäkää meille peukkuja muutama viikko :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti